17 hónapos babád, mennyi szót tudott már és mik voltak azok?
A nagynál nem sorolom fel, mert egyszer felírtam és megszámoltam 200 szót írtam fel, de ennél sokkal többet tudott.
A kicsinél könnyű, nem mondott egy szót sem, maximum anya, apa. Illetve valamit halandzsa nyelven, de nem is hasonlított a mi beszédünkre.
Kb. 20 allathangot tud utanozni, nem tudom egyszerre felsorolni az osszeset, ossze kene irjam. Rengeteg mindent megert, utanozza szinte az osszes szot, amire megkerem. Amit magatol mond: adoo (adsz, kerek szepen), teja, mami, apu, kokka (kocka), gebije (gereblye), lapat, cica, beka, adide (add ide), odabeje (ez minden helyvaltoztatasra ervenyes), megmondja hany eves, de masfel helyet edketto-t mond, de volt mar, hogy 5-ot fullentett, de a "hogy hivnak" kerdesre nem tudja a valaszt. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Honap vegen lesz 18 honapos. Ha erdekel, ma keszitettem ezt a videot, itt kicsit hallatszik, hogy most miket tud.
22.57-es vagyok. Ennél a kérdésnél egyébként nagyon sok szót leírtam, amit mond a kisfiam: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Persze egy anyuka szerint "nevetséges" vagyok, hogy jegyzetelek... no comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!