6hònapos kisfiam ehet màr narancsot?
Különböző nézetek vannak erre. Ahány hozzátáplálási táblázat, annyiféle infót fogsz róla találni. 7-8 hónapos kortól írja a legtöbb, viszont láttam már több olyat is, ahol csak 1 éves kor után írják a citrusokat allergizáló hatása miatt.
Viszont a déli országokban akár ezzel a gyümölccsel is kezdik sokan a hozzátáplálást.
Mindenesetre én 6 hónaposan még nem mertem volna adni. Kb. 7,5 hónaposan kóstolta meg először a mandarint a kisfiam, kiszürcsölgetett, elszopogatott 2 gerezdet.
Sziasztok!
Èn sem merek neki adni, gondoltam megkèrdezem a màr nagyobb babàsokat. Aszem vàrunk mèg a narancs evèssel. :-) Köszi a vàlaszt.
első v. vagyok.
amikor már kinnt van jópár foga lehet adni mandarint / narancsot úgy hogy a hártyáját levágod róla mert az nehezen rágható és nehezen emészthető.
És úgy akkor ahogy a 2. irta hétésfél 8 hós kortól - ha van foga - ha nincs akkor fog nélkül puha de nagy darbokat fog lenyelni és emésztetlen darab lehet a székletben.
18:37-esnek!
A bébiitalok más eljárással készülnek,kivonják belőlük az allergén anyagokar!Epres,málnás bébiétel is van amit 4-5-6 hótól lehet adni de az igazi epret meg csak 1 éves kor fölött!
Kedves Kérdező!
Pont tegnap olvastam ennek én is utánna mivel a "kedves "anyósom volt kedves önállósítani magát és mire hazaértünk Apával a karácsonyi bevásárlásból addig a 7 hós fiamnak másfél narancs levét adott inni!Majdnem szívinfartust kaptam!Milyen jogon önállósítja magát???Meg egyből másfél narancs..nem ám,hogy megkóstoltatom és ha nincs baja másnapra tőle akkor majd adok többet..ááá...
Szóval citrusféléket(narancs,mandarin,citrom)azért nem nagyon jó mert valami vegyi anyaggal befújják,hogy a hosszú utat bírják meg hát ezeket félig éretten szedik és az úton idefele érnek meg,na és ez a vegyi anyag allergizálhat!A bébiitalokba meg ezeket szigorúan ellenőrzik!
Bár te tudod de én úgy döntöttem,hogy 1 éves kor alatt nem adok(és ezt közöltem anyósommal is!!)nem hiszem,hogy lemarad bármiről is!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!