Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák! Fogmosásos...

Tapasztalt anyukák! Fogmosásos kérdésem volna? .

Figyelt kérdés

13 hós lesz a kislányom 6 foga van 2 kibújófélben.

igazából még nem beszélt a védőnő ezügyben hogy kell tisztítani babám fogait.

én magamtól kezdtem el ( gabi tejfogkrémmel 1 év kortól )

az ujjammal vagy egy tiszta fülpiszkálóval letakarítom a fogacskáját.

JÓ EZ ÍGY? vagy használjam inkább a fogkefét?

mert múltkor azzal mostam meg és vérzett neki.

SZÓVAL LÉGYSZI SEGÍTSETEK.

KÖSZI....

2011. ápr. 10. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Használj puha babafogkefét, és nem kell erősen sikálni, azért vérezhetett, mert biztosan megsértetted az ínyét véletlenül.

Mi egyébként Nenedent fluoridmentes fogkrémet használunk, ezt nem baj, ha lenyeli, mert nem tudja még kiköpni. A többi, fluoridos babafogkrém igazából azért nem jó, mert a lenyeléssel több fluorid jut a baba szervezetébe, mint amennyi csak a fogmosással beépül a fogaiba, így a fogak idő előtti elsárgulásához vezethet.

2011. ápr. 10. 14:39
 2/8 anonim ***** válasza:

1 éves kora óta gyerek fogkeféje van és a nenedent fogkrémet használjuk.

előtte meg puha sörtéjű gumis végű fogkeféje volt uezzel a fogkrémmel.

2011. ápr. 10. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp használj babafogkefét. Lehet kapni patikában, dm-ben is. Ne jobbra-balra mosd, mert így a lepedéket beviheted a fogak közötti résekbe, hanem a fogon fentről lefelé kell tisztítani, nem szabad erősen, attól is vérezhetett. A védőnő is elmondhatta volna, de ajánlatos már az első fogacskák megjelenése után elkezdeni a fogak tisztítását, mert már olynakor megváltozik a szájflóra és a lepedék rögtön(!!!) megtapad. A fogát minnél kisebb fogkefével mossad, és engedd neki h játszon vele (szigorúan felügyelet mellett!), rágcsálja, és akkor megszokja, és nem lesz balhé később, amikor igaziból meg kell mosni. Jah és jól írta az előző válaszoló babafogkrémet használjatok, mi is nenedentet használunk, de van kifejezetten babáknak való Gabi is.
2011. ápr. 10. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vok: úgy értettem a fentről lefelé, hogy a foggyökér irányából az ellentétes irányba: a fenti fogsoron ugye ez fentről lefelé van, az alsón fordítva.
2011. ápr. 10. 14:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is vegyél neki babafogkefét. Mi dm-eset használunk, 1000ft körül volt. Ilyen: [link]

Fogkrémet még nem vettünk. Nem tudom más h van ezzel, de az én 13hós fiam már jóideje nem engedi, h normálisan a szájába tegyük a fogkefét. Pedig eleinte irtóra élvezte. De most úgy összeszorítja a száját, h alig tudjuk betuszkolni rajta. Lehet, h a fogkrém ízlene neki és jobban akarná? Ezen még nem is gondolkoztam.

Amúgy ez a 3-as kiszerelés tényleg jó. A sárgát tudja rágcsálni, a zöld puha, gumisörtés, ami nem sérti fel az ínyét, a kék pedig majd az önálló használatkor lesz jó.

Ja, és nekünk se beszélt róla a védőnő. Szerintem ez egy olyan dolog, amiről azt hiszik, h mindenki tudja mit tegyen, hiszen ma már mindenki tudja h kell fogat mosni... Mondjuk bármikor megkérdezhettem volna tőle, de mire szükségünk volt rá, akkorra a neten már utánajártam a dolognak.

2011. ápr. 10. 15:19
 6/8 A kérdező kommentje:
15 : 19 es köszi a képet utána nézek :)
2011. ápr. 10. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs mit!
2011. ápr. 11. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! 15:19 vagyok. Ezt most találtam véletlenül, talán érdekelhet:

[link]

2011. ápr. 12. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!