Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyucik! Mit főztök és milyen...

Anyucik! Mit főztök és milyen programot terveztek húsvétra?

Figyelt kérdés

Légyszíves adjatok ötletet mert még nem állt össze bennem a kép!Az biztos,hogy egyik nap kint grillezünk meg mellé vmi saláta!Nem vagyunk vmi nagy húsvétolosok tehát nem biztos,hogy lesz a klasszikus sonka+fött tojás kategória!

Illetve lehet elmegyünk egy közeli arborétumba ott van vmi kalandpark is!Amúgy 22 hós a fiúnk!

Ja és mit kap a nyuszitól babátok/itok???

Szerintetek már ilyen korban lehet tojáskereső játékot a kertben?megérti?Élvezi???

na szóval írjátok le mit esztek,mit csináltok,milyen játékot adtok???

2012. márc. 26. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

tudom hogy nem erre gondolsz.

de mi festjük a szobát,reggel megkeresi a tojglikat meg a játékot amit kap,sonka stb aztán hajrá.

2012. márc. 26. 14:42
 2/12 A kérdező kommentje:

és milyen játékot kap?mennyi idős??,fiú v lány??

Jó szobafestést nektek!!!

2012. márc. 26. 14:47
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Mi szekrényt pakolunk, mert bontjuk a gardróbot. :)

Így a kaja valami egyszerű lesz, szerintem tejfölös krumpli leves (bele egy kis sonka), meg mellé valami, mondjuk tócsi.

De húsvét hétfőn nem leszünk itthon, megyünk a Tropicariumba. Barátnőmékkel, és az ő gyerkőcükkel.

2012. márc. 26. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. A lányom egy plüss nyulat kap, amit én varrok. A barátnőm kislányának is csinálok. Nálunk a húsvét nem az ajándékozásról szól, mi nem szoktunk a családban a gyerekeknek venni ajándékot. A nagyobb gyerekek csokit kapnak.
2012. márc. 26. 14:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

5éves Flóra és 4hós Sári,csoki nem sok lesz.

magnetic 9 a neve ilyen műanyag pálcák mindkét fele mágneses és egy fém golyót kell a pálcák közé rakni úgy lehet összekapcsolni és térbeli formákat kirakni.

2012. márc. 26. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két fiam van, így apával elmennek meglocsolni a mamákat, dédiket és a nagynénjééket. Addig én összecuccolok és ha hazaértek utána elmegyünk a közeli kis erdőbe kirándulni egyet. Ott piknikezünk szendvicset. Csokis dolgokat fog a nyuszi szétpotyogtatni az udvarban, illetve új homokozós játékokat. Ezt úgyis kéne vennem, így majd a nyuszkó meghozza.
2012. márc. 26. 16:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire tudsz ebbol otletet meriteni mert mi kulfoldon elunk (Anglia) de azert gondoltam leirom mi mit fogunk csinalni 2 eves kisfiunkkal.

Nallunk nagypentek is szabad es munkamentes igy penteken tengerpartra megyunk (30-40 percre van tollunk kocsival), ott ebedelunk meg majd fagyizunk egy nagyot aztan delutan irany haza. A fiam imad homokozni es nagyon szereti a tengert.

Szobaton nallunk is kerti grillezes lesz baratokkal. Csirkehus, baranyhus, gomba es hamburger/sajtburger, salata meg sultkrumpki (tepsis valtozat).

Vasarnap autoversenyre megyunk a kisfiunkkal mert versenyauto manias. Ez egy egesznapos program. Viszunk pledet is egy laza piknikeleshez. valamikor estefele erunk haza.

Hetfon 2 baratnommel es a gyerekekkel ( egykoruak a kisfiammal +/- 2 honap) megyunk a kozeli parkba szinten piknikezni, meg van ott egy hatalmas jatszoter. Ez pasimentes nap, tehat az apukak otthon maradnak.

Aztan kedden ismet melo. :(

Nallunk vasarnap reggel lesz tojas kereses. A kertben rejtek el kis csoki tojasokat amiket o majd osszeszed. Szerintem imadni fogja. :) Meg kap egy "Dzsungel elet" autobuszt bogarakkal mert ez a kedvenc meseje. Egyebkent ezt akkor is megkapna ha nem lenne Husvet de igy megvarjuk a nyuszit ha mar igy egybeesik.

En fozok sonkat kuktaban majd jovoheten valamelyik nap es a sonka levebol egy jo nagy fazek bablevest. :) De ezt elfogasztjuk meg husvet elott tojassal. Gondoltam a baranysultre is mert itt rengeteg baranyhus van es nem is draga de tul maceras. Par szeletet meggrillezunk majd a szombati grillezesen.

Kellemes Unnepeket es remeljuk, hogy jo idonk lesz. :)

2012. márc. 26. 16:53
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
16:53-as vagyok, bocsi elfelejtettem irni, hogy a kisfiam jelenleg 25 honapos. Szeritnem 22 honaposan tetszeni fog neki a tojas kereses. Egy kis kosarkat adjatok a kezebe es o majd osszegyujti. Ebben a korban a pakolas es a gyujtogetes nagyon izgalmas. :)
2012. márc. 26. 16:56
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Kérlek, ne pontozzatok le, amiért leírom a véleményemet.

Szerintem igenis fontos, hogy a gyermekeink megismerjék a magyar hagyományokat, ezért az ilyen ünnepeket, hogy Húsvét és Karácsony, nem szabad egy bármilyen hétvégére tehető programmal helyettesíteni.

Erre akkor jöttem rá igazán, amikor az 5 éves unokahúgom sírva fakadt karácsonykor, hogy nekik a Jézuska miért csak a kinti fenyőre rak pár díszt, és náluk miért nincs olyan finom süti, meg husi, és nekik miért kell elmenni máshová (szállodába), hiszen más gyerekeknek haza jön a Jézuska...

A kisfiam 13 hónapos, igazából még nem sokat fog fel az egészből, tudja, hogy a kölnivel majd "pricc pricc", és apával megy a lányokhoz locsolkodni, amiért majd kap csokinyuszit meg csokitojást.

Bennem gyerekkorom óta megvan, hogy húsvét vasárnapján tojás festés (csak dísznek), "tojásfa" állítása, virágba borult ház...

Másnap pedig finom sonka az asztalra, zöldség díszítésben, kaszinó tojás nyuszinak feldíszítve, és sütemény, - ezzel várni a locsolkodó kisfiúkat.

Jó, persze, a kölnifelhőt senki nem szereti, de hol marad az élmény? Egy kisfiúnak is hatalmas öröm, hogy gyűjtögetheti a csokoládét, a kislányok meg nagy várakozással várják a fiúkat.

Délután persze szabad program, családlátogatás, ahol a kislányok is kapnak tojást.

Az unokahúgunk a szülők boldogítására (és persze beleegyezésével) élő nyuszit fog kapni kinti ketreccel. Ennél érdekesebb ajándék nincs egy gyerkőc számára :)

Kisfiam pedig csokinyuszit kap.

A tojáskeresés jó ötlet, de ez is olyan "amerikai" már.

2012. márc. 26. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Igen, ezt én is így látom. De: tavaly talpig kioltozve, sütivel, tojással vártam a locsolokat. És nem jött senki. De meg a rokonok se. Mert mindenki elment, elutazott, vagy mar nem érdekli a húsvét. És így nehéz sajnos megőrizni a hagyományt. Mert hiába várjuk őket idén is, ha most sem jön senki. :(

Én a kislanyomnak elrejtem a pluss nyuszit, majd együtt megkeressük.

2012. márc. 26. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!