Kisfiúknál megelőzhető, hogy letapadjon a kukijuk?
Mennyi idős kortól, és mire kell figyelni?
Választ sajna nem tudok adni de mi csak másfél évesen kezdtük tornáztatni neki(védőnő tanácsára addig nem)és most már a 2.szteroid krém kúrán vagyunk túl mert mindig visszaszűkül neki sajnos:(
2012. jún. 15. 22:20
2/11 A kérdező kommentje:
Sajnos több kisfiúról is hallottam (itt is több kérdést olvastam) akiknél probléma volt ezzel, és orvoshoz kellett fordulni. Felvágni, felrántani, meg hasonló kínzások. ha lehet, inkább szeretném elkerülni.
Alapból úgy születnek, hogy le van tapadva....
2012. jún. 15. 22:28
Igen,sok kisfiúnak van ilyen sajna,én szeretném elkerülni azt hogy felrántsák mert iszonyatosan fájdalmas még utána is,de így is lehet műtét lesz belőle:(
Nagyon sokfajta vélemény van ezzel kapcsolatban hogy mikortól szabad hozzá nyúlni,ha újra kezdhetném akkor előbb elkezdeném már úgy fél-1 évesen.
2012. jún. 15. 22:30
Nekem három kisfiam van. Mindhárom születése után a gyermekorvosunk azzal kezdte, hogy elmondta, minden este fürdésnél a vízben nagyon gyengéden húzzam fel a bőrt a fütyijükön, amíg könnyen megy. Nem szabad erőltetni csak gyengéden és kicsit löttyintsem meg a vízben. Mindhármuknak félévesen már könnyedén hátracsúszott a bőr és csak meglebegtettük a víz alatt már tiszta is volt. Ma már szépen megmossák maguknak.
2012. jún. 15. 22:35
élettanilag van letapadva, tehát így születnek. az, hogy felenged-e többnyire genetika sajnos :(
2012. jún. 15. 23:02
Régen érdekes nem volt ez nagy letapadás-dolog! Több anyukám korabeli emberrel beszéltem, és szinte mind azt mondta, h már icipici kortól húzogatták, és ha nem ment hátra kicsinek se, akkor fogta a gydoki és feltépte....Hát nem tudom, most meg hogy 2 éves korig várni, és akkor az esetek nagy részében műtét vagy felrántás?.......
Szerintem a kettő között van az "igazság" , én már fél éves kortól szelíden, de húzogatnám, a fürdővízben, ahogy vki írta!
2012. jún. 16. 06:17
A fiam 6 hónapos, én óvatosan minden fürdésnél húzogatom egy kicsit!
A férjemnek és a bátyámnak is felvágták, nem szeretném, ha a fiamnak is át kellene élnie!
2012. jún. 16. 08:14
én két hónapos korára lehúztam neki azóta is nagyon szép minden fürdetésnél lemosom utána pedig bepantennel kenem be és igy szép marad. 24-én 8 hós lesz és gyönyörű a kukija, sehol sincs letapadva.
2012. jún. 16. 11:01
Én egész kiskora óta húzom vissza neki,d e sajna szűk így hiába tettem msot kezdjük a szteroidos kenőcsöt 1 éves.
2012. jún. 17. 01:34
Kapcsolódó kérdések: