Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki EDA-val szült leírná...

Aki EDA-val szült leírná nekem pontosan milyen volt?

Figyelt kérdés

Mikor kapta meg?Fájt-e mikor beadták?Mit érzett utánna?Milyen volt a lábadozás utánna?Meddig hatott?Mit nem lehetett miatta csinálni,ha van ilyen?És persze,hogy kérné-e mégegyszer?

Köszönöm a válaszokat...

2011. márc. 21. 21:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én EDÁ-val szültem kétszer is, és biztos hogy megint így döntenék, ha lenne harmadik. Az EDA-t akkor kaptam meg, maikor a fájások már elég erősek, és rendszeresek voltak, valamint tágultam is már eleget. Miután megkaptam a fájdalom TELJESEN elmúlt. Csak onnan tudtam, hogy van fájás, hogy láttam a nst-n. Amikor beadták az nem fájt, csak kicsit bizarr, hogy a gerincedet szurkálják. Nekem annyi volt csak a kellemetlen mellékhatás, hogy a második dózis után remegés jött rám, ez az egyik mellékhatása az EDA-nak. Bár ha jobban belegondolunk jobb, mintha fájna. Nekem az elsőnél végig hatott, még a kinyomásnál is. Ezt egyébként általában nem szokták hagyni, csak én tudtam úgy is nyomni, hogy nem éreztem semmit. A másodiknál a végére kiment a hatása. Egyébként azért is hasznos az EDA, mert egyrészt nem leszel a kinyomás részre hulla, másrészt segíti a tágulást, így esély van a gátvédelemre. Én mind a kétszer így szültem, nem is repedtem. Csak ajánlani tudom!
2011. márc. 21. 21:52
 2/15 anonim ***** válasza:

szia!

Én este 10kor kerültem be a szülőszobába, akkor 3perces (alig) fájásokkal, éjfélkor kaptam EDA-t. Sajnos kb 6x böktek meg, mert nagyon kötöttek voltak az izmaim, így elég nehezen ment, viszont nem volt vészes, abszolút kibírható. Utána hajnali 4ig semmit nem éreztem, de szó szerint semmit, azt se hogy pisilnem kell. Mindig jött a szülésznő és katéterrel pisiltem, fura érzés volt, de nem fájt. Az volt a "rossz", hogy utána viszont mikor elmúlt a hatása sokkal erősebbnek éreztem a fájásokat és hirtelen jöttek.

De ettől függetlenül a következő babánál is kérni fogom, csak kicsit később, hogy az erős fájásoknál még egy picit tartson a hatása, így talán könnyebben nyom az ember.

(Így legalább abban a 4 órában abszolút fájdalommentesen tágultam) :)

2011. márc. 21. 21:53
 3/15 anonim ***** válasza:
Amikor beadják, az lesz a legkisebb bajod, nekem akkor már nagyon erős fájásaim voltak. És tényleg, szinte teljesen elmúlnak a fájások, tök furi. Én nem állhattam már fel, de már a gáznál sem. Nekem császár lett a vége egyébként, úgyhogy akkor nem kellett újra szúrni, nekem elsőre sikerült a szúrás. Egyébként adtak előtte egy érzéstelenítő injekciót, mielőtt beszúrták ezt a kanült a gerincembe. Aztán másnap is kérhettem volna bele érzéstelenítőt, de végül az zsibbasztás lett volna csak, meg nem kelhettem volna fel, így kivetettem. Nekem sokáig bizonyos mozdulatoknál fájt a helye, úgy szúrt-feszült ott a csigolyámnál. Ki lehet bírni, a szüléshet képest smafu, én nem bírtam volna ki nélküle, tényleg nagyon tud fájni.
2011. márc. 21. 22:00
 4/15 anonim ***** válasza:

Nekem indított szülésem volt,és 13 órát voltam a szülőszobán.5 és fél óra után kértem,(nagyon lassan tágultam viszont az infúzió miatt sűrű és erős fájásaim voltak).Annyira bazi módon nem zsibbad el az ember,mint ahogy azt pl én gondoltam,de a fájásokat egyáltalán nem éreztem,csak egy kis keményedést.Viszont nekem teljesen leállította a tágulásomat,tehát értelme csak annyi volt,h másfél órát fellélegezhettem a fájdalmaimból.Amikor a hatás elmúlt,akko többet már nem kaptam,hanem csináltam tovább anélkül:-/

Amikor beadják,az nem kellemes,sőt fáj is,de a fájáshoz képest semmi.Az a rossz,h picit sem szabad megmozdulni közben,csak összegömbölyödve feküdni.(Ami a pocak és a fájdalmak miatt,amúgy sem egyszerű)Az tök jó érzés,amikor elkezd hatni és érzed,ahogy lassan elzsibbadsz:-)

Én mégegyszer nem kérném,mert az első gyerekemnél sem voltcsakhogy őt 5 óra alatt megszültem,és a msáodiknál azért kértem,mert azt hittem,azzal majd gyorsan megszülök...hát nem.

De szerintem ez is egyéntől függ,h kire hogy hat a szer.

