Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs most semmi támogatás...

Nincs most semmi támogatás GYES-en, GYED-en lévő anyukák tanulmányaira?

Figyelt kérdés
Régen (5-10 éve) volt olyan, hogy aki GYES-en volt, annak -ha jól tudom- a másoddiploma, ingyenes volt, vagy legalábbis nagyon minimális tandíjat kellett fizetni. Most nincs ilyen?
2011. jún. 7. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Eltörölték 2006 után.

Tehát ha 2006 előtt felvételiztél felsőoktatási intézménybe, akkor még igénybe vehetnéd az ingyenes oktatást. Viszont, ha utána vagy most felvételiztél és nem állami támogatásúra vettek fel, akkor bizony fizetned kell.

Első OKJ képzést az állam fizeti. Azt hiszem, 23 éves korig. De a korhoz kötésben nem vagyok biztos.

Olvass utána!

2011. jún. 7. 11:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Az OKJ-s korhatár 22, vagy 23 év, ez intézménytől is függ, ezzel tisztában voltam. Viszont a másikkal, amit írtál, nem. Szóval 2006 óta nincs. Köszönjük:( Én 2005-ben diplomáztam, azért emlékeztem ilyesmire. Csak gondoltam, amíg a párom 6-14 óráig dolgozik, szívesen elvégeznék valamit, vagy legalábbis elkezdeném addig a sulit, mert délután tud vigyázni a babánkra. Na de úgy látom nincs sok esély ilyesmire, mert pénzem ugye nincs rá...:(
2011. jún. 7. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én az Atalanta iskolába jártam, ott az első OKJ-s képzés ingyenes, vagyis vmennyit kell fizetni, asszem 8000 Ft félévente, de amúgy 160.000 lenne.

Én banki szakügyintézőnek tanultam, ez egy felsőfokú képzés, 2 éves. Heti 2x fél5-fél9-ig voltak az órák és félévente vizsgáztunk.

3 félévet elvégeztem, de a 4.-et nem tudom befejezni, mert nem tudtam bejárni a gyerekek miatt, mert a páromnak és az anyósomnak is új munkahelye lett, addig ők vigyáztak rá.

Nagyon szeretnék még tanulni, nyelveket is, de sajnos nincs kire hagynom a gyerekeket :(((((

2011. jún. 7. 13:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs ilyen lehetőség. Nekem lejártak az államilag finanszírozott évek és fizetnem kell, hiába vagyok GYES-en. :(
2011. jún. 11. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!