Miért engedélyezik a kengurut ha káros a babáknak? Akkor is káros ha 1 szer 1 héten 2-3 órát van benne?
Légyszi linkeljetek már be egy olyan cikket, ami kifejezetten a láblelógatós kengurut javasolja, mint hordozóeszközt, érdekelnek, hogy mennyit és milyet teláltok...
Én sem repesek a hosszú kötözgetős kenőért, ezért csatos hordozót (SSC) használunk azért, mert:
-ortopédiailag helyes pózban tartja a gyerek csípőjét és hátát (a gyerek ösztönösen tudja, hogy neki mi a jó pozíció, tehát könnyű megfigyelni, hogy hogyan tartja a lábait, ha ölbeveszed. Ha a karodra ülteted, akkor lefelé lógnak a lábai??? Nem. Szépen rácsücsül a karodra, és vízszintesen tartja a combjait. Vagy talán nem?... A kendők és az SSC-k pontosan ezt a pózt tartják meg, a kenguruk nem.)
- magasabban van, mint egy babakocsiban
- többet láthat, és jobban értelmezheti a szituációkat, mint egy kocsiban fekve
- segít az emésztésén is
- könnyebben közlekedünk, sokkal több helyre mehetünk így, mint babakocsival
- otthon is használhatjuk, amikor csak igénye van rá
- és ami a legfontosabb: a babakocsiban üvöltött, mint a sakál, kendőben soha. Szóval ő ezt szereti, ő hozza a csatost, hogy vegyem fel bele, szóval ezt használjuk.
A babakocsival kevesebb probléma van, mint a kenguruval, de aki kengurut használ, az soha nem olvasott igazán utána a témának... azért használja még mindig...
21-es vagyok
Nos, úgy látom 0, azaz NULLA linket bírtak találni az emberek a láblelógatós kenguru mellett.
Akkor én ezennel meg is köszönöm a beszélgetést. Jó volt hallani a csendet...
A SOTE Oszt.vez. Főorvosa, Dr. Marschalkó Péter adott interjút az egyik neves TV csatornán 2010.11.12-én a helyes hordozási módról és eszközről:
Már azt hittem, elveszél, hiányoltalak! : -) Te igazán pikáns színt adsz a beszélgetéseknek, nélküled uncsi lenne a világ!!! : -D
Hízelgő, ha úgy gondolod, én magam vagyok az előbbiben említett főorvos, de ez nem így van ; -) Viszont -ha már ennyire titkolod a szaktanácsadód nevét, azért még titokban javasolhatod neki hogy kérjen konzultációt Marschalkó professzor úrtól.
Szerintem ezzel a kommenteddel sem győztél meg senkit arról, hogy inkább kengurut haszáljon más hordozók helyett, de egyéb kérdéseket a személyiségedről az eddig jóindulatúak részére tökéletesen egyértelművé tettél.
@26: Nem, nem, "figyi"ke ezzel rám célzott, de egyébként nálad a pont :-DDD
Szóval "figyi" Magyarország egyik legnagyobb kórházának egyik főorvosát tartja "nagyokos"-nak? Hmmm... Érdekes megközelítés, hiszen egy orvos mindössze 10-12 évet tanul egyetemen, hogy egyáltalán praktizálhasson, ahhoz meg hogy valaki főorvos legyen kell legalább röpke 20-30 év szakmai tapasztalat. Ez van a mérleg egyik oldalán, a másikon meg "figyi". Háááááát.... nem is tudom, melyiknek higgyek, ezt valóban nehéz eldönteni :-O ... Pfff...
Apa, légyszi ne töröld ki figyike kommentjét, nehogy megint azt postolja minden topicban, hogy ő bizony nem mondott semmi rosszat, bezzeg a véranyuk/ősanyuk/kendősök/és-a-nyomdafestéket-nem-tűrő-elnevezések-sora!
Hajjaj! Kezdelek sajnálni figyike, hogy ennyire gonosz veled a világ! De azért nem gondolhatod, hogy ez a főorvos direkt a te személyes bosszantásodra adta ezt az interjút.
Ha tudsz küldeni a linkelt interjúhoz hasonlóan meggyőző ellenérvet, akkor azt (gondolom) mindenki örömmel fogadja, de ameddig csak és kizárólag minősíthetetlen hangnemű offokat tudsz írni...
Minden babahordozó eszközről találni ellenérvet és mellette szóló érvet is.
Intelligencia kérdése, elkezdünk-e ovisok módjára dobálózni vele, vagy egyszerűen hordozzuk a gyereket abban, ami SZERINTÜNK neki. Megint csak intelligencia kérdése felfogni, hogy az én gyerekemet abba teszem amibe akarom, a másét meg abba teszi más amibe akarja.
Ezen vitázni.....mintha a gyerekem bölcsis csopijába ülnék be. Értelmesebben lefoglalják magukat.
Na közben rájöttem, hogy nem voltam elég szájbarágós. Gondolom azt hitted én voltam 25-ös, de nem...
Máskor koncentrálj jobban, hogy kire célzol, mielőtt nagy élvezettel nekiállsz a szokásos szövegnek, ami rajtad kívül már senkit nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!