Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy reagált a babátok a 2...

Hogy reagált a babátok a 2 hós oltásra?

Figyelt kérdés
Ma kapta meg a kislányom a 2. hós oltását. Nem lázas, nem nyűgös, de eléggé bágyadt. Lehet ez is az egyik reakció? Doktornő nem mondott semmit, csak hogy lehet hőemelkedése.Köszönöm!
2011. máj. 25. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem szép dokinőtől :) Kérdezz máskor...

Lehet nyűgös, aluszékony, de épp az ellenkezője is, túl élénk, nyugtalan, ez mind az oltástól, majd most fogjátok kitapasztalni, hogy bírja, hogyan reagál az ilyesmikre.

Én éjszakára beadtam neki egy kúpot, biztos ami biztos, így sem aludtam túl nyugodtan, hát még ha folyton azon izgultam volna, nehogy lázasodjon.

Tudod gondolom, popsiban mérünk lázat, és 0,5-et levonunk az eredményből.

38.0-tól mondják a kúpot, de én 37.4-re (levonva) is beadtam, megnyugszik tőle, jobb lesz a közérzete, és jobban alszik.

Másnap reggel is beadtam neki, igaz 37.1 volt levonva, de inkább, utána már nem volt semmi gond.

Elvileg max. 1x "illik" lázasodni az oltástól, de nem törvényszerű, hogy fog.

Ügyik legyetek!

Jaa, fájhat a combija az oltások helyén, és csomósodhat. ha csomós, masszírozgatni kell, de hetekig is az lehet.

Ha feldagad, vagy nagyon fájlalja a baba, hideg vizes borogatást kell tenni rá.

(Mondjuk hideg vizes anyag, rátekerni egy szárazat, majd pl. egy harisnyát rá, hogy megtartsa.) Nekünk ez nem kellett.

3 hós baba anyukája

2011. máj. 25. 22:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát remélem, nem lesz semmi! Most alszik nyugodtan, nem meleg a feje, de nem akarom felkelteni, hogy kúpot adjak neki.

Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt, sokat segítettél! :)

Nem kicsit vagyok paramami. :(

2011. máj. 25. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Nincs mit. Ha felébred -gondolom még eszik éjjel- szerintem adj neki kúpot, nem tudom, milyenetek van, súlytól függően kell, a miénkből (naturlandos) 6kg alatt egy fél, 6kg felett egy egész kúp.

Mi épp 6 kg körül jártunk.

Legjobban a száddal érzed a homlokán, ha lázas, de érdemes több testrészét megnézni, elvileg a keze, pofija is meleg, ha lázas, azt hiszem. De én a 37.4-et is nagyon éreztem a homlokán szájjal, nem lesz gond, ne aggódj!

2011. máj. 25. 22:43
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Semmit, soha egyik oltásnál sem.

Egyébként meg szerintem helyes a dokinődtől, hogy nem rémisztgetett.- Volt itt anyuka aki fel akarta ébreszteni az alvó gyerekét, mert elfelejtette megmérni hogy belázasodott e a pici az oltás után.

Ha felsorolják mi lehet a következmény, azt kutatja az ember, jaj, nem-e lázas, bágyadt, sápadt. ha nem tudod mit kell nézni, nem nézed.

Egyébként egyik oltás sem viselte meg egyik gyerekemet sem. mondjuk valóban direkt nem néztem utána mi lehet a következménye, így éltük mindennapjainkat. Sőt egyszer még azt is elfelejtettem, hogy várni kell oltás után a rendelőben, már hazaértünk mire eszembe jutott, vissza nem mentem.

2011. máj. 25. 22:43
 5/9 A kérdező kommentje:

:)

Köszi a nyugtatást!

Már nem kel fel, kb 2 hete végig alszikálja az éjszakát. reggel 6-7 körül ébred legközelebb. Most is néztem, homlokon pusziltam, nem meleg. Hagyom had aludjon, majd éjjel többször megnézem, mi a helyzet.

2011. máj. 25. 22:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem aznap délután nyűgös volt, sokat sírdogált. Láza nem volt, még hőemelkedése sem. De a következő napot szinte teljesen átaludta. Csak evett, meg aludt egész álló nap. És én is. :D Ma megyünk a 3 hónaposra... kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy viseli.
2011. máj. 26. 07:19
 7/9 Bogyo110 ***** válasza:
Szia!nekünka a 2 hós oltásnál szinte egész nap aludt csak enni kelt fel .Viszont a háromhónaposnál már hőemelkedése volt :Jövöhéten pedig kapja a 4 hósat na azt nemtudom hogy fogja viselni!
2011. máj. 26. 08:00
 8/9 anonim ***** válasza:
72%

22.43-as nem értek egyet!

Igenis el kell mondani, mi LEHET, van, akinek totál fogalma sincs ezekről, és ha nem veszi észre időben, nem tudja, mi miért merre hány méter, bajt, kellemetlenséget okozhat.

Ugyanúgy, ahogy egy bevett gyógyszer lehetséges mellékhatásait is elolvassuk, hogy tudjuk, ha ez és ez történne, miért van, mit kell tenni.

Nem rémísztgetni kell, csak felkészíteni a szülőt rá.

Nekünk elmondták rendesen, mi lehet, de azt is, hogy ezek általában nem fordulnak elő, nem valószínű egyáltalán.

Na ennyi. :)

2011. máj. 26. 19:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Reggelre volt egy kis hőemelkedése, de semmi extra. Remélem minden szurit így megúszunk! Köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt!
2011. máj. 26. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!