Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A sógornőm felpofozta a hét...

A sógornőm felpofozta a hét hónapos lányom! Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután anyóséknál voltunk, ott voltak sógornőmék is a két lányukkal (egy két éves és egy négy éves). Se az anyósommal, se a sógornőmmel nem vagyok túl jóban (nem tudták megbocsátani, hogy a kisebbik fiuk összejött egy olyan nővel, aki nem 300.000 forintot kereses havonta, csak 100.000-et). Az anyósom eddig is látványosan kivételezett a másik két unokával, ill. sóginővel, de nem foglalkoztam velük, úgy voltam vele, hogy ezt majd a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, amikor pár év múlva lesz egy unokája, aki ugyanúgy semmibe veszi őt.

A lényeg, hogy kint voltam a konyhában, hogy a kislányomnak megcsináljam az ebédet, mire odabentről a nappaliból éktelen gyereksírás hallatszott (a két éves unokahúg), és meg akartam nézni, mi történt. Amikor beléptem, a sógornőm éppen lekevert két igazán hatalmas pofont a hét hós lányomnak, és mintha mi sem történt volna, közölte velem, hogy igazán "megnevelhetném a kölyköm" mert az "elvette" az ő kislányának a játékát...

Őszintén szólva ott helyben kettétéptem volna a rib*ncot, de a kislányom (aki hét hónaposan nyilván nem kerget egy két évest, hogy elvegye annak játékát) annyira sírt, hogy felkaptam, elküldtem a francba a sóginőt, bevágódtam a kocsiba a picúrral, és eljöttem.

Most itthon ülök és ráz a zokogás, a kicsi nagy nehezen elaludt, de még mindig piros mindkét arca. A férjemnek elmondtam, mi történt, felhívta a bátyját, és megmondta neki, hogy legyen szíves ő megneveleni a büdös, tiszteletlen, folyton visító gyerekeit, valamint a feleségét, akit ha legközelebb meglát, eltöri a kezét.

Erre alig fél órája hívta a férjemet anyósom, és azt mondta neki, hogy bár ő nem látta, mi történt pontosan (fél méterre ült az eseményektől), de az Eszti teljesen kivan amiatt, amiket én "összehazudgálok róla".

Most teljesen kibuktam. AZ egy dolog, hogy ott rúgnak belém, ahol tudnak, de hogy egy csecsemőn!

És ráadásul ez a nő orvos! Nem egy faluvégi ittas asszonyka!

Bocsánat a panaszáradatért, itt ülök és ráz a zokogás... Mennyire maradhat meg ez a piciben? Mennyire lesz rá hatással? Az eset óta sokkal bújósabb, nyilván ez is a történtek miatt van. Mi a francot csináljak? Mégiscsak meg kellett volna vernem azt a szemét kurv*t...

2012. ápr. 30. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
100%
Soha többet nem mennék az anyósomhoz.A férjed menjen ha akar,de Te és a lányod ne,ugyan ez vonatkozik a sógiékra is,bár miután kitéptem volna a belét nem hiszem hogy kedve lenne találkozni velem a sóginőnek.Megbocsájthatatlan.Ennyi.
2012. ápr. 30. 20:12
 2/74 anonim ***** válasza:
100%
Én ott helyben megcsupáltam volna!!!!!!Az a minimum,hogy a közelébe nem viszed többet!!Sajnállak a "családod" miatt....
2012. ápr. 30. 20:12
 3/74 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom az esetet! Ez a nő nem normális! :(

A picikéd nem fog rá emlékezni szerintem később.

Én a helyedben soha többé nem találkoznék a sógornőmmel, és soha többé nem mennék az anyósékhoz sem! Ne foglalkozz velük! Ilyen rokonokra és nagyira semmi szükség egy gyereknek!

2012. ápr. 30. 20:13
 4/74 anonim ***** válasza:
100%
Én sem keresném a társaságukat. Főjenek a saját levükben. Ennyi.
2012. ápr. 30. 20:14
 5/74 A kérdező kommentje:

Nem, az biztos, hogy soha többé a közelébe sem viszem a kicsit, de még én sem akarom látni. A férjem is teljesen kivan idegileg, ő is esküdözik, hogy soha többet. Még velem is jól összeveszett, hogy miért nem döngöltem a földbe azt a libát, akkor egyszerűen teljesen lefagytam, és annyira sírt a kicsim, hogy nem volt szívem hagyni tovább üvölteni, amíg verekszem...

