BIO mamik! :-) mosódió, mosószóda, fehérítő só, citromsav.. Ezek mind kellenek? És hogyan variáljuk egymással? Melyiket mikor alkalmazzuk?
használtam egy darabig mosodiokoncentrátumot (ecetes vízzel öblítettem utána), ez semmi extra csak a kijelölt adagot kell a gépbe önteni. Viszont nem árt időnként fertőtleníteni (ezüstkolloiddal, ill. fehéríteni), nekem ez már meghaladta a képességeimet :) és a dió nem vesz ki minden foltot.
Azóta csak a mosószódát használom felesben dmes sensitiv mosóporral, ecetes vízzel öblítek. Szépek, tiszták a ruhák. Ha kiváncsi vagy sok segytséget kaphatsz a kataboljtaponthun.
A mosódió lehet hogy bio, de nekem bizony a látható szennyeződést nem hozta ki a ruhákból, és az erősebb szagokat sem (volt pl. egy adag dohos szagú ruha, amit ki kellett mosnom) - amiket a "rendes" mosószer azonnal kivesz. Úgyhogy én annyit teszek meg a gyerekeimért (a mosásra nézve), hogy a lehető legkevesebb folyékony mosószerrel mosom a ruháikat, öblítő helyett pár csepp 100%-os illóolajat használok, és ha lejárt a program, még egyszer öblítek.
A citromsav viszont valóban kiváló, én vízkő ellen használtam, amikor még ki kellett főznöm a cumisüvegeket, evőeszközeiket.
Babaruhákat, pólókat mosódióval mosok, erősebben szennyezett ruhákat mosószódával (előtte forró vízben fel kell oldani a szódát, mert hideg vízben csomós lesz), a foltokat mosás előtt DM-es gallszappannal megkezelem. Fehéríteni nátrium-perkarbonáttal szoktam. Tavaly ősz óta nem vettem mosószert, akkor vettem 2 kg szódát meg fél kg diót, és még van belőle. :) 40 fokon mosok, és minden tiszta.
Ecettel öblítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!