Miért használják sokan az ételre, hogy eszi, italra,
hogy iszi?
Ez engem is nagyon idegesít! És ha meghallottam valaki szájából rá is szóltam!(Persze csak ha az én gyerekemnek mondta) pl: Gyere itt a hami nyami...
2011. febr. 11. 11:26
Én ezeket figyelmen kívül hagyom. Tedd te is azt!
2011. febr. 11. 11:26
A szulok babbasan beszelgetnek a babakkal. Sot, mindenki. Az eszi szot meg nem hallottam, mi a kajcsit hasznaljuk.
De gondolj csak bele. Kimondod a szot, hogy etel, mosolyogva kifejezetten nehez kimondani, de az hogy eszi az i betu miatt mar mosolygos szo, amire a gyerek sokkal inkabb valaszol mosollyal, es hat melyik szulo nem orul egy boldog babanak?
2011. febr. 11. 11:28
Az eszit en meg nem is hallottam... csak az iszit.
Nem tudom, miert hasznaljak. Divat manapsag mindent becezni..
En nem hasznalom ezeket a szavakat, de engem nem zavarna, ha hallanam.
2011. febr. 11. 11:29
Mert az olyan "babás"... Én már nem is válaszolok az ilyen kérdésekre... Azért, mert az embernek gyereke van,még beszélhet, főleg írhat normálisan... Emiatt még nem kellene infantilisnek is lenni. A dajkanyelv, -tévedések elkerülése végett- nem idétlen gügyögés... Lehet lepontozni!
2011. febr. 11. 11:32
eszi? én is használom, egyes szám 3. személyben, pl. azt eszi amit mi. ez így helyes nem? VAgy arra érted, hogy az ennivaló helyett mondják?
2011. febr. 11. 11:35
Persze, ha E/3-ban mondod, az helyes, csak ma divat így nevezni az ételt....
2011. febr. 11. 11:40
engem ha szóban használják, kizárólag a babának, az nem zavar. de amikor valaki itt is úgy ír, az már igen, hisz itt felnőtt emberek beszélgetnek. ebbe a csoportba tartozik a főzi, gyümi, stb. is számomra.
2011. febr. 11. 11:40
9/19 A kérdező kommentje:
igen, arra értem, ha az ételre, italra mondják, pl hallottam olyat, hogy isznak a játszón egymás iszijéből.... nekem ez fura, persze lehet babásan beszélni, néhány dologban, nade ez mégis túlzás szerintem, mondja inkább, hogy hami, az is jobb egy fokkal. egyébknt én nem használok ilyen idióta szavakat mégis mosolygós a babám, szerintem ez nem ettől függ...
Rövidebb, kedvesebb!Az eszit még én sem hallottam, de az iszit használom!
Számomra sokkal kedvesebben hangzik a gyerek felé ez:
-Kéred az iszidet? mint a Kéred az innivalódat?
-Kész a hami! mint a Kész az ennivaló!
Ez számomra olyan, mint nem azt mondod a gyereknek hogy:
-Nyúl hanem Nyuszi
-Macska hanem Cica
2011. febr. 11. 11:58
Kapcsolódó kérdések: