Miért nem tudom a nagyszülőkre hagyni éjszakára? Csak én vagyok ennyire béna?
Az ismerettségi, rokonsági körömben a gyerkőcök kb fél éves koruktól hetente 1x a valamelyik nagymamánál alszanak. Ez semmilyen gondot nem okoz, baba eszik alszik, nem sír, délelőtt mennek érte. Tényleg nem okoz a babának semmi problémát, a szülőknek pedig nagyon jó, hogy ki tudnak kapcsolódni, barátokkal lenni vagy akár egymással foglalkozni.
Olyan bénának érzem magam, hogy ezt én nem tudom megtenni a babámmal, pedig már 1 éves is elmúlt. A nagyszülők, anyum, anyós teljesen megbízhatóak, okésak, körülmények adottak és úgy gondolom, hogy a babám is alkalmas lenne már erre, mégsem tudom rávenni magam, hogy máshol hagyjam éjszakára :( Már voltunk 5x este moziban, esküvőn és nem igazán tudtam magam jól érezni, egyfolytában otthon járt az agyam és azon, hogy nem én tettem le őt este aludni...
Csak én vagyok ilyen balfék? Hogyan tudnék változtatni magamon?
Szia!
Nem csak te vagy balfék, én is itt vagyok:)
A lányom 8 hónapos, de nem tudom elképzelni sem, hogy egész éjszakára itthon hagyjam. Anyukám is velünk lakik, vele is minden OK. Pár órára azárt el szoktunk menni, de nekem is gyakran eszembejut közben a manóm. Én nem szeretnék ezen válltoztatni. Vagy olyan helyre megyünk ahová tudom vinni, vagy egyszerűen nem megyek.
Pont az a bajom, hogy az észszerűség azt diktálná, hagyjam néha a nagyszülőkkel, mégsem tudom rávenni magam. Ahogy megy előre az idő, egyre jobban érzem, hogy a gyereknek is nehezebb lesz, mert minél korábban szokja meg, hogy néha a nagyszülőknél alszik, annál jobb neki.
Furi egy érzés, mert pont azt érzem önzésnek, hogy nem bírom rájuk hagyni. Nem tudom, mennyire érthető ez így :)
Apával is szükségünk lenne egy kis kikapcsolódásra...
Talan a fokozatossag bevalhat. Eloszor csak par orara estenkent, aztan mindig picivel tovabb. Ha latod hogy a gyerek jo kezekben van, torodnek vele, szeretik es kulonosebben nem viseli meg, akkor menni fog. Ne varj tul sokat egyszerre magadtol, hatha igy sikerul. A masik gondolj arra hogy neki is jobb ha ti a paroddal ki tudtok kapcsolodni, egy feltoltodott, kipihent anyukat, apukat kap vissza, akiknek esetleg tobb turelme lesz hozza. Nektek is kell egy kis szorakozas, arrol nem is beszelve hogy a kapcsolatotokon is sokat dob. En ezekre gondoltam es maskepp lattam mindent. :)
Sok sikert!
21:22-es vagyok újra.
Nem mondom, hogy 10 éves korában is cipelem magammal mindenhová, de most még korainak érzem itthagyni. Nekem nem teher vele lenni, igaz már két hós korától átalussza az éjszakát. Így apával is van időnk egymásra. Szerintem nem kell ezen görcsölni, ha majd úgy érzed, akkor másra is rábízod. Hiába erölteted, ha nem érzed úgy jól magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!