A Habtapival tényleg van valami probléma? Mi a probléma vele? A Tv2 Tények műsorában volt ma.
Mérgező gyerekszőnyeg
Halálos vegyületet, rákkeltő formamidot találtak a legelterjedtebb habszivacs játszószőnyegben. Magyarországon szinte minden háztartásban van ilyen. Az Unió azonnal betiltotta, és bezárhatja az olyan üzletet, ahol még árulják. Ráadásul, mivel könnyen leszakadnak a szőnyeg darabjai, a gyerekek meg is fulladhatnak tőle.
Színes, szétszerelhető, gyerekbarát környezetetet teremt. Ez van rá írva a csomagolására egy a játszó szőnyegenek. De már nem lehet kapni az üzletekben. Ugyanis kiderült rákkeltő anyagot tartalmaz.
Egy gyógytornászként, kisgyermekek mozgásfejlesztésével foglalkozó nő a Tényeknek az mondta, pont azért gondolta, hogy ezt használja a gyerekeknél, mert annyira jó, színes vidám, és gondolta ez jó lesz a gyerekeknek.
És nem csak ez volt a probléma, az is kiderült, hogy szőnyegről leválható apró részek fulladást is okozhatnak. Most már általában nem árulják a játékboltok.
A fogyasztóvédelmi hatóság feladata, hogy ellenőrizze és betiltsa az ilyen játékok árusítását. A gyerekjátékokat idén is szigorúan ellenőrzik.
ha megnézitek a belinkelt hírt, menjetek az oldal aljára, és olvassátok el a második kommentet (amíg a moderátorok le nem szedik...)!
az, hogy nem bébiknek való, az nem újdonság. én is használtam, barátnőméktől kaptam kölcsönbe, de ők már beragasztották az apró részeket. de azt mindenki döntse el, ezt a kockázatot bevállalja-e vagy sem.
de ez a rákkeltő anyag?
Rákkeltő? De hogyan? Ha ránéz, egy szobában van vele, megfogja, megeszi? Nem mindegy. Én a 3 éves lányommal játszom vele, nagyon szereti. Max, akkor kezet mosunk utána.
Ő már nem rágja meg. És igen, vannak benne apró részek (nekünk állatos van), azért nem is adtam volna neki, amikor még mindent a szájába vett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!