Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a 2 hónapos babátok ha...

Milyen a 2 hónapos babátok ha ébren van?

Figyelt kérdés
2 hónapos kislányom elég keveset alszik napközben összesen kb 2 órát. És sokszor nagyon nyűgös. El van egy darabig a játszószőnyegen, aztán elunja. Akkor jön a pihenőszék. Egy idő után az is uncsi, akkor nézeget egy kicsit a kiságyban, vagy hintázik, vagy éppen "dumcsizgatunk" de egy idő után minden uncsi lesz, és bármit csinálok csak nyügizik. Ez nálatok is így volt? Ha már elkezdi használni a kezecskéit, és tud majd fogni, ugye könnyebb lesz valamivel? Gondolom akkor jobban le tudja majd magát kötni, illetve könnyebb lesz majd szórakoztatni. Vagy tévedek?
2011. febr. 13. 18:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia! Bár az én babám már 5 hónapos,de úgy gondoltam,írok,mert bennem hasonló kérdések merültek fel korábban. Én is vártam,hogy fogjon,játszon kicsit,mert ő is folyton unatkozott,és rövid időket volt el bárhol. A helyzet most is nehéz,ezt meg kell mondanom,mert sajna a babám lusti,nem forog még,ezért most azt várom,hogy helyzetet tudjon változtatni,hogy könnyebb legyen.

Annyiban javult a helyzet,hogy a játszószőnyegen eljátszik már a játékaival,de max. egy mosogatás fér bele,amíg egyedül elvan. Ami nehezebb lett, az az,hogy többet van ébren,így továbbra is sokat foglalkozom vele,még több időt mint amíg kisebb volt.

Azt hiszem,mindig lesznek nehézségek,igazából ez nem fog változni,amíg akkora nem lesz,hogy egyedül is eljátszon.

2011. febr. 13. 19:07
 2/16 anonim ***** válasza:

A babád teljesen normálisan viselkedik. mondjuk, az, hogy nappal csupán 2 órát alszik, kicsit kevésnek tűnik... Hogyan altatod? Nem tudnád kivinni mondjuk sétálni? A picik nagyon jókat szoktak aludni a levegőn, valahogy elnyomja őket... Az enyémek pl 7-8 hónapos korukig nappal csak kint tudtak jókat aludni, bent csak fél órákat aludtak... kint meg akár 3-4-et is.

Egy 2hónapostól, de még egy 1 évestől se várható el, hogy ha ébren van, hosszú ideig ellegyen magában, szórakoztassa magát. Ő még nagyon kicsi, sok törődést kíván. 2 hónapja még minden apró rezdülésedet érezte, most meg egyedül van. Persze, hogy hív :) Jól csinálod, hogy ha sír, változtatsz a tevékenységén, helyén. Unalmas is lenne mindig a plafont bámulni.

sajnos, el kell keserítselek: minél éberebb lesz, minél kevesebbet alszik, annál több törődést fog kívánni. Persze, kicsit tovább lesz el egyedül (talán 10-30 percet is), de többet is lesz ébren...

