Hogy tudnám bilire szoktatni?
17 hónapos kisfiamnál már december óta próbálkozok a bilire szoktatással. Sokszor rá szoktam ültetni, néha produkál is bele valamit...ilyenkor persze feltűnően örülünk! :) Viszont nagyon sokszor csak játszani akar vele... Lakásban lakunk, szőnyeg van mindenhol, tehát nem tudom pelus nélkül hagyni egész napra, hátha akkor majd "szól", hogy pisi v. kaki lesz...
Milyen módszerek vannak erre? Hogyan tudnám rászoktatni a bilire?
Szia!
A lányomnál én sem erőltettem, sokat voltunk az udvaron pelus nélkül, sokszor oda sikerült produkálnia. A dédivel lakunk egy háztartásban, aki folyton a bilire ültette a gyereket/ezzel nem kis bosszúságot okozva nekünk, mert utáljuk, mi is, ha valamit erőltetnek. A gyerek meg persze, hogy folyton le akart szállni. Kb 10-20. alkalommal értette meg a mamám, hogy hagyja abba, még van egy éve, hogy szobatiszta legyen / kettő lesz 2-án.
És csodák csodájára, amikor mentem wc-re /37 hetes kismama vagyok, így ez elég gyakran előfordul/ jött velem, ráült a bilire. Egyszer véletlenül belepisilt, aztán megtapsoltuk, rohant ki lehúzott bugyival és mondta: pisi, pisi. Még az asztaltól is felállította Kekit, hogy nézze meg. És egyik napról a másikra szobatiszta lett! kakit, pisit előre mondja, két hete nem kell Neki nappalra pelus, eddig egyszer volt baleset, mert annyira belefeledkezett a játékba.
Na, ezt jó hosszan írtam le, ne haragudj, de a lényeg: ha Te mész wc-re és nem zavar, Ő is üljön rá a bilire és "pisiljetek versenyt", ahogy mi is szoktuk :)
Elég hülén hangzik, de mondom, élvezi, tudja, mondja, én meg ragyogok a boldogságtól! :)
/a wc szűkítő nekünk nem jött be, a bili a tuti, de ott is amelyik kényelmes!
Nagyon korán van!!!!
Miért nem értitek meg anyukák, hogy nincs megérve rá a gyerek!
Majd 2 éves kora utáni nyáron!
A fiam most 2,5 éves, s 2!!! nap alatt lett szobatiszta! S éjszakára se kell pelus rá!
A 37. hetes kismama vagyok.
Kihagytam, hogy nagyon nem éreztem szükségét annak, hogy már most szobatiszta legyen, 3 éves koráig ráér, eszembe nem jutott volna, hogy ráerőltessem. Szerintem ez segített Neki :)
lehet hogy rosszul értem, most 17 hónapos, és december óta próbálkozol? vagyis kb 10 hónapos kora óta? az iszonyú korai!!! olvass utána ezeknek a dolgoknak, igazuk van a válaszolóknak, ez túl korai, és csak az ellenkező hatást éred el vele, ha a gyermek még nem érett meg rá
nem attól érett hogy te ráülteted, ő meg produkál bele, hanem amikor maga érzi az ingert, tud jelezni, és menni a bilire
ha így erölteted csak azt éred el, hogy 3 éves korában sem lesz szobatiszta. mi a fenének kezdted el fél éve? :O
majd jövő nyáron amikor tud beszélni, megérti mire való, vissza tudja tartani a pisit, kakit, le tudja tolni a bugyiját, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!