Miért ilyen nagy kínlódás az elalvás? Mit csináljak?
Kisfiam 9,5 hónapos, eddig olyan ügyesen elaludt nap közben.
Alvásidőben vittem a kiságyához, odaadtam neki a cumit, elkezdtem dúdolni, 1-2 percet fogtam még a kezemben, simogattam, eddigre be is "bódult" aztán letettem, simogattam még picit és aludt is.
De pár napja nagyon durva lett a dolog..mikor viszem aludni kiakad, túrja,furja magát belém, leteszem a kiságyba, forgolódik, kiakad, elkezd sírni,aztán az ölemben is csak sír....
kérlek ne írjátok, hogy hagyjam sírni a kiságyban, az nem megy, addig hergeli magát míg elkezd öklendezni...
Összefüggésben lehet a mozgásfejlődésével?
Eddig csak kúszott, az elmúlt napokban viszont elkezdett négykézlábra állni, bár még nem mászik, de felkapaszkodik ágy mellé, vagy rám, tegnap fel is állt.
A kiságyban is folyton beveri a fejét a rácsba, mert keresztbe fordul, próbálja magát felhúzni, de már olyan álmos, hogy nem megy neki....
Bocsi, hogy hosszú lettem, de olyan rossz, hogy a fél órás alvása előtt 1 órát kell kínlódni:(
ja mert 3xfél órát alszik egy nap általában...
Szia, nálunk is most ez van, 10 hónapos a kincsem, ő nagyon anyás lett és amíg mélyen el nem alszik, nem tudom letenni. Szóval öliben séta és dúdolgatás, de mi is szenvedünk az elalvással. Nekik most annyira kitárult a világ, hogy az alvást teljesen feleslegesnek tartják, szinte büntetésnek, és pörögnek. Az a legrosszabb, amikor már nagyon fáradtak és túlpörgetik magukat és azért nem tudnak aludni.
Nálunk most az vált be, hogy kis levendula illóolajat csöppentek a feje fölött a zenélő forgóra, mindent kikapcsolok (tévé, rádió, bármi ami zavarja) és halkan szól telefonról v. számítógépről a babazene, a szobájában nincs világítás, csak az előszobában, az elég, ami onnan beszűrődik.
Aztán sétálgatok, puszilgatom le és fel, általában negyed óra, 20 perc és alszik, valamikor hosszabb. Iszonyat sok türelemre van szükség, néha már én is kivagyok, de más módszer nem vált be.
köszi, hogy írtatok, azt hittem valamit rosszul csinálok, de akkor másnál is ez a probléma:)
Tényleg nekem is sokszor úgy tűnik, hogy azért nem akar aludni, mert fél, hogy lemarad valamiről:)
Amúgy azért nem akarok tök csöndet körülötte, mert mikor szüleimnél vagyunk ott képtelenség csöndet csinálni!3 tesóm még otthon lakik, plusz kiskutya a lakásban....ott beviszem a szobába és már akkor elkezd sírni, ki akar menni, de már olyan álmos, hogy mindenhol csak nyöszörög...
Huh remélem hamar átlendülünk ezen az időszakon, mert fárasztó, főleg hogy 9,5 kg....
kitartást nektek is:)
ja és várok még válaszokat:)
Ez most egy nehezebb időszak, lányom is attól fél szerintem, hogy így lemarad valamiről. Tök álmos, beteszem a kiságyba, de feláll és üvölt. Akkor bemegyek hozzá, visszafektetem és nem szólok hozzá. Ha megint feláll, akkor megint bemegyek és megint visszafektetem. Általában a harmadik, negyedik visszafektetésre elalszik.
Eddig ő is pikk-pakk elaludt, de most már más a világ és gondolom jó lenne, ha egész nap csak mehetne, nézelődhetne. Viszont muszáj lefektetnem, mert ha kimarad az alvás, akkor hihetetlen nyűgös lesz.
Szerintem nálunk a mozgásfejlődés és a fogzás játszik szerepet abban, hogy nappal nehezebben alszik el. 9,5 hónapos.
jaj nekünk is volt egy ilyen időszak:)Már alig bírta a fürdetést, tök álmos volt, aztán szopizott, totál bebódult és mégis kipattant a szeme, elkezdett röhögni, játszani a kiságyban:)volt hogy apával megvacsiztunk, közben ő a hordozóban ült mellettünk,annyira nem akart aludni:)
De most ez a legújabb, hogy minden más érdekli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!