8,5 hós kislányom még nem mászik, kúszni is csak nagyon ritkán (tolja magát hátra). Nincs lemaradva?
Én szerintem egy picit elvan maradva. Már kéne ide-od a forogni, kúszni, mászni, ülni. De lehet, hogy a te babód egy kicsit lustább az átlagnál.
Itt megtudod nézni, hogy mit kell tudni a babónak 8 hónaposan: [link]
Hááát, akkor mi nagyon egy cipőben járunk. Az én lányom is most lesz 8,5 hónapos, és ő sem mászik. Már hónapokkal ezelőtt sikerült átfordulnia, mégis ritkán csinálja.:(
A szüleim szerint én ugyanilyen voltam.
Szia!
Olyan jók ezek a kérdések! De tényleg! Hogy miért?
Az én babócám, bár már majd 7 hónapos, s forog, meg mászó pozícióba már feltolja magát, de csak rugózik sokat, aztán előrelöki magát. Én meg csak azt hallom, hogy koppan a buksija, mert az előrelökésnek, mint olyan fizikai megnyilvánulásnak ez a hanghatás a következménye.
Mindeközben egy kedves barátném azt újságolta, hogy az ő - u.csak - fiacskája, már ült ekkor, s most már feláll, lassan a járást, s talán az ELTE latin szakát "kóstolgatja" :))
Szóval neeeem, szerintem ti rendben vagytok így! U.is az én fiam több, mint 1 kilóval több, mint az említett kedves - tényleg kedvelem! - ismerősöm kisfia, már 6 foga kint van, s ezerrel mondja a magáét. Valószínűleg ő, az önkifejezés verbális útját választotta gyorsabb és hatékonyabb "megtérülésnek", mások meg lassan a Himaláját megmásszák.
Ne hasonlítsd össze! Ha jókedélyű, szeretetben van, akárhogyis, de gyarapszik (súly/ hossz, fogak, beszéd, ülés/ mászás satöbbi bármelyike terén), akkor az azt jelenti, hogy a te babócád ezt az utat és ütemet választotta.
De ezek a kérdések nagyon fontosak, mert - magamról tudom-, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a miénk elmaradt.... Pedig NAGYON IS NEM!!!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!