Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leszoktatnál az éjjeli szopiró...

Leszoktatnál az éjjeli szopiról egy 6 hónapos babát?

Figyelt kérdés

Kislányom elég rossz alvó, soha nem aludta még át az éjszakát, de az utóbbi pár hónapban éjjel 1-2 óránként ébred, és csak cicin alszik vissza. Nem a foga jön, mert nem visít fel, nem is sír keservesen. Megszokta.

Igazán nem a saját kényelmem miatt, mert az első olyan ébredéskor, amikor már én is alszom, magunk közé veszem, és alszom tovább, de ez az egész éjjeli gyakorlatilag non-stop kajálás szerintem neki sem tesz jót. Hajnalra már nagyon nyűgös, néha hatalmasakat bukik.

Viszont ott a másik fele, az ő érzelmi biztonsága. Nem hagynám sírni, a nagyobbikat is le tudtam szoktatni sírva hagyás nélkül, de ő akkor már elmúlt egyéves, evett mindent, így abban is biztos lehettem, hogy nem éhes. A kicsinél még csak nemrég kezdtük a hozzátáplálást, vacsira még nem szeretnék neki főzeléket adni.

Napközben ritka kiegyensúlyozott, nyugodt baba, elmolyol magában akár egy órát is, közben vigyorog, semmi, de tényleg semmi gond nincs vele. Félek, hogy ez megváltozna, ha ilyen traumának tenném ki.

Mit gondoltok? Érdemes lenne ritkítani ezeket az éjjeli szoptatásokat? Vagy ő jobban tudja, mi kell neki?

2012. okt. 23. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem elképzelhető hogy mocorognak a fogacskái, szerintem zavarhatja vmi ami miatt felébred ilyen gyakran. Én ezt hagytam a fiamnak ennyi idősen, ugyan úgy ahogy Te is, magunk közé vettem utána. Volt olyan is hogy fél óránként kelt a foga miatt... azt is hagytam.

1 éves kora után viszont elkezdtem leszoktatni az esti ciciről, 3 nap alatt nagy sikereket értem el, 3 óránkénti ébredés helyett este 8-tól alszik és reggel 6-kor cicizik, majd fél 8-kor kel.

2012. okt. 23. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Én biztosan nem! Egy 6 hónapos baba még annyira pici, szerintem nagyon rossz lenne neki, hogy amikor szüksége volna Rád éjjel, vagyis ezáltal a cicire, akkor nem kapja meg, csak elutasítod úgymond. Egy kicsit idősebb gyermeknél azt gondolom már nem gond, de egy 6 hónapos babánál még korai. Esetleg annyit tudok javasolni, hogy ha "megszedte" magát tejcsivel és látod, hogy mélyen alszik vedd ki a cicit a szájából és adj neki cumit. Mi a kezdetektől így csináljuk és azzal elvan egy pár órát éjjel. :) Szerintem inkább csak a kötődés miatt cicizne annyira, biztosan nem éhes ha sokat bukik!
2012. okt. 23. 09:38
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Nem, viszont próbáld meg, hogy csak ölelgeted, simogatod és nem adsz neki cicit. Ha cumizik, akkor próbáld cumival megnyugtatni, de a cici legyen az első.

Én 10 hósan csináltam, hogy mivel kb. 10* kelt éjjel, nem adtam neki cicit, hanem előre el volt készítve a táp és azt kapta éjjel. Ráadásul pohárból, mert nem tudott cumisüvegből inni...Első nap két tápot vágott be, utána már csak egyet, ha felkelt. Nappal szopott. Lehet, kevés volt a tej??

2012. okt. 23. 09:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom jövő héten lesz 6hónapos és dettó ezt csinálja!kb 4hós kora óta kezdte el ezt az éjjeli sűrűn kelést előtte "csak" 3-4szer kelt!most legtöbbször ahogy letettem egy órán belül ébred is...és én is elgondolkodtam mit tegyek mert iszonyúan fáj a hátam,mindenem mert kényelmetlen az oldalamon való alvás de még mindig jobb mind 20szor ki-be tenni az ágyába..

Úgy vagyok vele hogy minden okkal történik!

azt mondják a tejtermelés fenntartását segíti az éjjeli szoptatás- és ez számomra fontos,hogy a hozzátáplálásnál is megmaradjon a tejem!a másik pedig hogy valószínű szükségük van ránk éjjel is hogy érezzék ott vagyunk mellettük-bár a fogacskák is rendesen zavarhatják már őket..

Szóval én még várok pár hónapot biztosan,aztán majd meglátjuk,lehet hogy a hozzátáplálásnál változni fog (bár nem hiszem)

Üdv:egy szintén cicifüggő kislány anyukája :)

2012. okt. 23. 11:18
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Az én szopis lányom 14 hónaposan aludta át először az éjszakát és volt, hogy 0 percenként ébredt éjjel, amikor jött a foga.

A szeparációs szorongás időszakában pedig sokszor volt olyan, hogy nem is cicizni akart, csak a szopi kellett neki a visszaalváshoz.

A szoptatás nem csak evés, nehogy azt hidd, lehet, h megjött a fűtésszezon, száraz a levegő a lakásotokban és csak szomjas.

Ráadásul a babák úgy is tudnak szopni, hogy nem jön tej, mert nem arra van szükségük, csak cumiznak. A gyomra miatt ne aggódj, nem ogja emiatt túlenni magát!

Én semmiképpen nem szoktatnáém le, mert igen, ez trauma lenne neki - el fogja ő is hagyni, de még szerintem nagyon kicsi hozzá.

2012. okt. 23. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Az enyé 7 hónapos és még minimum egyszer szopizik.
2012. okt. 23. 13:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meggyőztetek, akkor hagyom még neki egy darabig!
2012. okt. 23. 22:42
 8/9 Pötyös Panni ***** válasza:
0%
Mint a huzat!Éjjel aludni kell nem pedig enni...
2012. okt. 23. 23:13
 9/9 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó válaszoló! Nem értem miért írsz szoptatás témakörben ha szerinted a tápszer sokkal jobb mint az anyatej... (egy másik kérdésben írta hogy szerinte jobb, csak azért írom le, hogy tudjátok mennyire vegyétek komolyan)
2012. okt. 24. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!