Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 17 hó körüli baba is így...

Más 17 hó körüli baba is így viselkedik az utcán?

Figyelt kérdés

A kislányom folyton rohangászik, nincs egy pillanat megállása sem, sétálni nem tud csak futni, nem foghatjuk a kezét, hisztisen kirángatja a kezünkből, de muszáj lenne fogni, mert az autók elé menne. A járda minden oldalát bejárja, folyton futunk utána.

Ma a strandon szintén folyton csak ment, ide-oda, én kergettem, a csúszón kövön persze el is esett mert nem lehet fogni a kezét csak erőszakosan. A pléden is alig maradt meg h egyen.

Eddig ez nekem nem tűnt fel, természetesnek tartottam, de a férjem mondta tegnap, hogy ő senkit nem lát ennyit futkosni a gyereke után, hogy szinte lehetetlen normálisan sétálni vele. Szerintem még kicsi ehhez, ez a dolga, de azért elbizonytalanodtam. Így is elég szigorú vagyok vele, sok mindent nem engedek meg neki, nem tudom hogyan kéne jobban nevelnem őt.

2012. aug. 6. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%

Nyugtatókat kéne adni neki.

Keress fel egy orvost.

2012. aug. 6. 20:50
 2/11 anonim ***** válasza:

17hós a lányom, nagyon mozgékony, de nem ennyire.

Ő nem akaratos, nem hisztis, ha megfogom a kezét, akkor jön velem. Babakocsiban szépen elül, akár órákat is. Játszótéren mozgékony, de sokat homokozik is.

Fiam ilyen, ő már 3,5 éves és jelenleg is így viselkedik, mint a lányod. Szerintem ő hiperaktív......

2012. aug. 6. 21:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg normális, dolog. Talán próbáld meg valamivel levezetni az aktívságát. Én is ilyen voltam, de kinőttem. Persze, az is lehet ,hogy hiperaktív. Ha gondolod megnézetheted, hiszen mit veszítesz?! Remélem segítettem.:) Sok sikert a kis energiabombához.
2012. aug. 6. 21:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Úr Isten, itt mennyi orvos van! Nehogy orvoshoz vidd! Aktív érdeklődő, saját akarattal rendelkező gyermeked van, Nekünk is ilyen a lányunk, ugyanilyen. Amikor az utcán sétálunk Én mindig azt mondom neki: választhat, vagy megfogja a kezem vagy beltetem a babakocsiba. Észrevettem ha adok neki választási lehetőséget él vele, és megnyugtatja hogy Ő döntött nem pedig ÉN eröltettem rá az akaratomat. És ezt más területen is alkalmazom. Én nem tiltok, hanem magyarázok, és adok választási lehetőséget.
2012. aug. 6. 22:15
 5/11 Bogyo110 ***** válasza:
100%
Csatlakozom az utolsó hozzászólóhoz .Én kb egy hete 18 hós kislányommal hiszti ügyben tettem fel kérdést és nemtudom te voltál e utolsó de kaptam egy hasonló választ hogy adjak neki választási lehetőségat.Nálunk is hasonló volt a helyzett mint nálatok séta futás no babakocsi,kéz fogás semmi majd ez még tornyosult a hisztivel is .Na én megprobáltam ezt a válsztás lehetősége dolgot és most ott tartunk hogy ma délután mikor kimentünk akkor ő saját maga ült bele a babakocsiba és bent is marat a játszó térig kb 20 perc.Na már most ilyen nálunk kb 1 éves kora óta nem történt!ugyhogy csak ajánlani tudom.Ami a hiperaktivitást érinti nekem sajnos az öcsém hiperaktiv a de ez kiskorában abszolút nem ebben nyilvánult meg hogy futkorászott.
2012. aug. 6. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ugyanilyen,borzasztó eleven.Nem tudok mit tenni ellene,nagyon sok energiája van.De ez nem betegség,nem kell orvoshoz vinni.Nem minden gyerek nyugodt,nem lehet mindenkit betenni babakocsiba és órákig tologatni.A fiam max fél órát ül benne,ha meg olyan helyre érünk,ahol lát valamit,ami érdekli feláll a babakocsiba egyből és mászik ki.Minden gyerek más,vannak nyugodtabbak és vannak elevenebbek.Az enyém is mindig csak szalad,aztán már párszor volt,hogy jól elesett vagy erősen ütötte be a fejét,de ez mással is megesik.Viszont határozott,bátor és ügyes gyerek,nem fogom orvoshoz vinni,hogy elbizonytalanítsam.Ne aggódj,nincs a kislányoddal semmi baj :)
2012. aug. 6. 22:40
 7/11 anonim ***** válasza:
16,5 hónapos a lányom. Szépen sétál mellettem, néha elszalad, ha a járda széléhez érünk, ijedten emeli a kezét, hogy fogjam meg. Persze ő is feszegeti a határokat, és van, hogy vissza is teszem a kocsiba, mert ki akar rohanni a kocsik elé, de alapból nincs gondom a sétával. Ő inkább megáll és a járda repedéseiből szedeget össze minden félét. :) Nyugi, most minden izgatja, minden információt be kell gyűjtenie. Minden gyereknél máshogy jön ki. Hiperaktivitást nem sütünk rá egy gyerekre ennyi idősen, a hüly. antiszociális, szaladgáló gyereket utálókból meg nekem van elegem!
2012. aug. 6. 23:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem jól fogalmaztam.

