Mit csinálok rosszul? Mit csináljak másképpen? Másnak is van nyekergős babája?
3 hónapos múlt a fiam, egyáltalán nem sírós, sose volt az, csecsemőnek sem, helyette nyöszörög és nyekereg, ha valami nem oké neki. Most már napok óta, egész nap, amíg ébren van nyekereg, mint a beragadt ajtó és egyszerűen nincs ötletem már mit csinálhatnék.. Énekelek, játszom vele, tornáztatom, mondókázok, ringatom, hasra rakom, hátra rákom, képeket mutogatok, cipelem, akármit csinálok/csinálunk 1-2 perc után elkezd nyekeregni. Akkor helyzetváltás, az új leköti 1-2 percig majd újra nyekergés. Próbáltam hagyni magában, hogy csak ott vagyok pár lépésre, hátha inkább maga lenne - az sem jó. Egyszerűen nem értem miért, totál nyűgös már napok óta és kezdek felörlődni, mit csináljak, hogy jobban érezze magát???
Hason szeretne szerintem többet lenni, de az a baj, hogy hason nagyon bukós, iszonyú nehéz belőni mikorra tudom hasra rakni, mert kiküldi a fél kaját :( 2 órával szopi után is simán kijön neki a kaja.
Ti miket játszotok az ekkora babátokkal, mi köti le picit hosszabban vagy mit élvez úgy igazán?
Kezdem magam annyira alkalmatlannak érezni, kikészít ez az egész :( Főleg úgy, hogy eddig nem volt ilyen gond. :(
Először is, bár tudom, hogy nehéz, nyugodj meg! Nem a te hibád! A baba ebben a korban iszonyú változásokon megy át, mind testi-mind szellemi tekintetben. Ez a normatív fejlődés már önmagában nagy frusztráció, amivel napról napra meg kell birkóznia. Mi szülők, igazából csak asszisztálunk hozzá:)
Sok minden zavarhat egy babát. Ez lehet egy időjárási front, lehet a foga, a mozgásfejlődés, a pocakja (nálad erre tippelek), a tehetetlenség, unalom , fáradtság stb.
Első kérdésem lenne, hogy van-e már napirendetek. Tudja-e, hogy mi után mi következik? Mert ez nagyon fontos, ez jelenti számára a stabilitást. Nagyjából egy időbe legyenek (1-1 óra különbség még belefér) a kaják, a séta időpontja, a fürcsié, a játéké, az alvásé (bár ez alakul folyamatosan).
Én, ha különösen nyekergős, leviszem "hűsölni", ez akár délelőtt 2 óra sétát is jelent és eset 6-7 körül szintén.
Ez lehet babakocsiban, kendőben, mindegy. Az esti 2 óra akár lehet nagybevásárlás is, imádja a tescot, sok érdekes látnivaló van ott neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!