Hogyan altatjátok a babáitokat? Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
szerintem sok már neki ennyi alvás. vagy próbálj áttérni az egy alvásra vagy kelts fel este 5kor, hogy elfáradjon estére.
úgy csináltuk, hogy mellé feküdtünk és megvártuk míg elalszik. soha nem ringattuk, így ezt nem tudom hogy lehet mellőzni, de talán ha eleinte csak megöleled majd csak mellette fekszel elég lesz. aztán ha elaludt mehet a kiságyba, mikor megszokta akkor már kezdheted ott altatni.
enyém tápis volt 9 hónapos korától, 10 hónaposan betettem cumisüveggel a kiságyba és elaludt :) azóta így alszik el, egyedül, tejjel a kiságyban :)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Megpróbáltam már a napi egyszeri alvást de sajnos nagyon bem vált be.Csak nyűglődött egész nap.Úgyhogy ezt még hagyom későbbre.
Van esetleg valaki aki kb ilyen idős kora körül kezdte el így szoktatni babáját?
Szia! Dettó ugyanez a problémánk. Ringatva alszik el. Én is át akarom szoktatni a napi 1 alvásra már.
Éjszaka is sokszor kel sajnos.
Nem tudom mi a megoldás. Nekem nem alszik el magától, csak felhergeli magát és akkor csomó idő mire el tud aludni.
szia!
Szerintem 2 gond is lehet!
Egyrészt tényleg nagyon későn kel fel, így csúszik el az egész napotok! Másrészt lehet, h tényleg elég lenne neki 1 alvás! Nálunk 7-8 körül ébred a gyerkőc, utána reggeli! Edéd után alszik kb. 2 órát, még cicin! Aztán este olyan 8 körül tesszük le, szintén cicin! Ha így nem megy, akkor simogatom a hátát a hasát, énekelek így szépen lassan elnyomja az álom! Szerintem is minél hamarabb szoktasd le a ringatásról, mert egyre nehezebb (fizikailag) lesz! Mivel én mindig ágyban, fekve szoptatok nálunk így szokta meg, de már lassan leszokik a ciciről, de akkor is a mi ágyunkba fogom altatni, és amikor ez már megy, akkor térünk át a saját ágyába! 12 hónapos a gyerkőc!
Én sokáig szoptattam, ennek megfelelően sokáig így is aludt el. Két éves volt, amikor délután már nem szopival feküdt le, de még egy ideig velünk aludt éjszaka (családi ágyban). 11 hónapos koráig szopott éjjel. Nekem is és neki is kényelmes volt így, nálunk nagyon bejött.
Miután elmaradt az alváshoz kötött szoptatás, onnantól cumival és a kispárnájával alszik, szintén gond nélkül. Se a leszokással, se a külön hellyel sose volt problémánk, hamar megszokta. Csak annyi, hogy hagytam, hogy megérjen rá.
Bármit is teszel, én egyet tudok javasolni: ha úgy látod, nem tetszik neki az ötleted, ne erőltesd! Lehet próbálkozni így-úgy, de erőltetni nem érdemes. Minden gyerek megérik egyszer az önálló elalvásra, akkor is, ha nem forszírozzuk (annyira), csak türelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!