Friss gyümölcsöt pépesítve lehet/érdemes kis üvegekben lefagyasztani?
Barackra gondolok pl. Ha igen, akkor hogyan lehet majd kiolvasztani? Most olcsó, jó lenne ebből adni télen is a babámnak, de azt tapasztaltam, hogy a barackpüré már perceken belül kezd barnulni, nem tudom milyen lehet fagyasztás után.
Esetleg más ötlet, hogyan lehetne ilyesmit elrakni tartósítószer nélkül? Egészben talán?
Tehát meghámozom, kettévágom, mag ki, és egy zacsiban?
Köszönöm!
Daraboltam és pürésítettem is. A darabokat egy tálcán megfagyasztottam majd egy nagyobb dobozba vagy zacsiba tettem, így kevesebb helyet foglal és egyenként is elő lehet venni ha kell.Ezt a módszert itt olvastam :) Köszönöm az illetőnek.
Pürésítve Aventes poharakban és kisebb műanyag poharakban tettem el.Utóbbiban kisebb adagokat burgonyához, főzelékhez, a másikban meg nagyobbakat ha magában eszi a gyümölcsöt. Kiolvasztani hűtőben kell, mint minden mást. Előtte nap délután előveszed, másnap már használható. Néha tényleg barnul, de ettől az íze még jó és nincs semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!