Milyen módszer vált be a kézben altatásról való
leszoktatásra?
Figyelt kérdés
6 hós múlt a kisfiam és sajnos kb egy hónapja csak kézben hajlandó elaludni! Előtte szépen elaludt egyedül a kiságyában. Nem igazán tudom mi váltotta ki nála, hogy aztán egyszer csak kézben, ringatva volt hajlandó elaludni! Lehet hogy az volt a baj, hogy anyósom párszor vigyázott rá és ő mindig dúdol neki és ringatja, párszor így aludt el és talán rájöhetett hogy neki ez jó.... passz!!
A lényeg, hogy most szenvedek, már 8 kiló, leszakad a kezem. Na meg ebben a melegben összeizzadunk meg minden bajunk van! Neki sem jó szerintem!
Mit tegyek hogy ismét egyedül elaludjon?
Próbálom a felvesz/letesz módszert de nagyon nehéz, ha jön az alvásidő, sír mint akit nyúznak!! Kezdem feladni... :(
Én 10 hónapos koráig ringattam. mindenki óvva intet hogy ne tegyem, mert sose szokik le. Próbáltam én is leszokatni, sehogy se ment. aztán 10 hónaposan nem volt hajlandó ringatva aludni. Betettem a kiságyba én melléfeküdtem a földre. Azóta is így alszik el. Szerintem tarts ki a te babád is le fog majd szokni róla, most szüksége van rád.
2009. aug. 3. 22:17
2/35 anonim válasza:
A mi kislányunk is csak kézben aludt el, ráadásul félóránként ébredt. Vegyétek magatokhoz a nagyágyba. Az anyját akarja, azért sír. Ha felébredne, érezni fogja, hogy ott az anyja, vissza fog aludni nagy valószínűséggel. Szüksége van a biztonságérzetre. De az is lehet, hogy fel sem fog ébredni csak 1x hajnalban enni.
Remélem segítettem.
1 apuka
2009. aug. 3. 22:25
3/35 anonim válasza:
6 hósan én már nem ringatnám. Megnyugtatnám, simogatnám, ott hagynám a kezem, olvasnék neki mesét, de nem venném fel, és nem ringatnám. (Nekem 4 hós a babám.) Most is van, hogy ezek ellenére nem bir elaludni, mert épp front előtt vagyunk például, akkor én ezeket mind végigpróbálom, és ha még a cumit is kiköpi, és folytatja, én bizony ott hagyom a kiságyban, hadd aludjon el. Elég hamar megtalálja a kezét, és elalszik, sokkal tovább nyűglődik tapasztalataim szerint, ha berohangálok hozzá. Ezt most ne úgy értsd, hogy én mindig hagyom nyűglődni a babámat, de eljön az a pont, amikor teljesen feleslegesen töröm magam, és feladom. És eddig bejött. Nálunk a délutáni alvás ilyen nehézkes egyébként.
2009. aug. 3. 22:41
4/35 anonim válasza:
Szia!
Sajnos a jóhoz hamar hozzászoknak a babák, az én kislányom is egy éves koráig nem kellett ringatni, aztán párszor maminál aludt, mert, hogy elmúlt egy éves akkor már semmi rossz nem történhet. Most ott tartok több mint 10 kilós lányomat ringathatom, mert üvölt, ha leteszem:((. Pedig tényleg 6 hetes kora óta csak lefeküdtem mellé és letette a buksiját és aludt, most meg csinálja a hacacárét ha nem a kezemben alhat el.
Anyósom szerint ez a legjobb a gyereknek, de a szülőnek mi a jó????!
Üdv. egy majdnem 15 hónapos anyuka.
2009. aug. 4. 08:04
5/35 anonim válasza:
Szia!