2011. márc. 21. 22:01
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem is indított szülésem volt, én 12 órát voltam a szülőszobán. Nekem csak egyetlen bajom volt az EDA-val, mégpedig az, hogy CSAK a jobb oldalamon hatott. Ott a világon semmit nem éreztem, viszont a bal oldalon minden egyes fájást. Egyébként én is támogatom, mert nagyon jó volt még így is. Amikor beadták, az egyáltalán nem volt gáz. Én kérni fogom megint ha sikerül a második baba.
2011. márc. 21. 22:14
 6/15 anonim ***** válasza:
Reggel 7-kor értem be a kórházba 5 perces fájásokkal, este 10kor kaptam meg az eda-t, de addig csak 1 ujjnyira tágultam. Olyan erős fájásom volt, hogy nem is éreztem amikor be adták, pedig 2x kellett szúrni, csak ijesztő, hogy a gerincedet szúrják.:) De amúgy előtte adnak a bőrbe érzéstelenítő injekciót is. Nekem kb. 1 órán keresztül hatott csak, utána kiment a hatása, kértem és kaptam is folyamatosan, fél óránként, óránként, de akkor már nem hatott. Bár erre fel is készített az orvos, hogy lehet, hogy nem fog teljesen hatni, mert nem tudta tökélesetesen beszúrni. Hajnali fél 3kor kaptam oxytocint, akkor már semmit nem hatott.:( Nekem egyáltalán nem szabadott felkelnem reggel 10ig, még ülnöm sem. Amikor beadták fájt egy kicsit a fejem, meg remegtem tőle, de ez nem volt vészes. Azt mondták, hogy mellékhatás lehet még másnap erős fejfájás, de nekem ez szerencsére nem volt. A helyét 2-3 hónapig éreztem, de az semmi.
2011. márc. 21. 22:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Csak akkor kérném következő babánál, ha az is ilyen hosszúra húzódna.
2011. márc. 21. 22:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Én féltem a szüléstől, és a doki is javasolta az edát

párom kórházi dolgozó, így még az altatóorvossal is lebeszéltük.

Amikor beadták kicsit rossz volt, de nem volt vészes (a fájások rosszabbak voltak)

Viszont kicsit félrement nekem az eda, mert az egyik lábamat egyáltalán nem tudtam mozgatni, amikor vizsgáltak, tágítottak, nem tudtam magamtól felhúzni a jobb lábamat, csak a balt.

Utána teljesen jó, semmit nem érzel, akár aludni is lehet :)

Viszont nekem gyorsan indult a szülés, sűrű fájások, gyors tágulás, és az eda után lelassult, végül nem tűnt el a méhszáj, babám szívhangja leesett, így megcsászároztak

Eda alatt elkezdtem remegni, mintha nagyon fáznék, de nem fáztam (július volt) és mégsem tudtam abbahagynia remegést, de azt hiszem ez általános hatás, a másik lány is remegett.

Nekem semmilyen utóhatása nem volt, pedig a fejemet is emelgettem, de kutya bajom nem volt tőle

Szerintem nekem nem sok esélyem van a természetes szülésre másodszorra, de ha így alakulnak szerintem kérném megint annak ellenére ami történt

2011. márc. 21. 22:39
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Reggel 7 orakkor 5 percesekre ebredtem, bementunk a korhazba, megvizsgaltak. 2 cm-re voltam kitagulva. Eleg eros fajasokkal indult a vajudas eleve es egyre rovidebb ideig tartott. Delutan 5 orakkor megvizsgaltak ujra es kiderult,hogy SEMMIT nem tagultam pedig 2 perces,eros fajasaim voltak. Mar akkor mondogattak az eda-t de en nem akartam kerni. Aztan este 11 orakkor ismet megvizsgaltak. Egyetlen 1 centit tagultam osszesen voltam igy 3 centire kitagulva. De akkor mar vagy 2-3 oraja csillagokat lattam fajdalmamba mert a fajasok kozott nem volt szunet, osszeertek. A dokik mondtak,hogy ha nem kapom meg akkor a vegere nem lesz erom nyomni es csaszar is lehet belole. Radumaltak, eppen ejfelkor kaptam meg. Nem ereztem semmit es nem is lattam, de nem is erdekelt,hogy csinaljak annyira rosszul voltam. Ferjem viszont rosszul lett a hosszu tu lattan. Egy megvaltas volt. Es sajat magam adagolhattam, ha ereztem,hogy faj akkor megnyomtam egy gombot. Viszont tul adagolni nem tudod magad!!!

En reggel 6 orara tagultam ki teljesen es fel 7 kor kezdodtek a tolofajasok. Nem ereztem konkretan tolofajast csak a kesztetest,hogy nyomnom kell. Vegul 7:50-re lett meg a fiam. Nem volt befordulva rendesen es igy fogoval huztak ki belolem.

Mikor elmult az eda hatasa akkor nagyon szar volt mert en repedtem, szakadtam es ugye akkor ereztem a fajdalmat alul. Na akkor sirdogaltam pedig a 25 oras szulesemet egy hang nelkul vegig csinaltam .

Fekudni kellett, nem lehetett menni sehova. Es nem engedtek,hogy egyek (nem tudom miert bar ott az eves volt az utolso gondolatom)

Es igen, ha a kovetkezo szulesem is ilyen nehez lesz es lehetosegem lesz ra, edaval szeretnek szulni.

2011. márc. 22. 03:25
 10/15 anonim ***** válasza:

"egyre rovidebb ideig tartott" = ezzel azt akartam mondani,hogy egyre kevesebb szunet volt ket fajas kozott.

Bocsi a pontatlan fogalmazasert.

2011. márc. 22. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!