Este/éjszaka rángások, csapkodás, mitől? 7 hós
kb. 3 hete a 7 hónapos lányom este elalvás előtt (hason alszik) csapkodja a lábát a matrachoz, van hogy a kezét is dobálja. mostanában ölben is mintha rángatózna. Éjszaka óránként keltem hozzá mert hol nyöszörgött, hol sírt, hol meg a püfölésre ahogyan a lábával csapkod. lassan én is nehezen bírom, nincsen mostanában egy nyugodt éjszakája szegénykémnek.Persze mindig alszik, vagy félálomban teszi ezt.
a fogával 2,5 hónapos kora óta bajlódunk, de még semmi nyom hogy kijönne.
vagy esetleg olvastam azt hogy ilyen korban az idegrendszer kezd "érni" és emaitt vannak rángások amikre akár a baba is felkelhet.
reggelente negyed hatkor erre kelek és onnantól már nem is tudok visszaaludni.az utóbbi napokban pedig már az éjszakák is rosszak.
valaki volt így? hogyan segíthetnék neki?
hagyd. álmodik,vagy félig ébren van és mozog. A gyerekek sokat mozognak, másznak álmukban
ne keltsd fel azzal, hogy felveszed. hagyd, visszaalszik.
köszönöm, nem szoktam felkelteni, felugrok, megnézem alszik e, megsimizem, akkor kicsit megnyugszik. de miért csak kb. 3 hete jelentkezik ez? és mostmár nappal is ébren, mikor ölben van, kapálódzik, rándul.
ő koraszülött volt, kivizsgálták, illetve folyamatos ellenőrzés alatt van. de midnig félek hogy nincs e valami idegrendszeri baja :(
ő nem mászkál el, esetleg kb. 20 centivel kerül arrébb a feje! olyan mint mikor a baba repülőzik, csak midnezt csapkodva!
egy hónap múlva megyünk utógondozóba, remélem ott megnyugtatnak!
mozgásfejlődés, fogzás esetleg még a szorongás is.
nálunk 2 hétig ébredt fél- vagy óránként.....
most 14 hós, és előjött a szorongás 2. szakasza, most éjjel kb 3-szor, 4-szer kell bemennem a szobájába, simi, puszi, iszik, leülök a kiságy mellé, bedugom a kezem, megfogja, várok amíg elalszik.....ez 1 hete megy most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!