Újabb anyós kérdés?
Szerintem ezt Nektek kell eldönteni a Pároddal.
Mi is hasonlóan jártunk, a mi Kisfiunk 5 hónapos. Én gimis koromig rendszeresen jártam misére, de aztán már nem, a szüleim se, a Párom se jár, az anyukája szokott menni. Mi összeházasodva se vagyunk, nem tartjuk fontosnak. Majd szeretnénk keresztelőt, de később. Én pl. 10 éves voltam, mikor elkezdtem hittanra járni és megkereszteltek. Nem azt mondom, hogy addig várunk, de egyelőre nem tartunk mi sem.
"Anyósom" már pár hetes korában elkezdte mondani, hogy akkor tartsuk meg pünkösdkor (2 hós volt akkor), meg hogy náluk tarthatjuk. Mondtam, hogy aha, DE majd mi Apával ezt megbeszéljük, hogy mikor, meg keresztszülőt is kellene választani. Azóta nem firtatja a dolgot.
Az anyósod intézkedhetett a saját gyereke(i) dolgában, ehhez semmi köze. A mi kislányunk 6 hetesen volt megkeresztelve, és maga a pap mondta nekünk, hogy igazából abszolúte nem ért ezzel egyet, mert a gyereknek nincs öntudata, beleszólása... Azt is mondta, hogy a háborúk alatt alakult ki ez a szokás, a haláltól való félelem miatt. Sokkal jobb, ha a gyerek nagyobb korában, saját maga dönt arról, mit szeretne. Mellesleg katolikus pap volt, és idős...
Ha ti nem akarjátok most ezt, akkor ne tegyétek. Tiétek a döntés joga, nem az anyósodé. Kérd meg a férjedet, hogy állítsa le őt, ha neked ez kellemetlen lenne.
Jó neked hogy sikerült ennyivel elintézni.. Az én anyósom olyan mintha a falnak beszélnék, azon sem lepődnék meg ha egy nap csak közölné velünk hogy mikor lesz a keresztelő..
Beszélni fogok a párommal, mert nekem az agyamra megy ez a téma, és az én gyerekeim, tehát én/mi döntünk nem anyós. Az az igazság hogy minél jobban erőlteti én annál jobban nem akarom mert utálom hogy beleszól mindenbe.
Kedves második! Mit jelent ez: "Válhat előnyére is és hátrányára is a dolog." ? Milyen előnyére válhat, és mire "adtad meg az esélyt"? És ha válhat hátrányára is (ahogy írod), akkor miért adod meg az esélyét annak, hogy valami a gyereked hátrányára váljon, hogy valami miatt szenvednie kelljen? Tudatos szülő vagy! :)
Első voltam, bocs, kérdező, ez off volt, ne haragudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!