Rizst és tésztát hogy vezettétek be? írnátok recepteket?
Na az elsőt el se olvasd...
8 hónapos kortól kapott kisfiam tésztát, durumot.
Két jó receptem is van, mindkettő nagyon finom:
Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt durum penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.
Cukkinis-húsos tészta: pici olajon aprított hagymát megfuttatsz, rádobsz pár kockányi csirkemellet, fehéredésig pirítod. Hozzáadsz pár karika sárgarépát és pucolt, felkarikázott cukkinit, löttyintesz rá egy kis paradicsomlevet - vagy paradicsompürét, de akkor egy pici vizet kell aláönteni -, majd fedő alatt puhára főzöd. Szintén főtt durum penne tésztával összekevered, lehet rá sajtot is reszelni.
Illetve a bolognait így készítem: pici olajon vöröshagymát pirítok, hozzárakom a darált husit, fehéredésig kevergetem. Aztán paradicsompürét rakok hozzá, oregánót, bazsalikomot, sót, és összefőzöm a szószt. Főtt durum spagetti tésztával elkeverem, és sajtot reszelek a tetejére, amíg még meleg.
Rizst pedig csak egyszerűen megfőztem, és általában gyümölcsös husikhoz adtam először: alma-barack-pulyka (vagy csirke), alma-banán-pulyka, stb.
Rizs: sima, B-s rizst alaposan megmosod, 2x-es mennyiségű vízzel felöntve megfőzöd, ezzel kevered el a gyümölcsöt, később a főzelékeket. Mivel nincs benne glutén, allergiát nem okoz.
Tészta: amíg tojásfehérjét nem kaphat (kb. 1 éves koráig), a durum tészta ajánlott. Én spagettit,bolognait csináltam nekik. [link]
Kedves második, a gyümölcsös húsikat hogy csinálod?
Még nem próbáltam, de nagyon jól hangzanak?
Az őszi például konzerv vagy befőtt őszi?
Köszönöm!
Én még előtte raktam el a fagyóba feldarabolva barackot, abból csináltam, de lehet kapni fagyasztottan is. De szerintem konzervből is lehet csinálni, csak olyat vegyél, ami nem tartalmaz tartósítószert - ezt azért érdemes megnézni.
És a husit én mindig úgy csináltam hozzá, hogy a friss husit feldaraboltam két napi adagokra, és nyersen folpackba csomagolva fagyasztottam. Nem főzve, mert úgy nekem mellékíze volt. Szóval főzés előtt kivettem mindig egy kis batyut a fagyóból, felolvasztottam, aztán felkockáztam. Pici olajon fehéredésig pároltam, majd rá csipet só, alá pici víz, és fedő alatt puhára pároltam. Aztán rádobtam a felkockázott almát, azzal még egy kicsit átpároltam, majd banánnal, és főtt rizzsel turmixoltam. Azt is lehet, hogy csak a gyümikkel turmixolod, és a főtt rizst utólag hozzákevered - a baba szokja így a darabosokat, a rizsszem olyan picike, hogy attól semmi baja nem lesz. Ha túl sűrű lenne az egész, hozzá lehet keverni nyugodtan egy kis vizet.
A barackos változatot ugyanígy, a főtt husihoz hozzákeverni a feldarabolt barackot, azzal még egy kicsit átforgatni, aztán irány a turmix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!