Adhatok 6 hónapos babámnak banánt egészben?
Én karikára szoktam vágni, és úgy adom, ha már a villával szétnyomkodott túl pempős.
Egy fél banán még rizikós, mert nagyon nagyot haraphat belőle, egy karika akkor sem vészes, ha az egészet betömi.
Azért figyelni kell persze...
Közepét kivágni???Minek?soha nem vá
gtam ki,sok értelmét nem is látom.nekem a fiam is úgy eszi,h töröm neki.kb6-7 hónapos kora óta.neki sem volt foga még.
A banánt a magok miatt tartják allergénnek, ezért ellenzik egyesek "túl korai adását".
Középen vannak az apró fekete magok, ez olyasmi mint a kiviben, csak kisebb.
Ezért írta a válaszadó, hogy ha azt kivágja a kérdező, akkor nem lehet gond...
Mert hogy az eper meg más apró magvas gyümölcs is a magok miatt allergizál.
itt van banán 6-7 hónapos kortól.én soha nem hallottam,hogy ki kellene vágni a banán közepét.nem is ajánlják későn bevezetni!?az eper,meg a magvasok egy év,de a banán nem csak itt,mindenhol 6-7 hónapos kortól adható.
Ez egy újabb elmélet nyilván, mint ahogy a Te táblázatod készült. :D
Amúgy én is 6 hónaposan adtam banánt egyik gyerekemnek, akkor én sem hallottam még erről.
Szerintem ez attól is függ, hogy egy baba milyen évszakban születik. Ha nyárra esett volna a hozzátáplálás kezdete, biztos nem jut eszembe banánt adni, akkor maradok a meggynél/baracknál, de hát azt kell adni, ami épp van... Illetve most a harmadik gyerekemmel már résen leszek, és majd fagyasztok időben. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!