Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok megissza a testsúlyá...

A babátok megissza a testsúlyának a másfélszeresét?

Figyelt kérdés
Elvileg a testsúly másfélszerese az a folyadékmennyiség (nem csak tej, hanem mindenféle) , aminek a babára szüksége van. Az én babás közel sem szopik+iszik ennyit :S
2009. jan. 22. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Ezt meg hol hallottad? Szerintem rosszul tetted fel a kérdést, nem a másfélszorosát kell meginnia vagy megennie a gyereknek hanem a súlyának valahányad részét. ha mondjuk 6 kg-ós a babód, akkor neki napi 1000-1500 gr folyadékot kell megennie vagy meginnia. Szerintem így gondoltad a kérdést. tymy
2009. jan. 22. 09:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Tényleg! :D

Rosszul kérdeztem!

A lényeg: babám 8 kilós és elvileg (orvos szerint) kb 1200 ml folydékot kellene innia, amibe beletartozik a tej amit szopizik+a szilárd ételéhez hozzáadott folyadék.

Az én babám nem eszik/iszik ennyit, ráadásul cumisüvegből sem fogad el semmilyen plusz folyadékot (bár a gyümilevet még nem próbáltam ).

Pisis pelus van bőven, napi 2 kai, jókedvű, hízik.

2009. jan. 22. 09:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia, nalunk is nagy gond ez! Sajna 11 hos fiubabam iszik 600 ml osszesen.:( Nalunk is pisis pelus van boven! Nem ertem!:(

Szerintem latszodna ha baj van en nem aggodok csak neha:)

2009. jan. 22. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
szerintem ez hülyeség, nekem is mondta a védőnő, aztán 1 másik azt mondta, h fél liter a minimum, amit meg kell ennie, innia. akkor már nincs baj, az e fölötti, meg már csak még jobb, szóval ne aggódj, bár nekem is örökös parám a folyadékmennyiség:)
2009. jan. 22. 10:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Most préseltem neki almalevet, azt megitta, de aztán felhigítottam vízzel, az meg már nem kellett :(

Nem szeretném, ha "rászokna" a tömény gyümölcslevekre :(

Úgy néz ki, hogy ez nálunk is állandó aggódás tárgya lesz.

2009. jan. 22. 10:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!