Milyen a 2 hónapos babátok ha ébren van?
Szia! Bár az én babám már 5 hónapos,de úgy gondoltam,írok,mert bennem hasonló kérdések merültek fel korábban. Én is vártam,hogy fogjon,játszon kicsit,mert ő is folyton unatkozott,és rövid időket volt el bárhol. A helyzet most is nehéz,ezt meg kell mondanom,mert sajna a babám lusti,nem forog még,ezért most azt várom,hogy helyzetet tudjon változtatni,hogy könnyebb legyen.
Annyiban javult a helyzet,hogy a játszószőnyegen eljátszik már a játékaival,de max. egy mosogatás fér bele,amíg egyedül elvan. Ami nehezebb lett, az az,hogy többet van ébren,így továbbra is sokat foglalkozom vele,még több időt mint amíg kisebb volt.
Azt hiszem,mindig lesznek nehézségek,igazából ez nem fog változni,amíg akkora nem lesz,hogy egyedül is eljátszon.
A babád teljesen normálisan viselkedik. mondjuk, az, hogy nappal csupán 2 órát alszik, kicsit kevésnek tűnik... Hogyan altatod? Nem tudnád kivinni mondjuk sétálni? A picik nagyon jókat szoktak aludni a levegőn, valahogy elnyomja őket... Az enyémek pl 7-8 hónapos korukig nappal csak kint tudtak jókat aludni, bent csak fél órákat aludtak... kint meg akár 3-4-et is.
Egy 2hónapostól, de még egy 1 évestől se várható el, hogy ha ébren van, hosszú ideig ellegyen magában, szórakoztassa magát. Ő még nagyon kicsi, sok törődést kíván. 2 hónapja még minden apró rezdülésedet érezte, most meg egyedül van. Persze, hogy hív :) Jól csinálod, hogy ha sír, változtatsz a tevékenységén, helyén. Unalmas is lenne mindig a plafont bámulni.
sajnos, el kell keserítselek: minél éberebb lesz, minél kevesebbet alszik, annál több törődést fog kívánni. Persze, kicsit tovább lesz el egyedül (talán 10-30 percet is), de többet is lesz ébren...
Szia! Pont a hordozókendőt akartam én is javasolni! Próbáld meg, hátha úgy alszik, lehet, hogy az esti altatás is könnyebben menne, ha napközben is kipiheni magát. Sok sikert és kitartás!
Nem vagy csődtömeg!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!