2011. febr. 13. 19:12
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem az van,hogy egy idő után minden uncsi,hanem egy idő után már fáradt!Az a 2 óra alvás egész nap nagyon kevés!Az én 9 hós babám 3-4 órát alszik napközben!Amikor 2 hónapos volt kb 1 órát bírt fent lenni utánna ő is el kezdett nyüszögni,na akkor elvittem aludni!Szóval a nyűgösködés hátterében fáradság,álmosság áll!
2011. febr. 13. 20:16
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
Egyetértek a 20:16-os hozzászólóval, szerintem is többet kellene aludnia. Az enyém is most két hónapos, első baba és eddig sokat szenvedtünk a nyűgös sírásoktól, aztán nemrég rájöttem, hogy ilyenkor totál lefáradt és aludnia kell. Fél óra koncentrált játék, simizgetés, beszélgetés után, amint jön a nyűgösködés, rögtön lassítok, elcsendesedünk, simogatom a kis homlokát és már alszik is. Sokkal nyugodtabb azóta.
2011. febr. 13. 20:52
 5/16 anonim ***** válasza:
szia! Nekem 10 hónapos a babám, de ő is csak fél-1 órát alszik napközben, ha 2-t az már jó, de szerintem ez neki is kevés még, nemhogy egy 2 hónaposnak. Szóval tényleg azért nincsen el, mert fáradt. Ebben a korban még szopizás után kb. fél órát bír koncentráltan ébren lenni, utána alszik a következő evésig. Segíts neki elaludni, mi is ezzel küzdünk most, rá kell jönni, mi az amitől megnyugszik, és elalszik. Nálunk séta közben alszik, gy, ahogy itt írták, vidd le akár 1 nap kétszer is sétálni.
2011. febr. 13. 21:39
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a séta az olyan nálunk hogy kb 10 perc után elkezd üvölteni a kocsiba (addig nézeget és fészkalódik). Akkor kivesszük, megnyugszik. Ezt van hogy még párszor eljátssza, majd elalszik, és kb 30 perc után ébren van, és ahogy kinyitja a szemét még kb 5-10 percig van el, és ismét rázendít. Már eléggé el vagyok keseredve. Nálatok hogy alszik el a kicsi. Nálam van hogy kézben elalszik, és leteszem, de hamar megébred. Az esti alvásnál kb 1 órát mászkálok vele a kezemben mire sikerül elaludnia. Ha leteszem az ágyba üvölt. Akkor egy kis idő múlva felveszem, megnyugtatom, visszateszem, üvölt. És ez az emelgetés megy míg az egyik nyugtatás közben el nem alszik kézben. Nem tudom másnál hogy van. Letesziktek és elalszik? Én hiába paskolgatom finoman a popsiját, vagy hiába simogatom a hátát, hiába suttogok neki. Bármit próbálok hiába. És a legelejétől ilyen. Pocakfájós volt, így az elején azt gondoltuk ezért nehezebb. DFe már megy a puki kaki gond nélkül, de még mindig küzdünk az alvással. Annyira szeretném jól csinálni, és tudom is hogy úgy kéne hogy beteszem, simizem, alszik, de ez nálunk nincs így. Egy csődtömeg vagyok... nem így képzeltem.
2011. febr. 13. 22:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy csődtömeg! ugyan már! Fel a fejjel! A babákhoz sajnos nem mellékelnek használati utasítást :) Mindegyikük egyéniség, már az első pillanattól. Ami az egyiknek jó, bejön, a másiknál alkalmazhatatlan. Nem szereti a babakocsit? Próbáld ki a hordozókendőt! Lehet, hogy hozzád simulva jobban érezné magát... Ha gondolod, írj privt, hátha ki tudunk találni valamit! 4 gyerekes anyuka
2011. febr. 13. 22:20
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia! Pont a hordozókendőt akartam én is javasolni! Próbáld meg, hátha úgy alszik, lehet, hogy az esti altatás is könnyebben menne, ha napközben is kipiheni magát. Sok sikert és kitartás!

Nem vagy csődtömeg!!!!

2011. febr. 13. 23:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem se vagy csődtömeg!A babakocsizással én is így jártam kb 10 perc aztán ordít muszáj hazavinni:(Talán,ha jobb idő lesz és nem fúj a szél tovább bírja:)Mi 12 hetesek vagyunk.Szinte csak cicin alszik el szopizás közben,vagy büfi után vállon.A popsi ütögetés egyszer jött be:)Az enyém 2-3 napja találta meg a kezét,de még csak az öklét dugja a szájába mikor éhes.kitartás a Babák napról-napra okosabbak és hamarosan még többet tudsz majd játszani vele és akkor jobban elfárad és aludni fog:)
2011. febr. 13. 23:34
 10/16 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat.Mei-tai-t vettem, ami tulajdonképpen pont az a testhez simulós mint a kendő. Az első 2 alkalommal aludt el benne a babám. Utána már ha nagyon álmos volt elkezdett fészkalódni benne, majd sírni, így kénytelen vagyok kiszedni. Meg igazából nagyon az lenne a vágyam hogy alapos, jókedvű! játék után ha álmos bekerüljön az ágyikójába, és aludjon. Ma délelőtt is evés után kb. 3/4 órával elkezdte a nyügit. Itt sem jó, ott sem jó. És mivel ilyenkor valószínűleg tényleg álmos, egykis kézben dajkálás, szeretgetés, puszilgatás után letettem a kiságyba. Egyből elkezdett sírni. Mikor elkezdtem simogatni, és halkan beszélni hozzá, csak jobban üvöltött levegővétel nélkül. Így az a szörnyű módszer maradt hogy nem szólok semmit csak hagyom sírni. Hát mondanom sem kell, én jobban sírtam mint ő. Borzasztó érzés mikor keservesen sír, sőt üvölt, és én meg nyilván a szemében kegyetlenül hagyom, de úgy érzem az ő érdeke az hogy aludjon, és az ébrenlétet tényleg jókedvvel éljük meg, ne egésznapos nyűgösködés legyen. Tehát hagytam sírni. Először 4 percig üvöltött, aztán felvettem, megvártam míg megnyugszik. Aztán vissza, megint üvöltés kb. 4 percig, majd ELALUDT. Ennek már 20 perce. Egyfelől szörnyű érzés hogy így kell altatnom, de szerintem most ezt pár napig próbálgatom, és reménykedek benne hogy pár ilyen rémséges altatás után már ha beteszem egy két apró nyöszörgés után elalszik.Pár hónap múlva már biztos nem tudom este másfél órán keresztül kézben altatni sétálgatva. Egyfelől tényleg szörnyű érzés hogy ide jutottunk, másfelől viszont úgy érzem hogy minden egyebet próbáltam már. Més inkább most essünk át ezen ha idővel rövidül a sírás, mint hónapok múlva. Hát....nem könnnyű
2011. febr. 14. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!