Milyen a 8 hónapos babátok étrendje?
Mit, mikor és mennyit eszik?
Az én babám most kezdi csak a szopi mellett elfogadni az ételeket és nem tudom hogyan alakítsam ki rendszert.
Köszönöm szépen!
Szia,
A kislányom ma 8 hónapos.
Reggel mikor felébred 7 óra körül tápszer, 180 ml.
11 körül gyümölcs gabonával kb. 190 ml.
fél 3 körül főzelék hússal.
5 és fél 6 körül gyümölcs és keksz,v. piskóta.
8-kor vacsi, szintén tápszer, 180 ml.
Az időpontok nincsenek kőbe vésve, és nem mindig eszi meg a teljes adagot.
mi is idén kezdtük a hozzátáplálást, most 8 és fél hós.
8-9-ig alszik. Este sűrün szopik még reggel mikor felkel akkor is picit. 10 körül tízorai: alma+valami(meggy,körte,barack)+rizspehely
vagy szilva kecskeméti+dm-es gabonakeverék
aztán dél körül ebéd:
most kezdtük a főzelékeket: paradicsomos krumpli, zöldborsófőzelék, sütőtökfőzelék. Feltét csirke vagy tojássárgája. Ebéd után szopi kb 1-2 körül.
délután nasi 4 körül:
túrórúdi, tejpép, puding (nestlé), vagy joghurt gyümölccsel esetleg sütőtökkel összekeverve. Meg persze szopi mellé.
Este 6 körül szopi és 8 kor elalvás előtt.
Sajna a főzelékeket még nem annyira komálja.
Amúgy próbálom nyomni a teát meg a vizet, de inkább sajna cici.
Kedves Utolsó, és éjjelre elég neki a cici?
Mi is kb. így állunk, étkezést még nem váltottunk ki, igazából a napokban evett egy kicsit többet 2-3 kanálnál, viszont a tej már kevés neki, éjjel van hogy 2 óránként eszik.
Sajnos nekem is sűrűn kel, 1,5-3 óránként. Nem hiszem hogy azért kel mert éhes, mert ált pár korty az egész. Korábban megpróbáltam még olyan hat hósan hogy este lefekvés előtt adtam neki egy hétig tejpépet, semmit se számított. Mivel semmi mást nem evett meg a tejpépen kívül ezért azt se adtam utána.
Gyümölcsöt eszik úgy többet, az meg nem valami tápláló.
Azért az hogy eszik hozott változást, azt hogy én egy kicsivel jobban bírom az éjszakázást:))
De jó neked! Mi ma éjjel is két óránként keltünk.
Úgy látom, az a baj, hogy nem jött még rá, hogy amit megeszik attól nem lesz éhes.:(
Tegnap is délelőtt felkelés után adtam volna neki gyümit, de nem fogadta el egyszerűen kiabált, feszítette magát, így adtam neki szopit, fél óra - óra múlva meg már elfogadta a gyümit is.
A másik meg az, hogy ha ketten vagyunk hiába próbálom bárhogy lekötni nem nagyon akar enni, de ha már valakit lát enni, akkor csúszik neki is.
Délután volt a főzivel, hogy kétszeri próbálkozásra sem ment le 2 kanálnál több, átmentünk anyukámékhoz, ahol az öcsém evett, rögtön lecsúszott az összes főzi, sőt utána még plusz gyümi is.
Ti mennyit/hány gr-t esztek egy-egy étkezésre?
Hát elkiabáltam, ma majdnem úgy kelt mint szokott. De viszont elfogadta a sinlacot tegnap először magában. Úgyhogy lefekvés előtt kapott is. Szoktál naki adni valamit lefekvés előtt?
Délelőtt megeszik egy kis aventes pohárral gyümölcsből.
Délbe olyan háromnegyed aventes pohár főzelék.
Délután két kicsi rudi, vagy háromnegyed adag tejpép sinalccal dúsítva (állítólag úgy laktatóbb). De szertnék kipróbálni pár babydessertet mert azok nagyon csúsznak.
És tegnap este kapott egy kis sinlacot.
Nem tudom hogy gondoltad a lekötést. Kanalazok aztán rákap, persze ha éhes. De nagyon egyértelmű ha éhes, mert elkezdi teljes erőből nyomni két kézzel a hasát.
Ha vendég van nálunk akkor annak kell megetetnie, mert nem hajlandó senkit szem elől veszteni:)
Szerintem azon a két napon azért aludt jól, mert sikerült jóllaknia.
ivott pár korty vizet is tegnap:)
mit adsz neki inni?
Mi most eszünk délelőtt gyümölcsöt, tegnap már kb. háromnegyed üveggel megevett, délben főzit és sajnos délután elcsúszunk, ott mindig elalszik, aztán 7 körül kap pépet, abból olyan 50-70 gr-t eszik, utána még 8-kor fürdés és szopi.
Mostanában kezd rájönni az "evésre". Most már elfogadja és szépen eszeget is. Ő még minden kaja közt szopizik, de szerencsére napról-napra többet fogad el másból.
Én pont tegnap próbáltam az esti péphez synlacot adni, hát nem sok sikerrel, ugyanúgy kelt.
Ráadásul úgy néz ki, hogy útban van a kistesó, úgyhogy nem tudom meddig tud majd szopizni?
Én most arra gondoltam, hogy azt próbálom meg, hogy a délutáni alvás előtt próbálok pépet adni és ha elfogadja este a szopi mellé tápit.
Így a reggeli szopi lenne, délelőtt gyümi, aztán főzi, délután pép és este tápi+szopi.
Majd megírom, hogy ment.
Remélem Ti jól álltok!
Nálunk sajna visszafejlődés van. Jön a picúr foga:(
Nuku gyümölcs. Pedig eddig imádta, még a kedvencét se eszi meg 3 napja.
Főzelék meg nasi megy.
Most a helyzet:
mivel korábban világosodik, reggel is korábban kel. Akkor szopi. Tízórai sinlac (gyümi helyett), aztán főzelék (egy teljes üveg), uzsi rudi vagy Nestlé babapuding este szopi.
Nem pótolok este végül úgy döntöttem, mivel éjszaka a sűrű szopi mellett még pelust is kellett cserélnem.
Szerintem a foga miatt alszik rosszul.
Nem iszik még mindig.
A foga miatt egyfolytában rágni akar. Mivel szeletekben megeszi az almát, meg elnyammog a mandarin gerezdekkel is így délután azt kapja uzsi után. Persze az almából nem sok megy le így, a nagyobb darabokat kiköpi.
Mi lett? Babás vagy? :) lassan mi is rágyúrunk, bár én már most is örülnék, ha nem jönne meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!