Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtatok kenyeret,...

Mikortól adtatok kenyeret, babakekszet, lisztes rántásos főzit a babónak?

Figyelt kérdés
A dokim azt mondtad mostmár adhatok ilyeneket. 7 hós.
2009. ápr. 7. 19:43
 1/6 anonim ***** válasza:
23%

Fura...

Szerintem ezt mindenki másképp gondolja.

Lányom 9 hós, most ad neki a mama fél kiflit, azt elrágcsálja.

A gyümijébe csak azért kezdtem el babakekszet tenni, mert kaptuk és lejár a szavdeje, gondoltam elhasználom akkor.

lisztet tudtommal csak 1 év után lehet adni...

2009. ápr. 7. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

A Kismama.hu-n ezt találtam: "Mikor kaphat kiflicsücsköt?

Néhány évvel ezelőtt még azt hirdették a gyermekorvosok, védőnők, hogy a liszt- (glutén-) tartalmú ételeket, mint a kenyérféléket, kekszet, babapiskótát, rántást, habarást csak a csecsemő tíz-tizenkét hónapos korától szabad adni. Az elmúlt években változott ez a javaslat, hiszen az ilyen ételeket már hat hónapos kortól fokozatosan beépíthetjük a baba étrendjébe. A változást azt indokolta, hogy a lisztfélék későbbi bevezetése semmiféle előnnyel nem jár, viszont a gyerek számos jótékony hatástól (összetett szénhidrátok, vitaminok, elsősorban B-vitamin) esik el. Korábban azért javasolták a lisztfélék későbbi bevezetését, mert úgy gondolták, ha csak egyéves kor után kap glutént a csecsemő, akkor elkerülhető lesz a cöliákia. Más ételallergiáknál, például a tehéntej-allergiánál ugyanis a tehéntej későbbi bevezetésével elkerülhető lehet az allergiás megbetegedés. Ez a cöliákiára sajnos nem igaz."

Bár én lehet, hogy még várnék. Az én kislányom 7,5 hónapos, még csak gyümölcsöket eszik, a zöldségféléket most kezdtük bevezetni. Csak krumplival és rizzsel sűrítem a főzeléket..

2009. ápr. 7. 19:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi válaszokat. Én is meglepődtem és esetleg babakekszet adok aztán majd meglátjuk.
2009. ápr. 7. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
9 hónapos a kisfiam, kenyeret még nem adtam neki, de kifli belsejéből már kapott, babakekszet még nem látott, de csak azért mert drágának tartom, helyette köles golyókat fal, na a rántásos levesemből(krumpli), pont ma kapott először, de csak azért mert jött állandóan és tátotta a száját, ha nem kapott hisztizett. De semmi baja nem lett tőle. 7 hónaposan azért még nem adnék.
2009. ápr. 7. 20:27
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Te döntöd el mikor mit adsz a babának!(de az alapszabályokat ne feledd:tojásfehérje,méz,tej tabu 1 éves kor alatt!!!!)

Én tapasztalatból beszélek.Nekem mindenki mást mondott mikor mit adjak a kislányomnak.Az a lényeg,hogy fokozatosan tedd a kóstoltatást és ha kiütést észlelsz hagyd abba annak az ételnek az adását.Én adtam neki babakekszet 6 hónaposan(piros kis kiütések lettek rajta így abbahagytam 1 hónap múlva ismét kapott és semmi baja nincs azóta se tőle.)Kapott kenyérhéjat és kiflit utána és imádja.Most 9,5 hónapos és az kell neki amit én eszek.Kicsit adok neki,mert nálunk is hiszti van ha nem adok belőle. mivel a főzelékébe én 8 hónaposan tettem olajat és eszik gluteines dolgokat most kezdem a kevés rántást kipróbálni.

9,5 hónapos kislány anyukája

2009. ápr. 7. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

Ez teljesen változó, sajnos sehol nem fogsz egyértelmű ajánlást olvasni :(

Az én orvosom + még egy megkérdezett orvos + védőnőnk + egy dietetikus is egybehangzóan nemet mondtak nekem a gluténre 1 éves kor alatt. Mivel tudom a lisztet más gabonafélével is helyettesíteni (rizsliszt, kukoricaliszt, hajdina, köles, lenmag) , így nem okoz gondot a kajálás liszt nélkül.

A lisztérzékenység egyébként évek múlva adhatja az első tüneteket, tehát ha mégis proplémás a dolog, akkor évekig nem lehet észrevenni, közben folyamatosan pusztítja a bélbolyhokat.

Viszont azt is olvastam, hogy ha nem volt erre érzékeny a családban, akkor nagyon minimális az esély.

2009. ápr. 7. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!