A Kismama májusi számában olvastam hogy a gluténtartalmú ételeket 4 hósan már be kell vezetni, mit szóltok ehhez?
A legújabb nemzetközi kutatások alapján már a hozzátáplálás elején ( tápszereseknél 4 anyatejeseknél 6 hó ) be kell vezetni. írja a Kismama
A végén még a tiltott ételek lesznek a sor elején a kajákba.hm
tiltott ételek... nem tudom, én biztos adni fogok neki, bár még most csak két hónapos, de nem célom, hogy ételeket tiltsak el tőle, csak azért, mert a tápszergyártók már annyira felülkerekedtek mindenen, hogy egyre több kaját rátetettek a tiltólistára, hogy minél tovább vegyük az ő cuccaikat. biztos, hogy fogok neki adni gluténtartalmú ételeket korábban, tejet is fog kapni 8 hónapos korától. nem lesz tőle semmi baja. amúgy sem régóta tiltják a glutént, elképzelhetőnek tartom, hogy most jöttek rá, hogy felesleges tiltani, az ilyesmi ugyanis mindig évek távlatából derül ki.
mint pl. az is, hogy féléves koráig kapjon a gyerek csak anyatejet (vagy tápszert!!). hogy ez jó dolog-e, az majd kiderül 30-40 év múlva...
A második válaszolóval értek egyet!!
Csak azt sajnálom, hogy kevés az ilyen felfogású ember! Ezt nem szabad, azt nem szabad, ha ezt nézném akkor szegény gyerek alig ehetne valamit 1 éves koráig.
Nálam már ott megdőlt a dolog, hogy a babám korábban kóstolt és fogyasztott bébiételt, gyümölcsöt, még tejpépet is 5 hónapos kora után; most, hogy fél éves lett hallani sem akar a tápszeren kívül másról...
Hát nem tudom, ez érdekes hír.. De mindig, minden ellentmondásos ami a babákkal kapcsolatos. Babával bármit el lehet adni, mert minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének. És saját belátása szerint azt is teszi; más anyuka meg teljesen az ellenkezőjét vallja... Én személy szerint nem fogok neki ezért gluténtartalmú ételeket adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!