Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kire mondják, hogy"Ősanya"?

Kire mondják, hogy"Ősanya"?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 22:27
 1/10 anonim ***** válasza:
38%

Tobb ismerosom hasznalja ezt a kicsit sem kedves jelzot.

Mindenki masra....

Igazabol mindenki az aki nem ugy csinalja mint ok.

Mar en is megkaptam egyszer, pedig nem hordoztam kendoben kenguruban sosem a lanyom, nem is tudtam szoptatni.

Csak az volt az oka, hogy velunk alszik.

Sokan azokra a nokre hasznaljak akik minden es mindenki ele helyezik a gyermekuket....

en ezzel nem latok kivetnivalot...de azzal sem ha valai rogton kulon szobaba teszi a babajat stb stb

2011. ápr. 14. 22:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Előrebocsátanám, hogy sosem használtam, és megvan a véleményem arról, aki ősanyáz, de arra szokták mondani, aki magáraköti a gyerekét, több évig szoptat, nem hagyja sírni a gyerekét, együtt alszik a gyerekkel, stb...
2011. ápr. 14. 22:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt van a leírása: [link]

Nem vagyok benne biztos, de elképzelhető, hogy a kifejezés is innen ered.

2011. ápr. 14. 22:59
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Nálam valahogy ez a kép alakult ki egy ősanyáról:

- otthon szül

- állandóan magán kötve hordozza a gyereket, még akkor is, amikor a gyerkőc már tudna egyébként járni

- szigorúan együtt alszanak a gyerekkel

- 3 éves korig minimum szoptat

- sarus, tarisznyás, hosszú szoknyás, no smink, szőrös láb. :)

Egy ilyet ismerek is. Szerencsétlen gyerek rákötve hordozókendőbe a 40 fokban tavaly nyáron, szerencsétlen nem is értem, hogy kapott levegőt, ja, és vastag kötött cipőcske volt a babán. Na akkor szívem szerint tarkón csaptam volna anyukát...

2011. ápr. 14. 23:00
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Érdekes, én meg úgy tudtam, az ősanya azt jelenti, hogy valaki nagyon képben van gyereknevelés terén, úgymond őstehetség. De lehet, hogy rosszul tudtam.
2011. ápr. 14. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Ez az ősanyázás tipikus rosszindulatú, előítéletes hozzáállás, amit én is nagyon utálok. Úgy vettem észre, hogy ezen a fórumon (és valamennyire talán a közbeszédben is), mindenki azt ősanyázza le, aki valamiben jobban alárendeli magát a gyerekének, mint ő. Pl. a sírni hagyó a sírni nem hagyót, a babakocsizó a hordozókendőst, az időre szoptató az igényszerintit stb. Én pl. azért voltam egyszer itt ősanya, mert a babám nem aludt még a nagyszülőknél.

Tényleg mulatságos tud lenni, ahogyan egyesek már-már vallást csinálnak a kötődő nevelésből, mert ez tulajdonképpen az. Elolvasnak könyvtárnyi szakirodalmat arról, hogyan neveljék ösztönösen a gyereküket, klubokba tömörülnek, több tízezres tanfolyamokon vesznek részt a megfelelő kommunikációról, stb. Mégis valahol szimpatikusabb ez a szélsőség, mint az, aki nevelési célból sírni hagyja a kicsi babáját, meg hetekre itthon hagyja, amíg ő nyaral, hiszen "a gyerek jött közénk, neki kell alkalmazkodnia."

A szőrös láb meg nem tudom, hogyan jön ide, én a Ringatóról ismerek egy olyat, akire ráillik az ősanya leírása, de ő a legcsinosabb az összes anyuka között.

2011. ápr. 15. 07:07
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

Számomra ez a kifejezés a következő tulajdonságokkal felruházott hölgyet jelenti:

-még meg sem szült már mindent jobban tud mindenkinél,és már kioktatja a többi anyukát

-ha megszületik a baba utána megszűnik nő lenni,csak anya lesz,de annyira,hogy napi 24 órában a gyerek rendelkezésére áll,vele alszik,nem hagyja annyira se magára,hogy elmosogasson

-nem lesz más témája,csak hogy a gyerek hányszor pisilt,hány foga van stb.

-más hasonló típusú anyákkal beszélget,találkozgat,és közben a többi emberre,meg anyukára megvetően néz,és elmondja mennyire rossz anyuka,hogy elment egy félévben egyszer fodrászhoz,és hogy nem ugrik azonnal,ha a gyerek akarja

-jól elkényezteti a gyereket

-az apuka csak a gyerekcsináláshoz kellett,utána meg csak arra jó hogy eltartja

-sorra szüli majd a gyerekeket,és a gyerekek nagyrésze elég önállótlan lesz

Szerintem fontos a szoptatás,meg hogy foglalkozzon az anyuka a gyerekkel,de nem kell túlzásba esni,ha minden kis hangra felkapkodja az ember a gyereket nem fog sosem ellenni egyedül,se eljátszani magába,nem ítélem el ezeket az anyukákat,csak egyszerűen felbosszantanak ha beszólnak,vagy a buszon hallgathatom a "leghatásosabb,legjobb nevelés" elveit tőlük akaratom ellenére,nekem mindegy ki hogyan neveli a gyerekét,de az tényleg igaz a gyermek a családba születik,nem a család születik köré

2011. ápr. 15. 08:04
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

Elég összetett, de az "ősanya" nem csak a gyereknevelés terén maradt ős. Egyetlen példát nem szabad kiragadni, attól még nem ősanya valaki, hogy egy-egy dolog jellemző rá is.

