Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adható sertéshús a...

Mikortól adható sertéshús a babának?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem a legjobb választás. De ma este az a vacsi a családnak. Kíváncsi vagyok, adhatok -e a 15 hónapos kisfiamnak belőle egy keveset?!
2011. szept. 26. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
15hós baba már mindent ehet.Nyugodtan adjál belőle!
2011. szept. 26. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Már 8hónaposan ehetett volna.
2011. szept. 26. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Tényleg? Jajj, de jó!))) Csak a gyerekorvos megijesztett egyszer, hogy a sertéshús nagyon nehéz étel egy kisbabának, és azzal még nyugodtan lehet várni 2 éves korig vagy tovább...


Köszönöm a válaszokat!))

2011. szept. 26. 19:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Cseréld le az orvosod!

Hogyan adjunk húst a babának? És mennyit?

Vida Agi - baba receptek, Hozzátáplálás - 2010 09 3 | 18 komment


Az első húsfalatok sok anyukának okoznak gondot. Először is nem tudják, mennyit tegyenek egy adag főzelékhez és egyáltalán milyen főzelékhez lehet hozzáadni? Aztán pedig azt nem tudják, hogyan tegyék bele a húst a főzelékbe, meddig kell pépesíteni és mikortól tudja megrágni a baba.


A magzati korból hozott vasraktárak 6 hónapos korra kiürülnek, ezért nagyon fontos, hogy amikor a baba már eszik legalább egyféle gyümölcsöt (pl. alma), akkor elkezdjünk hozzá húst is adni. Elsőként az almapépbe egy kis kocka főtt csirkemellet lehet tenni és alaposan összeturmixolni.


Később a főzelékeknél is hasonló a helyzet: 1 kocka főtt húst lehet adni egy teljes adag főzelékhez és minden esetben turmixolni kell. A csirkemell mellé 7 hónapos kortól bevezethetjük a pulykamellet is, ezt követően pedig a csirkemájat. Marhahúst, halat és sertéshúst 8 hónapos kortól lehet a főzelékekhez adni.


A darabos ételek bevezetésével párhuzamosan a húsokat is adhatod darabosabb formában. A halat a legegyszerűbb pici darabokra szétszedni, de a csirkemájat és a puha csirkehúst is szétszedheted apró darabokra neki, amikor már megszokta a darabos főzelékeket.


A marha- és sertéshúst csak akkor add darabos formában, ha már vannak a kicsinek rágófogai hátul, mert ezeket a legnehezebb szétrágni.


A húsokat nyugodtan kiveheted a saját ételeitekből is (levesből stb.), de a fűszeres sült húsokat 1 éves korig inkább ne add neki, viszont például a vadast már 8-9 hónaposan megkóstolhatja a kicsi is.

2011. szept. 26. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!