Mikor vittétek ki az újszülött babátokat először? Nyári babákat?
Az oktoberi lanyomat kb. 4 hetesen vittem ki eloszor babakocsiban. Elotte termeszetesen fokozatosan szoktattam a kinti levegohoz. A januari fiamat kb.5 hetesen.
Nyari babanak nem gond, hiszen meleg van kint. Itt viszont arra ugyelj, hogy 11 utan mar ne nagyon legyel kint vele, illetve figyelj arra, hogy a babakocsiban meg melegebb van, mint kint. Sapikat adj a fejere. Tuzo napra ne tedd, de gondolom ezeket te is tudod. En kivinnem kb 2-3 hetesen is, de eloszor csak keveset.
nekem januári és 3 naposan már sétáltunk :-)) és azóta is rendszeres a napi 2-3 óra séta bár most h jó az idő szinte egész nap kint vagyunk (lakótelepen lakunk)
de a nagyobbakkal sem ültem otthon hetekig mindegyikkel a kórház utáni másnap már mentünk ki sétálni (mindegyik téli gyerek .-))
a védőnőm és a doki is azt mondta hogy a levegőzés nem ártalmas még újszülött korban sem rendesen öltöztessem fel takarjam be és semmi baja nem lesz
nyári babánál max arra vigyázz h árnyékban legyen és naptejezd be rendesen és sokszor kínáld meg nehogy kiszáradjon de nem vízzel hanem anyatejjel akár óránként, nem baj ha akkor keveset "eszik"
de 35 fokban a legjobb nekik olyan mintha még mindig bent lennének a pocakban :-)
Január végi baba, 2 gyerekorvos tanácsára is, már a kórház utáni 2. napon kivittük, igaz, először csak 10 percre, de 1 hét után már 1 órát is sétáltunk vele.
Nem ártasz vele, ha minél hamarabb kiviszed, csak jót tesz neki a friss levegő! Csak nyáron figyelj oda a meleg miatt, minél gyakrabban tedd mellre, ha anyatejes.
Már megijedtem az első válaszok ,, hallatán,,.
Azt hittem rosszul emlékszem, de az első fiamnál nekem is mondták, hogy másnap már kimehetek sétálni vele:)
Akkor most megnyugodtam, vigyázok a melegre és sokat kap inni:) Aztán meg kifogunk pár esős hideg napot és feleslegesen izgulok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!