1 éves tortát, ki milyet süt?
Szia! Csinálj linzeres gyümölcsös túró tortát.
Az alja legyen simán liszt porcukor vaj.( Linzertészta)
A töltelék: Túró, citrom, porcukor, barack, ( a levével hígithatod). A tetejét is díszítheted, simán gyümivel, ,de ha gondolod bevonhatod tortazselével is. Boldog szülinapot a kicsinek!
amennyit abból fog enni az egyévesünk....
én sima somlói galuskásat csináltatok(dió mogyoró nélkül)ez egy piskóta alapú torta.vajkrémmel,gyümölcsökkel.és tejszínhabbal a tetején.
szóval szerintem csak kóstolni fogja,így nagy baja nem lesz.
Olyat süss,amiből kicsit tud enni a baba is,de nem fog rajtatok maradni.Ez még a felnőttek tortája lesz úgyis.
:-)
Hozzávalók: Negyed kiló rizs, alma, banán, cukor
Elkészítés: A rizst puhára főzzük vízben, majd belereszelünk egy fél almát és ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot teszünk bele. Egy kerek tálat kibélelünk banándarabokkal, majd belelapátoljuk a rizst és 1 napra a hűtőbe tesszük. Másnapra a rizs összeállt és az egészet kiboríthatjuk a kerek tálból.Én erre teszek még drazsé darabokat,és gyertyákat.
Tej és tojásmentes répatorta
Hozzávalók: 25 dkg liszt (ha speciális gluténmentes lisztet veszünk, abból is elkészíthető, így lisztérzékeny babának is adható), 1,5 dl víz, 5 dkg margarin, 25 dkg nyers, reszelt répa, 10 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 narancs vagy citrom héja
Elkészítés: A cukrot kikeverjük a margarinnal, majd lisztet, vizet, szódabikarbónát adunk hozzá és egyenletesre keverjük, a végén hozzáadjuk a citromhéjat és a répát is.
A masszát jól kikent meglisztezett tortaformába öntjük és 200 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba!).
remélem segítettem.Mi nem vagyunk MÉG érzékenyek,de ilyen tortákat fogok csinálni én is.van egy kekszes receptem is ami szintén glutén mentes kekszből készül esetleg azt is leírom majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!