A babákat tényleg nem lehet teljes sötétségben altatni éjszaka sem? Miért nem?
Miért ne lehetne?
A baba még sokkal jobban támaszkodik a tapintásra és a szaglásra, mint a felnőtt, és a hallása is jó. Elég jól tájékozódik éjjel is - nem fog félni, ha a közelben vagy.
Az én lányaim (5 éves és 3 éves) születésüktől kezdve korom sötétben alszanak. Soha nem igényelték az éjjeli fényt, sőt zavarja is őket.
Pont ezért voltunk most bajban, mert régi párásítónk elromlott, és olyat kellett keresni, ami egyáltalán nem világít --> hát nem egyszerű feladat :-)
Nekem nagymamám mondta, hogy régen sem volt éjjeli fény, mégis aludtak a gyerekek :-)
Én eleinte éjszakai fényt használtam (első baba), mert így mindig láttam ,hogy mit csinál ,ki van -e takarózva stb
Most már nem használom.8 hónapos a lányom
Én viszont pont azt olvastam, hogy nem jó az éjszakai fény, mivel csak teljes sötétben tudja magát igazán kipihenni a szervezet, az agyban csak sötétben tud termelődni elegendő mennyiségben melatonin, ami elengedhetetlenül szükséges a megfelelő fejlődéshez.
Arról nem is beszélve, hogy ha hozzászoktatod éjszakai fényhez, akkor onnantól kezdve nagy valószínűséggel félni fog sötétben, és nehéz lesz leszoktatni róla.
Így én nem használtam semmilyen fényt éjszaka - van a szobájában egy sólámpa, ha be kellett menni hozzá, mindig csak azt kapcsoltam fel, és pont elég fényt adott éjszaka a szopizáshoz, pelenkázáshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!