A kislányom megül a babakocsiban, tricikliben, el tudom intézni vele a dolgom, bevásárolunk, ő türelmesen kivárja. A bevásárló kocsiban nem ül meg egyedül több ideig. Szóval csak akkor csinálja ezt, ha kivesszük. Ha elfárad, ő maga mutatja és mondja hogy vissza akar ülni. Szóval nem hinném, hogy hiperaktív lenne...

Itthon is szépen elmolyol, eljátszik egy helyben, magában, nincs vele gond. Inkább arra gondolok, hogy panelben lakunk és nincs elég tere, így mikor lemegyünk sétálni, elszabadul és megkergül kicsit :))

Egyébként elég visszahúzódó, tart az idegenektől, idegen helyektől, olyankor kuksol az ölemben, több mint fél óra kell, hogy felszabaduljon. Szerintem ez sem hiperaktivitásra utal...

Kérhetnék tanácsot a választási lehetőségek téren? Mondanátok példákat? Amiket tiltok, hogy ne menjen az útra, maradjon a járdán, ne tépje le a virágot, ne szedje fel a csikket, stb. Milyen választási lehetőséget adjak? Meg olyankor ha ő nem arra akar jönni mint amerre megyünk, pl hazafele.

2012. aug. 7. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Én írtam a választási lehetőség.választ... Nos, először is ajánlom a figyelmedbe a következő könyveket:

1.) P.E.T

2.) Beszélj úgy hogy érdekelje, hallgasd úgy hogy elmesélje

A válasz a kérdésedre:

1.) Ha haza kell mennetek de nem akar: Én azt szoktam mondani hogy: anya most nagyon éhes, meg kell értened hogy ennem kell valamit, de utána ha marad még idő visszajövünk

2.) ha le akar szaladni a járdáról: választhat vagy megfogja a kezed vagy ölbeveszed, mert félted

3.) a virágot nem bántjuk mert éreznek ők is csak nem tudnak beszélni. És sokkal jobban esik nekik ha simogatjuk őket, jobban nőnek tőle, simizzd meg...

4.)A csikk kérdés, ha ilyet találsz akkor tudd hogy ez szemét és ki kell dobni a kukába, foglya meg és dobja ki a kukába és dícsérd meg

A lényeg, láthatod az hogy beszélj beszéj, megértenek ám mindent, ha nem akkor is érzik a hangsúlyból miközben beszélsz hogy nem tiltasz hanem elmagyarázol, amiből még tanul is.

Hát ezek az én módszereim, a két könyv alapján alkalmazom őket Én is, de hasznos és látom saját magunkon hogy jó.

Üdv:

2012. aug. 7. 21:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Azt hittem ezek akkor is tiltások maradnak, de egyébként így csinálom magamtól is. A virágot simizi, de először mindig le akarja tépni. A szemetet kidobja ha megkérem. Az esetek többségében hallgat rám, sokat magyarázok neki. Viszont az autó elé rohangászós történetet nem nagyon akarja megérteni, hisztizik ha fogom a kezét, vagy kiröhög és direkt szalad az út felé.

2012. aug. 7. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!