Miért ártalmas a glutén a babának?
Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba egy 6 hós kortól adható Hipp babakekszes tejbegrízt, de rá van írva, hogy glutént tartalmaz. Korábban olvastam már, hogy a glutént kerülni kell, de nem tudom mi az és miért. Légyszi ne írjátok, hogy nézzem meg a google-ba, mert most ennyi időm volt, hogy kiírjam a kérdést, és este altatás után feljövök megnézni a választ. Előre is köszönöm.2009. márc. 2. 13:21
1/9 anonim válasza:
Azért, mert ha a baba hajlamos a lisztérzékenységre, akkor a túl korai találkozás ezzel az anyaggal kiválthatja a lisztérzékenységet. A gluténérzékenység tulajdonképpen lisztérzékenység. Vannak olyan emberek, akiknek a szervezete nem tudja feldolgozni a gabonafélékben lévő glutént (azt hiszem ez egy fajta fehérje) emiatt különféle kellemetlen emésztési rendellenességek alakulnak nála ki. Persze nem minden babánál alakul ki, de jobb nem kísérletezni..
2/9 anonim válasza:
3/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem ártalmas, csak legalább annyira lehet érzékeny a baba rá, mint bármi másra. Ez lenne a lisztérzékenység, vagy mondhatnánk úgy is, ez is egyfajta allergia. Nem kell félni tőle, még a szakemberek sem tiltják, nyugodtan adhatod 6 hótól, ha a családban nincs lisztérzékeny. Ha van, akkor óvatosabban kell kezelni a dolgot, de akkor sem biztos, hogy ő is allergiás lesz rá. Az, hogy allergiás lesz-e rá vagy sem, egyáltalán nem befolyásolja, hogy 6 hósan vagy 1 évesen kezded el adni neki!!!
4/9 anonim válasza:
Szia!
Nálunk nincs lisztérzékeny a családban, én a hipp babakekszet adom neki 5 hós kora ota(abban is van glutén),semmi problémánk vele. Most 9 hós. Ha van ételallergiás a családban,akkor legyél óvatosabb.
5/9 anonim válasza:
Mondjátok! Mi rosszat írtam? Nem értem miért lettem lepontozva. Nem azt írtam, hogy mindenkinél kivált vmiféle betegséget, hanem, hogy "ha vki HAJLAMOS rá".
6/9 anonim válasza:
14:35 vagyok. Már én is megfigyeltem,hogy egyesek lepontozgatnak,csak mert nem egyezik a nézete máséval.De aki ennyire nem fogadja el más nézeteit,mert meg van győződve a saját igazáról,az miért böngészik ilyen oldalt? BOCS AZ OFF-ért.
7/9 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy amit kimondottan a babáknak készítenek, nyugodtan lehet adni, mert nagyon kevés benn a glutén. Amúgy régen azt sem tudták miaz a glutén. Anyum csak nézett mikor mondtam neki.
Először csak kicsit adj neki, és ha semmi negatív reakció, nyugodtan add a babának. Imádni fogja.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Nincs lisztérzékeny a családunkban, azt hiszem holnap meg is etetem a drágámmal. Jó éjt mindenkinek.
2009. márc. 2. 21:12
9/9 anonim válasza:
A legújabb kutatások alapján célszerű 4-6 hónapos kor között elkezdeni adni kisebb mennyiségű glutént, hogy szokja a szervezet. Egy barátnőm lisztérzékeny, így a kisfiát a Heim Pál felvette egy coelikália programba, ennek keretében négy hónapos kortól kap a baba glutént. Szóval ezzel kapcsolatban is változnak az álláspontok... Na most igazodjunk el abban, hogy mit adjunk a babának. Mennyivel könnyebb volt internet nélkül gyereket nevelni a szüleinknek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!