Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Kismama májusi számában...

A Kismama májusi számában olvastam hogy a gluténtartalmú ételeket 4 hósan már be kell vezetni, mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

A legújabb nemzetközi kutatások alapján már a hozzátáplálás elején ( tápszereseknél 4 anyatejeseknél 6 hó ) be kell vezetni. írja a Kismama

A végén még a tiltott ételek lesznek a sor elején a kajákba.hm

2009. máj. 29. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt én is olvastam már valahol,hogyha glutén-re alergiás a gyerek jobb ha hamarabb kiderül.Én 8-9hónaposan kezdtem el adni a kisfiamnak semmi baja hálistennek.
2009. máj. 29. 11:06
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

tiltott ételek... nem tudom, én biztos adni fogok neki, bár még most csak két hónapos, de nem célom, hogy ételeket tiltsak el tőle, csak azért, mert a tápszergyártók már annyira felülkerekedtek mindenen, hogy egyre több kaját rátetettek a tiltólistára, hogy minél tovább vegyük az ő cuccaikat. biztos, hogy fogok neki adni gluténtartalmú ételeket korábban, tejet is fog kapni 8 hónapos korától. nem lesz tőle semmi baja. amúgy sem régóta tiltják a glutént, elképzelhetőnek tartom, hogy most jöttek rá, hogy felesleges tiltani, az ilyesmi ugyanis mindig évek távlatából derül ki.

mint pl. az is, hogy féléves koráig kapjon a gyerek csak anyatejet (vagy tápszert!!). hogy ez jó dolog-e, az majd kiderül 30-40 év múlva...

2009. máj. 29. 11:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindent új kutatások szerint muszáj csinálni. Egyébként egy amerikai szerzőpáros által írt babaszakácskönyvben láttam, hogy ott már 6 hónapos kortól ajánlják a glutén tartalmú élelmiszereket is. Ezen kívül a lecsét, babot, őrölt diót, mogyorót!! is (ezeket csak akkor nem, ha van a családban ezekre érzékeny). Ja! És a bogyós gyümölcsök is 6 hónapos kortól szerepelnek, meg a tehéntej is! Tehát ez országok szerint se egységes.. mindenhol mást ajánlanak, az anyukák meg a saját belátásuk szerint kiválaszthatják, hogy nekik melyik táplálási elv tetszik vagy legalábbis elfogadható.
2009. máj. 29. 11:37
 4/7 A kérdező kommentje:
UTolsó válaszolónak: meg tudnád adni a könyv szerzőjét és címét? ha akarod priviben is elküldheted köszönöm
2009. máj. 29. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

A második válaszolóval értek egyet!!

Csak azt sajnálom, hogy kevés az ilyen felfogású ember! Ezt nem szabad, azt nem szabad, ha ezt nézném akkor szegény gyerek alig ehetne valamit 1 éves koráig.

2009. máj. 29. 14:31
 6/7 anonim ***** válasza:
A Könyv címe: Mit egyen a baba? Írói: Dr Penny Stanway and sara Lewis. Gabo Könyvkiadó,2005
2009. máj. 29. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálam már ott megdőlt a dolog, hogy a babám korábban kóstolt és fogyasztott bébiételt, gyümölcsöt, még tejpépet is 5 hónapos kora után; most, hogy fél éves lett hallani sem akar a tápszeren kívül másról...

Hát nem tudom, ez érdekes hír.. De mindig, minden ellentmondásos ami a babákkal kapcsolatos. Babával bármit el lehet adni, mert minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének. És saját belátása szerint azt is teszi; más anyuka meg teljesen az ellenkezőjét vallja... Én személy szerint nem fogok neki ezért gluténtartalmú ételeket adni.

2010. nov. 18. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!