Ha elkezdtük enni a húst, onnantól minden nap kell neki adni?
6 és fél hónapos. 6 hónapos korától adok nkei húst (bébiételben). Ezentúl minden nap kell?
És hány alkalommal adjak tápszert?
Én majdnem minden nap adtam neki husit, mert fontos a fehérje miatt, de persze kimaradhatnak napok, nem kötelező minden nap adni.
Tápszert annyiszor kapjon még, ahányszor elfogadja. Kislányom 7 hónapos koráig minden étkezéskor ivott tápszert is a többi étel mellé. Mindig megkínáltam, és ha elfogadta, akkor elfogadta még, de aztán idővel elhagyta a tápszert napközben, és csak reggel-este itta meg már.
Köszönöm, mindenkinek zöld kéz!:)
És ha úgy jön ki, adhatom neki pl. 5 órakor is?
Most úgy eszik, hogy:
1: 8h 260ml tápi
11h 200g gyümi/zöldség (mielőtt nem volt hús)
14h tápi * ezt lecserélhetem a hús+zöldségre??
17h babajoghurt, vagy gyümölcs, vagy tejpép 200g
20h tápi 260ml
Szóval az úgy nem sok, ha napközben egymás után eszi a gyümi, főz+hús, majd joghurt, puding és csak reggel-este enné meg a tápit??
Ja, igen, étkezés 2.
(amikor nem kéri a tízórait és kimarad)
akkor
8h tápi 260ml
12h főzi+hús
15h tápi 180ml
17h gyümi
20h tápi 260ml
Ez így jó lenne, csak akkor esek gondolkodóba, amikor tízóraizik is, hogy utána adjam e ebédre a főzit, uzsira a desszerteket, mert akkor kimarad egy tápis evés...
Babámnak is adtam majdnem minden nap húst. A védőnő és a doki is ajánlotta, persze senki sem mondta, hogy minden áldott nap muszáj neki adni. Kicsi mennyiségeket evett belőle, és általában ebédre adtam neki, főzelékhez.
Volt, hogy nálunk is kimaradt néha a tízórai, de ez sem gond, ha szépen eszik és fejlődik a baba.
Tápszert lányom úgy evett, hogy az étkezések után is adtam neki és elfogadta, bár minél többet evett "normális" ételekből, annál kevesebb tápszert ivott hozzá. Kb. 8 hónapos korában már nem ivott napközben tápszert, csak vizet és a tápszert reggel-este itta meg.
Amit leírtál étkezéseket, szerintem jók, ne aggódj rajta.
* a ez = az
Ne haragudj, de elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!