Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos babád, mennyi szót...

17 hónapos babád, mennyi szót tudott már és mik voltak azok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 09:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

A nagynál nem sorolom fel, mert egyszer felírtam és megszámoltam 200 szót írtam fel, de ennél sokkal többet tudott.

A kicsinél könnyű, nem mondott egy szót sem, maximum anya, apa. Illetve valamit halandzsa nyelven, de nem is hasonlított a mi beszédünkre.

2011. ápr. 16. 09:35
 2/19 anonim ***** válasza:
labda, lámpa, vauvau, gágá, nem, oppá és ehhez hasonló inkább hangutánzó szavak, ezt 10 hós kora óta nyomja, ezen kívül mindent megért, illetve babajelekkel "mondatokban beszél", de szavakra egyelőre nem hajlandó
2011. ápr. 16. 09:57
 3/19 anonim ***** válasza:
egy évesen kezdte mondani a szavakat,most 19 hónapos.Nem tudom pontosan mennyit mond,most kezdtem el felírogatni,számolgatni,olyan 300 körül ha az állathangokat is belevesszük.de ez csak sacc egyelőre.Az tuti,hogy nem kevesebb,inkább több.Ezeket használja rendszeresen.De amit mondok,azt mondja utánam,tehát amit kimond,sokkal több ennél.
2011. ápr. 16. 10:20
 4/19 anonim ***** válasza:

Kb. 20 allathangot tud utanozni, nem tudom egyszerre felsorolni az osszeset, ossze kene irjam. Rengeteg mindent megert, utanozza szinte az osszes szot, amire megkerem. Amit magatol mond: adoo (adsz, kerek szepen), teja, mami, apu, kokka (kocka), gebije (gereblye), lapat, cica, beka, adide (add ide), odabeje (ez minden helyvaltoztatasra ervenyes), megmondja hany eves, de masfel helyet edketto-t mond, de volt mar, hogy 5-ot fullentett, de a "hogy hivnak" kerdesre nem tudja a valaszt. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Honap vegen lesz 18 honapos. Ha erdekel, ma keszitettem ezt a videot, itt kicsit hallatszik, hogy most miket tud.

http://www.youtube.com/watch?v=cM4knwanbQ8

2011. ápr. 16. 22:26
 5/19 anonim ***** válasza:
Elozo voltam, tudja hogy ige (igen) nem, termeszetesen.
2011. ápr. 16. 22:27
 6/19 anonim ***** válasza:
44%
Kisfiam 18 hónapos múlt, több száz szavas szókincse van, kb. 500-nál tartunk, és kezd már rövidebb, 2-3 szavas mondatokban beszélni. Minden nap mond valami újat, nincs olyan nap, hogy ne jegyzetelnék fel valamit.
2011. ápr. 16. 22:57
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, nagyon kis édes a Larion baba!!!! Tünemény! :)))
2011. ápr. 16. 23:07
 8/19 anonim ***** válasza:
44%

22.57-es vagyok. Ennél a kérdésnél egyébként nagyon sok szót leírtam, amit mond a kisfiam: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Persze egy anyuka szerint "nevetséges" vagyok, hogy jegyzetelek... no comment.

2011. ápr. 17. 00:26
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
De aranyos a kis Larion :)))
2011. ápr. 17. 06:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Édes a Larion, el is mentettem, holnap a lányomnak is bemutatom. Lányom csak pár szót mond: baba,mama, papa, tutu (autó) nem-nem, hallo, hello, Lolo (ő maga). Németül meg Ball (labda) és a tojást. Nagyon várjuk már, hogy beszéljen...
2011. ápr. 17. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!