Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora a legidősebb kori...

Mekkora a legidősebb kori bölcsőhalál, amiről tudomásotok van?

Figyelt kérdés

8 hós a lányom, van légzésfigyelőnk, és néha még mindig "ok nélkül" megszólal. Rajta fekszik szépen nyugodtan, nincs rajta sok ruha, csak mint máskor is, nem mászott le róla, és mégis szól. Valóban annyira tud aludni még ebben a korban is?

Sokszor félek, ha a nagyágyon alszik el, és főleg, ha a dédinél a szomszéd lakásban...

A védőnőm állítja, hallott egy másfél éves esetet is...

Mikor nem kell már "aggódni"? (persze mindig kell...)

2009. febr. 6. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát az esetek ÁLTALÁBAN 3-5 hónapos kor között történnek, főleg kis súlyú fiú babákkal, akiket hason altatnak túl meleg szobában.De gondolom te is utánanéztél hajlamosító tényezőknek.Egyébként statisztikailag Mo. nagyon előkelő helyet foglal el, szóval nálunk rendkívül ritka.Szerintem ne aggódj túlságosan.A légzésfigyelő gyakran riaszt hamisan, ha túl érzékenyre van állítva.
2009. febr. 6. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is voltak hasonló - téves riasztások. Ha javasolhatom állítsátok be a készüléket "rendesen". Növeljétek az érzékenységét maximumig (így biztosan megfelelően fog működni). Ha ezután is riaszt akkor vigyétek el a babát dokihoz, ki kell vizsgálni. Nekünk legalábbis így kellett tenni.
2009. febr. 6. 12:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok, most látom előttem azt írták akkor riaszt ha túl érzékenyre van állítva. A készülék a légzést érzékeli-ha nincs jel(légzés) akkor riaszt. Tehát ha növeled az érzékenységét akkor kevesebb téves riasztásod lesz, szimplán mert akkor is érzékeli a légzést, hogyha a baba kisebb nyomást fejt ki a matracra( pl legurul az érzékelőről stb...). Tehát növelni kell az érzékenységet, de gondolom az előző válaszoló is így értette, csak véletlenül félreérthetően fogalmazott.
2009. febr. 6. 12:46
 4/9 A kérdező kommentje:

10 éves régi légzésfigyelőnk van, nem lehet érzékenyésget állítani rajta .

Tudom, mit kell tudni a bölcsőhalálról-nagyjából, utánajártam, nem is ezért kérdeztem.

cSAk hogy jellemző-e még ebben a korban is, hogy "ok nélkül" megszólal.Valóban ilyen ritkán vesznek levegőt még ilyenkor is?

2009. febr. 6. 12:47
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Első vagyok. Nos ha rendesen be van állítva akkor nem jellemző az ok nélküli riasztás. Tudom, hogy a készüléken ez van, de akkor sem. Előfordul, de nagyon ritkán. Ha rendszeresen jelez, ki szokták vizsgálni a babákat, mert utalhat a szívet érintő rendellenességekre a légzéskihagyás.

Ha a tieteket nem lehet beállítani, akkor viszont még több évesen is riaszthat tévesen. A babád nem tartozik a veszélyeztetett korcsoportba, nem hiszem hogy aggódnod kellene. Többet nem tudok segíteni, tudom milyen rémisztőek ezek a riasztások ahogy említettem nálunk is ez volt a helyzet. A védőnőd meg nem kellene, hogy növelje az aggodalmadat a rémhíreivel.

2009. febr. 6. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Bocsi második voltam csak összezavart ez a számozósdi:)
2009. febr. 6. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk nincs légzésfigyelö mert nálunk a kicsi 6 hónapos koráig velünk aludt vagyis egy szobába de a saját kiságyába.A babaörzö viszont nagyon hasznos volt.Amíg egész pici volt persze percenként megnéztük de hamar rájöttünk hogy ez csak a kezdök pánikrohama.figyeld a kicsit ha egyenletesen lélegzik akkor rendbe van.szerintem kizárolag a kiságyába altassátok.az a legbiztonságosabb.a matracára gumis lepedöt tettem a kislányomnak mert azt nem tudta maga alá gyürni és nem tettem soha játékot föleg plüssöt a kiságyba amig aludt a fulladásveszély miatt.Remélem hasznotokra válik a válaszom .Üdv.Egy 28 hetes kismama akinek még egy 20 hónapos kislánya van.
2009. febr. 6. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nemrég hallottam, hogy egy volt osztálytársamnak 6 hónaposan halt meg a kislánya bölcsőhalálban. Teljesen megrémültem.

De 5-6 éve egy 1 éves gyerekről is hallottam itt a falunkban.

9 hónapos baba anyukája

2009. febr. 6. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Elég régi a kérdés, de sajnos mindig aktuális!

Mikor terhes voltam, mondta a védőnő, hogy most halt meg egy kisbaba bölcsőhalálba. Ő 11 hónapos volt. (Budapest) 14 hónapos korig kell a légzésfigyelő használata.

Egy 1 éves Kislány anyukája

2011. jún. 15. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!