Mik azok a kérdések amitől megőrülsz a babáddal kapcsolatban?
Szerintem a legtöbb embernél első helyen van a "Szoptatsz"? És a "Jó baba"?
Engem személy szerint az anyám kérdései akasztanak ki,ezek közül is a "cseréltél pelenkát",és a "megfürdetted" viszi a pálmát. Ezen kivül dobogós a "felöltöztetted rendesen" is.
Amikor 1 hónapos korában pl. megkérdezték, hogy "Eszik már gyümölcsöt? Átalussza az éjszakát? Forog már?"
Szóval azok a kérdések borítanak ki, amik nem a korának megfelelő képességekre vonatkoznak. Amikor 2 hónapos volt, megkérdezték, hogy "Felül már?". Persze... meg újságot olvas, és könyvet ír... Komolyan mondom, nagyon birka emberek vannak!
Még mindig állandóan sír?( ezért kinyílik a bicska a zsebemben, és párom családja előszeretettel hangoztatja) Eszik rendesen? Hízik? Ül már? Miért adsz neki bébiételt is?
Szopik még? Van még tejed?
Nem közeli ismerősöktől: "jól szopik?" (ez szerintem intim dolog)
Gyerektelenktől: "nem sajnálod hogy meghíztál és lóg a melled?" meg "hogy bírod ezt az üvöltést?"
Anyóséktól: "hány foga van már, még mindig csak ennyi? Rokonbabának több!" "Na, 7 hónaposan felállt? Már épp ideje volt!"
13 hónapos, nálunk most ezek a slágerek:
"Szerintem ez a gyerek fázik/melege van." "Miért van/nincs rajta sapka?" "Miért ez a sapka van rajta?"
"Átalussza az éjszakát? Neeeem????"
"Még mindig szoptatod? Biztos, hogy szükség van erre?"
"Mikor jön a kistestvér?" Más kérdés, hogy már rajta vagyunk a témán, de ezt azért nem szeretem boldog-boldogtalannal megosztani.
Illetve az összes játszótéri "Mit tud már?" kérdés, mintha valami verseny lenne.
Éppen a múlt héten történt,sétáltunk a parkban,babakocsit letakartam egy pelussal,mert tűzött a nap,és szerettem volna,ha egy kicsit alszik,arra jött a nagyapja,és megkérdezte miért nem hagyom élni,minek takarom le.És ugyanő volt aki szívtelennek titulált,mert nem hagytam,hogy csokit,meg chipset adjak neki(8 hónapos).
Ezen kívül,amiket már írtak:miért eszik ilyen sokat/keveset,beszél-e,feláll-e,míg pici volt minek szoptatom óránként.Ezen kívül anyósom előszeretettel hasonlítgatja ismerősünk 1 éves gyerkőcéhez,mert ő az etalon,és nem fér a fejébe,hogy 4 hónap van köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!