Igény szerinti hozzátáplálás (BLW)? Vélemények, tapasztalatok, mikor kezdtétek és mikor tervezitek?
Az én kislányom így táplálódott hozzá:), én csak jókat tudok mondani.
Én is elkezdtem 6 hónapos korában a kanalas próbálkozást, aztán jött a háromnapos láz, csak az anyatejet foigadta el több mint egy hétig, és a betegség elmúltával sem kérte a kanalat(gondolom összekötötte a rosszullétet a kanállal). Ekkor fordultunk ez irányba. Puhára párolt zöldségekkel gyümölcsökkel.
FOntos, hogy ne várd el, hogy egyből mennyiségeket egyen, ennél a hozzátáplálási módnál sokkal nagyobb hangsúlyt kap a kóstolás, ismerkedés az ételekkel az anyatejes táplálás mellett.
Esetleg ha konkrétabbat kérdezel, több mindent le tudok írni:).
Én nem tudatosan, de hasonló módszert alakítottam ki. Utána hallottam a BLW-ről.
A pépeket nem volt hajlandó megenni a kisfiam - mai napig nem tudom, hogy a kanállal volt-e baja, vagy a péppel. Gáz, de 8-10 hónaposan még 90%-ban anyatejen élt (és jól gyarapodott). Kb. 8 hónaposan kezdtem bulátával, kenyérrel, csirkemell cafatokkal, mandarinnal...stb (+ párolt zöldségekkel) - imádta, hogy rághat, én meg majdnem sírtam örömömben, hogy végre eszik! Ily módon bedőlt a hozzátáplálási táblázat és az összes elvem :(.
Az a baj ezzel a módszerrel, hogy így sokkal kevesebbet eszik, mint a pép formából. Mert míg "elnyamnyogott" egy fél barackot, addig más gyerek betol 3 üveg barack-alma párosítást a pépből. Tehát ugyanannyi idő alatt töredékét eszi meg így, mintha darálnád - és ugye az ő türelmük véges az asztalnál ülve.
Nekem nagyon nehéz időszak volt, és sokáig nagyrészt anyatejes (hisz' nem lakott jól a csámcsogós rágni valókkal), így mindig pótolni kellett.
előző vagyok.
Mielőtt valaki megkövezne: próbálgattam a pépeket sokáig - így 1-1 kanállal be lett vezetve (több alkalommal) az elsőként javasolt kaják.
Most 1,5 éves, és imád enni, ámbár válogatós. Kb. 1 éves korától figyelemelterelő módszerekkel eszi a pépeket is (pl. joghutok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!