Valaki mondja el nekem, hogy az anyukák 90%-a miért beszél a babájáról többesszám első személyben?! Én is anya vagyok, de eszembe sem jut.
Elsönek szerintem igaza van.
èn kb 6 hós koráig használtam ezt, most már másfél és csak akkor ha többesen csinálunk valamit.
Az is közre játszik, hogy 9 hónapig egy és ugyan az vagytok, majd egyszer csak külön lesz, de attól még mindenben töled függ. Neki nincs még külön élete, ahogy neked sincs, minden nevetés és könycsepphez is közöd van, így egy és ugyan azok vagytok, majd elkezd leválni rólad, elkezd mászni, menni, egyedül enni, és ekkor már mindenképpen külön lények lesztek.
Pl. mert, főleg amíg babakorban van, nagyon szoros kapcsolatban van az anyukájával, mintha egyek lennének.
Én nemcsak pocakon belül, hanem kívül is használtam így, amíg kicsi volt a lányom, bár nem olyan gyakran. Számomra ez is a szoros összetartozást szimbolizálja, ösztönösen jön.
:) már éjszaka nem szopunk:DD és társai:)
én sem tudom miért...nem szoktam igy beszélni,de jókat röhögök mikor ilyeneket hallok,olvasok,mint amit fent írtam:)
Persze rossz az ,aki rosszra gondol:)
Talán valami olyasmi oka,van ,amit az első válaszoló írt...
Nekem úgy hangzik,mintha anyuka lenne a baba narrátora:)
soha nem beszéltem így....
Egyszer kérdezte egy anyuka, hogy "és hány fogatok van már?"
Mondtam, hogy nekem 32, neki meg 4.nézett rendesen...:)
Én pl. azért vagyok hajlamos erre, hiszen az első időszakban a babával az etetést, a fürdetést, a pelenkázást, és minden egyebet is együtt csinálunk, és gyakorlatilag a nap 24 óráját együtt töltjük. Tudom, hogy vannak, akiket ez zavar, de tapasztalat, hogy ahogy a baba egyre nagyobb és önállóbb lesz, a T/2 mód is úgy múlik el, magától.
(A dolog azért érdekes nekem is, mert általában én magam is rosszul szoktam lenni az ehhez hasonló nyelvtani horrortól...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!