A bébikompnak van előnye is?
1. Balesetveszélyes, mert ha valamiben megakad, akkor könnyen felborul és a gyerek összetöri magát.
2. A mozgásfejlödésnek nagyon árt, mert rossz tartást szokik meg a gyerek: elörehajolva lökdösi magát és nem egyenesen, ezen kivül nem tanul meg egyensúlyt tartani, nem talpon áll, hanem a lábujjhegye ér csak le és azzal lökdösi magát elöre.
3. Rövid idöre (napi fél óra) nem lenne még vészes, de utána nem akar a korának megfelelöen mozogni: férdelés, felállás gyakorlása, kapaszkodva járás - mert a kompban egyszerübb.
Nekem négy gyerekem van, de egyiknél sem használtam, ha nagyon egy helyen kellett tartani, akkor eleinte járóka, késöbb szék az asztal mellett megoldotta a problémát.
Azt,hogy miért nem tesz jót,nem tudják megindokolni,csak mondják.
A lányom 9 hónaposan ment már önállóan, a fiam 11 hónaposan. Mindeketten használták a bébikompot.
Pont ez az, hogy csak mondják, hogy nem egészséges, de indokot azt nem tudnak már mellé írni..
Nekünk olyan kompunk volt, ami nem tudott felborulni, el sem tudom képzelni, hogy egy jó komp hogyan borulhat fel. Tesóméknak még az a régi kör alakú volt, arról igen, de egy ilyen újabb fajtáról nem tudom elképzelni. Amúgy meg nincs egyedül hagyva a gyerek, mert ugye miért is lenne egyedül egy ekkora gyerek? Akkor nem történhet semmi baj sem vel. Szerintem használjátok nyugodtan, nem lesz semmi baja a te picikédnek sem. Első voltam.
Hát én előnyének csak azt látom, hogy nagyon jól le lehet vele kötni a gyereket.
Én itt, ezen az oldalon olvastam először arról, hogy ez mennyire nem jó, és elméletben meggyőztek, nem vettem.
Azonban megtapasztaltam a dolog gyakorlati oldalát is.
Anyósoméknál van az unokáknak komp, és nem akartam őket megbántani, ezért nem szóltam, hogy ne tegyük bele gondolván, hogy egy kis kompozásból nem lesz baj.
Na azokon a 10 perceken rágtam/rágom a szám.
Kb. 11 hónaposan került bele először, akkor már stabilan ült, és a felállt. (12 hónaposan indult el)
Borzasztó milyen szerencsétlenül ült benne, a fogamból jött a víz. Az ülőfelület alig tartotta, az én stabilan ülő-álló gyermekem, csak nyeklett-nyaklott benne. Alap esetben szépen teli talpon ácsorgott, itt meg csak lábújhegyezett, és a későbbiekben a sarka folyton beakadt a komp hátuljába, a cipőjét és a sarokbőrét leszedve. Na azóta nem engedem bele.....jól lekapta a bőrt a kis sarkáról, pedig nem egy matuzselemi darab komp, elég hiper szuper spéci zenélős cucc.
Nem gondolom, hogy pár perctől baja lehet, és elhiszem, hogy tetszik neki, de nekem a gyakorlatban tényleg az jött le, hogy nagyon nem jó nekik. Nem normális tartásra és mozgásra ösztönzi őket.
Szóval ha már kaptátok is szereti is, néha-néha tedd bele, de ne vidd túlzásba, nem ér annyit az ingyen ajándék, hogy tönkre tedd a Picikéd testét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!