Én nagyon nagy "ringatósaltatós" voltam.El sem tudtam hinni hogy egyszer ennek vége.És gondolom számodra is ez egyenlőre elképzelhetetlen de magától leszokott.Egyszer csak nem engedte hogy ringassam, megfeszítette magát és sírt.Idősebb volt tuti mint most a te babád, de abbamaradt nálunk.Most már néha én szeretném hogy de jó lenne ringatni és úgy elaludna:)Csak be kell rakni az ágyba és szunya.Nem tudok mást mondani mint a szokásosat:tarts ki, ez is elmúlik....
2009. aug. 4. 08:46
6/35 A kérdező kommentje:
Hát a magunkhoz költöztetés a nagyágyba sajnos nem válik be nála, mert amúgy meg szereti az ágyát. Pont pár napja vendégek voltak nálunk és a mi ágyunkba kellett aludni és egyáltalán nem pihent nyugodtan. :(
Akkor szerintetek érdemes kínlódnom ezzel a saját ágyba elalvás szoktatással, vagy hagyjam majd leszokik a ringatásról magától?! Kicsit félek ettől is, mert egy ismerősöm két éves gyereke is még kézben alszik el... :( Tök tanácstalan vagyok!
2009. aug. 4. 09:05
7/35 anonim válasza:
Szia! Kisfiam 6 hós.Én is ebben a cipőbe járok.2 hónapja így alszunk csak el,vagy cicin.Próbáltam letenni,simizni,de semmi.Így ringatom(9kg),leülök vele,csak a feje van a karomba,a popó a lábamon.Majd leszokik róla,nem vagyok hajlandó kínozni.Néha már én is kivagyok.Amint látod rajta,hogy álmos,azonnal kezd el altatni.Kisfiam hajlamos volt magát túlpörgetni,és nagyon nehezen aludt el.Azóta lesem a jeleket,,így sokkal hamarabb elalszik.
2009. aug. 4. 09:49
8/35 anonim válasza:
Szerintem mindenképp érdemes próbálkozni a saját ágyban való altatással. Nekem eddig a hordozóban aludt el a fiam, evés közben. Féltem is hogy hogy lesz majd ezután, mert már 1 éves lesz és lassan nem fér bele sehogysem. De mikor eszik mostanában nem alszik be közben. Beteszem a kiságyában és mint az "Aludj jól gyermekem" c. könyvben van én is elmondom neki nyugodt hangon, hogy most megyünk a kiságyadba alukálni, mert már álmos vagy és neked ott kell aludnod, reggel majd találkozunk. Beleteszem, ő egyből hasravágja magát, és akkor egy picit simizem a hátát és énekelek neki egy altatót. Csak egyet, ha már nem vészkelődik kimegyek. Ha sírni kezd visszamegyek és lefektetem, ha már felült és megint simi és éneklés és elalszik. Már eljutottunk oda, hogy nem ül fel ha beteszem, hanem csendben nézelődik egy kicsit és elalszik. Kitartás kell hozzá, de meglátod meghozza az eredményt. Az egyik barátnőmnek is elküldtem a könyvet, mert nem aludt 2 óránál többet egyhuzamba a gyerek és már eljutottak odaáig, hogy csak 1x kell fel. Pedig még csak egy hete kezdték el az átnevelest. Ha gondolod átküldöm neked is.
2009. aug. 4. 14:40
9/35 A kérdező kommentje:
Jajj, az nagyon jó lenne! Hálás lennék ha átküldenéd! Az email címem: gitta8@gmail.com
Nagyon szépen köszönöm! Jó lenne valami megoldás!
2009. aug. 4. 15:21
10/35 anonim válasza:
A fiam 1éves lesz és szinte egyik napról a másikra leszokott róla.Eleinte járkáltam vele.Utána a gép előtt zenére aludt(mindig ugyanarra) a kezemben ringatva.Lassan elkezdtem énekelni neki és ringattam.Most leteszem az ágyba(velünk alszik,de nekünk jó így)énekelek neki.Odaadom az üvegét,a pelusát és simizem.2szer eléneklem a Paff a bűvös sárkányt meg még ha kevés pár másikat és alszik is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!