Komp kérdés? (bőv. Lent)
Több dolog miatt sem jó.
Terheli a gerincet. Amíg a bab nem tud önállóan állni, nem szabadna belerakni, utána meg minek.
Akadályozza abban, hogy a korának megfelelő mozgásformát, a mászás gyakorolja.
Balesetveszélyes. Barátnőm kislánya akkorát esett komppal, hogy agyrázkódást kapott, és össze kellett varrni a fejbőrét.
nekünk fősulin azt mondta a tanárunk, hogy eszünkbe ne jusson. egyrészt mert a gerincet terheli, olyan helyzetbe segíti, amit magától még nem tud produkálni, másrészt mert így könnyebben elér olyan dolgokat, amikeet még nem kéne pl. magára rántja a terítőt, asztal tartalmát.
ha jót akarsz a gyerekednek, akkor ne vegyél. (sokan azért veszik meg, mert akkor a gyerek sokáig elvan egyedül. azért ez szerintem soványka érv.)
Mostanában nagyon ellenzik a komp használatát.Nem egészséges a babának.Én nem vennék!
Ez a Te döntésed,ha nem akarod megvenni mond meg kerek perec nekik.Én is ezt szoktam tenni és ma már megkérdeznek,hogy ezt ehet e,vehetnek e neki ilyet...?
Én nem vettem. Ha egy pici lehetőség is fennáll, hogy negatívan hat a gyerekemre, akkor miért kockáztassak? Mutasd meg anyósnak és férjnek (gondolom egyik sem ortopédus ill. gyógypedagógus):
Az én lányomnak volt kompja.Akkor kapta, amikor felállt megától és lépegetett a bútorok mentén.Beletettem és egyből úgy kezdett közlekedni vele, hogy felállt benne és az elejére támaszkodott, tehát nem ülve lökte magát.Ezt kb 20-30 percig csinálta aztán ellustult és ülve próbálkozott a dologgal, olyankor kivettem.
Az én lányom borult is vele kétszer, de szerencsére sosem történt semmi baj.
Mikor felállt magától még nem tudott mászni, aztán megkapta a kompot és 2 nap múlva már mászott, mert rájött, hogy a 2 lába arra való, hogy előre hajtsa:)
Én ezért szerettem, de nem vennék a helyedben és erre 3 okom van:
Amiket elsajátított vele, azt akkor is elsajátította volna ha nem kompozik, legfeljebb egy héttel később.
Egy idő után már inkább akadályozza, mint segíti a szabad mozgásban.
És legvégül:mi összesen 1,5 hónapig használtuk.Ingyen kaptuk így nem érdekelt, de egy drága kompba nem érte volna meg befektetni ennyi időért szerintem.
Ha van lehetőséged rá, hogy kölcsön kérj egyet, akkor nyugodtan kipróbálhatjátok, de én nem invesztálnék bele, annyit nem ér.
14 hós kiscsaj anyuja
azt még soha nem hallottam, hogy jó lenne a komp.
a babának jó szórakozás, ha jó időben ülteted akkor ártani a léegtöbb esetben nem árt. de ha pont a te babád az az egy akinek árt, hát akkor így jártál? én nem kockáztattam. mondjuk nekem pici volt a babám mikor az orvosunk leült velünk elmagyarázni, hogy mit nem szabad soha egy babával és benne volt: bébikompba ültetni.
szóval... 3x ült benne olyan 8-9 hónapos kora körül, egy barátnőmnek oxigénhiányos volt a babája ezért nekik kellett használniuk, kipróbáltuk, ennyi :)
SEMMIKÉPP NE VEGYÉL!
Gyerekorvosok, gyógytornászok szívrohamot kapnak, ha a komp szóba kerül!!
Nem elég, hogy a gerincnek nem jó, de rosszul tanul meg járni (lábujjhegyen), amit évek alatt lehet csak helyrehozni gyógytornával.
Egy gyerekorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!