Csak nem tudom, érdemes volna-e megmutatni a picit gyerekorvosnak, vagy mit csináljak vele? Még mindig elég piros az arca, meg a szeme alatti rész (bár az inkább a sírástól). Nagyon nehezen is nyugodott meg, az altatás sem volt egyszerű. Első baba, azt sem tudom, mit kell ilyenkor csinálni! Történhetett egyéb baja is? (Mármint, hogy a pofontól sérülhetett-e jobban, mint kívülről látszik.)

2012. ápr. 30. 20:18
 6/74 anonim ***** válasza:
92%

Nehéz ügy, az biztos, hogy igazad van, nincs az az indok amiért egy 7 hónapos gyereket meg lehet pofozni (valójában úgy egy kisgyereket általában). Elvette a játékát (még ha így is volt) tök természetes dolog. Egyszerű nem kell felhánytorgatni csak nem menni többet hozzájuk. A férjed ha akarja látni a tesóját majd elmegy, de én tuti nem mennék. Az szerintem nem jó dolog, hogy az ő gyerekeit hozta fel a férjed, hogy nevelje meg, bár gyanítom ez az első felháborodás eredményezte. Inkább az asszonyt kellene megnevelni. Eszem megáll, még ha a saját gyerekét verné meg 7 hónaposan is felháborodnék, de másét. Még az sem megengedett, hogy a kezére csapjon. Basszus nyugodj meg és örülj, hogy megvan az indok amiért nem kell hozzájuk menni. Az a nő aki meg képes egy kisbabát felpofozni az nyilván lehazudja a csillagokat is, ne törődj vele, te tudod mi volt ő is tudja ennyi elég. Szerencsére a férjed melletted van, így sz@rj a fejükre.

(nem tudok napirendre térni komolyan a dolog felett, mondjuk ismerve magamat én lehet megfenyegetném, hogy ha még 1 újjal a gyerekemhez ér feljelentem vagy valami...de ez nem jó :()

2012. ápr. 30. 20:19
 7/74 A kérdező kommentje:
A feljelentés az én fejemben is megfordult, de tekintve, hogy én vagyok az egyedüli, mert anyósék is a sógornőm mellett állnak, rájöttem, hogy felesleges.
2012. ápr. 30. 20:21
 8/74 anonim ***** válasza:
74%

uristen... na mindegy inkább nem mondok semmit.

nem hinném hogy nagyobb baja lehet a sokkon kivül.hogy késöbb megmarad e benne lelki traumaként nem tudom, elöfordulhat. de ezt lehet kezelni kineziologussal pl. ha netán fura lenne,mikor nagyobb lesz.emlékezni nem fog rá de elfojtva benne maradhat.ha hiszel ezekben az alternativ izékben akkor ne felejtsd el az esetet és figyelj a jelekre mikor már kezd értelmesebb lenni.ha még kicsiként kikezelitek a szorongásait akkor felnöttkorára nem lesz baj.

2012. ápr. 30. 20:24
 9/74 anonim ***** válasza:
100%

Jó nőt szégyen megütni, de lehet hogy megdobtam volna az öklömmel ha ilyet látok. Jó, esetleg egy idősebb gyereknek rá lehet már csapni a fenekére, de az milyen, hogy egy 2 hónapos, aki még nagyjából a világáról nem tud, nem hogy mi a helyes viselkedés verést kapjon. Főleg teljes erőből. Mi az, hogy egy 80-90 kilós ember teljes erejéből kever le neki? Én még a saját fiamnak sem ütöm még az arcát sem, de ilyen eddig meg sem fordult a fejemben, hogy teljes erőmből megüssem.

Mondjuk ha az unokámmal történne ilyen(tehát ha az anyós szemszögéből nézem) az is biztos hogy nem állnék szóba többet azzal aki ilyet csinál.

2012. ápr. 30. 20:32
 10/74 anonim ***** válasza:
100%

Szegény pici! :((

Sokat már nem tudok írni, sajnálom, hogy ez történt, minden találkozást kerülnék én is! Hogy merte, te jó ég... Picit próbálj megnyugodni, esetleg igyál egy teát (tudom-tudom, nem nagy tanács, de én mindig ezt teszem, ha zaklatott vagyok), és lásd a sok kommentből, hogy mennyire igazad van.

Szebb estét Neked!!! :)

2012. ápr. 30. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!