- rögtön együttlét után ő már TUDJA, hogy várandós, terhességi teszt minek.

- 5 hetesen már mindent tud és mindent jobban tud.

- leszólja nőgyógyászt, mert minek az. Ő úgyis tudja, hogy minden ok, vizsgálat nélkül is, mert ez annyira természetes állapot.

- a védőnő egy sarlatán, kizárólag a szar eü rendszer találta fel ezt az állatfajtát, és csak azért, hogy őt idegesítse.

- védőoltás minek, ő úgyis olyan tökéletesen neveli a gyereket, hogy nem is lehet semmi baja.

- csak és kizárólag otthon akar szülni, anélkül, hogy mérlegelné, árthat-e vele a babának vagy magának, orvos minek, elég a dúla. A méhlepény egy darabját megszárítja és szerencsét, egészséget, Isten kegyelmét hordozó növényekkel együtt zacsiba teszi és az a gyerek talizmánja.

- ha császároztak, akkor eleve kudarcra vagy ítélve, megbuktál, mint Nő, mint Anya, mert nem vergődtél legalább 48 órát fájdalommal töltve, nem volt a végén a megfelelő katarzis. Aki könnyen, gyorsan szült, dettó, mert szerinte olyan nincs, de ha te is sokáig vajúdtál, nehezen szültél, biztos nem volt olyan nehéz, mint neki.

- csak és kizárólag szoptatás, sokszor még 6 hósan sem kezdi el a babát hozzátáplálni, de ha igen, csak és kizárólag biozöldség, gyümölcs, üvegest soha sem vesz, desszert, édesség szóba sem jöhet, a tápszer, tejital méreg, arra van kitalálva, hogy a gyártók meggazdagodjanak. Számára kevés anyatej nincs, ha üvölt a gyerek az éhségtől, akkor sem kap kiegészítést.

- együtt alszik a gyerekkel, akár jó a babának, akár nem. Ha több gyerek van, akkor úgy alszanak, hogy anya, gyerekek, apuka menjen ahová akar.

- a férjével csak a gyermekáldás miatt szexel, a többi minek.

- általában hosszú, loboncos haj, sztk keretes szemüveg, semmi smink, semmi szemöldökszedés, borotválkozás, odalenn sem igazít, mert úgy a természetes. Ha rajtad tornacipő/félcipő/sportcipő/magassarkú/szoknya van, csinos vagy, már nagyon csúnyán néz rád, 10 fok felett a saru a megfelelő viselet.

- csak és kizárólag hordozza a gyereket, egész nap magára köti. Ha mennek valahová, gyerek a hátán, hátizsák elől, esetleg fordítva.

- télen heti 1, nyáron heti 2 fürdést ejt meg, úgyis öntisztulunk. Ha mosakodik, csak és kizárólag illatmentes cuccot használ, nehogy lelki sérült legyen a gyerek, mert nem a "természetes" illatát érzi. Izzadásgátló minek, a parfümöt nem is ismeri.

- ha valahogy lekeverednek a játszótérre, biztos, hogy nem lesz más témája, csak a gyerek. Hányszor, milyen színűt kakált és miért pont olyat. Hányszor pislogott, nyögött, pukizott a gyerek és persze ez mind az ő tökéletes nevelésének az eredménye.

- ősmagyar nevet választ, legalább 8-at, aminek jelentése kell, hogy legyen, és ahányszor szóba kerül a név téma, ő ezt el is mondja, akár akarod hallani, akár nem.

- új ruhákat, játékokat nem nagyon vesz a gyereknek, mert jó a nagymamától örökölt is, különben is, ő tud függönyből harisnyát varrni. Legfeljebb valamelyik barátnőtől kapnak. A gyerekek folyton a szomszéd gyerekek játékaival játszanak.

2011. ápr. 15. 10:05
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

"Ha mennek valahová, gyerek a hátán, hátizsák elől, esetleg fordítva."

Hehe, ezen a ponton magamra ismertem. :))) Inkább így, mint hogy a babakocsival szerencsétlenkedjek a mozgólépcsőn.

2011. ápr. 15. 11:25
 10/10 anonim válasza:
100%
Érdekes dolgok vannak... A kertészetben az ősanya kifejezést az áttelelő petékből kikelő első levéltetű nemzedékekre használjuk :)
2011. nov. 30. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!