Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalatokra lennék kíváncs...

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kinek mennyi időbe / hány hétbe került rendszert vinni az újszülöttel való közös életbe?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt azt, hogy meddig tartott eljutni odáig, hogy rendszeres / kiszámítható időközönként evett, aludt stb., és nem össze-vissza kellett ugrálni hozzá.
2009. jan. 23. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én fiam 3,5 hós, de mire kialakítjuk a napirendet addígra mindig jön egy olyan dolog, hogy időre kell mennünk valahova és akkor felborul az egész. Másnap már nem úgy csinálja mint addig.

2009. jan. 23. 11:10
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
kb 3 hónap, mire mind2-en kitanultuk a másikat :)
2009. jan. 23. 11:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam eleinte hasfájós volt, ez sokszor megzavarta az alvását is, meg amúgy is nagyon nehezen alszik el. Ez 3 hónapos kora körül egyik napról a másikra megszűnt. Akkor elkezdtem figyelni napközben, hogy mikor álmosodik el, és beraktam az ágyába. Volt nagy tiltakozás is, de több napig figyelgettem, és ha álmos volt, mentünk aludni. Rájöttem, hogy neki naponta 2,5-3 óra alvásra van szüksége, különben nyűgös lesz. Ezt általában 3 részletben alussza. Szóval magától alakította ki tulajdonképp a napirendet, én igazodtam hozzá. Amit én határoztam meg, az az, hogy az esti fürdetés 8-kor van, utána szopi, és lefekvés. Már tudja, hogy ha ezek jönnek, neki aludnia kell. De még az is lehet, hogy előbbre hozom majd az időpontot, mert 7-kor már nyűgösködik mindig.

Most 4,5 hónapos, kb. 1 hónapja telnek ilyen kiszámíthatóan a napjaink.

2009. jan. 23. 11:14
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
kb 1 hónapos lehetett.de aztán jött az,hogy 3 óránként evett,végig alussza az éjjelt,de most valami bezavart,mert visszatért a 2 órás kajához napközben.Ha lehet,úgy oldom meg a "menni kell" kérdést,hogy akkor kelljen,amikor nincs kajaidő
2009. jan. 23. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is valahol 3-4 hó között állt be egy nagyjábóli rend, de fél évesen már tudom hogy reggel szopi, délben főzi, 15-kor gyümi, 18-kor szopi 20-kor fürcsi, szopi és alvás.

Addig én is úgy oldottam meg, hogy ha menni kellett, indulás előtt szopi, bár én nem vagyok finnyás, bárhol megszoptatom, ha kéri (igény szerint szoptattam)

Türelmesnek kell lenni, mindig van valami, amitől kicsit megborul az addig rendnek hitt valami:-)

2009. jan. 23. 11:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Utolsónak:Irigyellek, hogy így meg tudod oldani. De én Komárom-Esztergom megyéből elég sokat járok Pestre a gyerekkel orvoshoz, így sajnos nálunk ez nem megoldható.
2009. jan. 23. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:

11:15-ösnek nem az utolsónak.

Első

2009. jan. 23. 11:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! :-) Igazából az is nagyon érdekelne, hogy a legelején mennyi idő után alakult az ki, hogy a babóca 2-3 óránként evett mindig, aztán szépen aludt, szóval, hogy mikor vált kiszámíthatóvá, hogy két etetés és alvás között biztosan tudtátok, hogy na most van 2-3 órátok mást csinálni, pl.: főzni, rendet rakni, takarítani, netán zuhanyozni, leülni akár a számítógép elé és ilyenek. Szóval, hogy mennyi idő után tudtátok élni a mindennapi életeteket anélkül, hogy teljesen lefoglaljon a nap 24 órájában a baba?
2009. jan. 23. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
2. vok, akkor is csak azt tudom írni, hogy kb 3 hónap volt, mire beállt a rend. Ami annyit jelent, hogy kiszámíthatóbb volt, mert már én is tudtam, mikor miért sír, hogyan sír, mit akar tőlem a babám. Most 9,5 hós, szépen kialakult napirendje van, de az utolsó mondatodhoz csak annyit fűznék hozzá, h kisgyerek kis gond, nagy gyerek meg nagy: mostmár pl. csak 2x alszik napközben össz. max 3 órát, tehát ha az éjszakai egybefüggyő 10-12 órát levonjuk, akkor kb. 11-13 órát kell együtt, lehetőleg hasznosan eltöltentek. De sztem ez benne a szép, hisz ilyenkor már nap, mint nap produkálnak vmi újat, amiből már az értelem is látszik :) De a mai napig vannak 1-2 órás csúszások az evésben, alvásban.
2009. jan. 23. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hónapos korára.Azóta akárhol vagyunk szinte mindig ugyanabban az időben eszik és álmosodik el.De ez szerintem korszakonként fog változni.Nálunk például 5 hónapos koráig hasfájós volt ill.hányt(reflux),utána kezdett beállni minden.Most majd biztos jön a fogzás...De ne aggódj majd magától eljön az az idő amikorra összecsiszolódtok.Kitartást!
2009. jan. 23. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!