Hogyan lehet mindig türelmes lenni a gyerekeddel?
Szia!
Nálunk én vagyok a legtürelmesebb az egész családban, de tegnap este, mégis elszakadt a cérna.
Van egy 8 éves kisfiunk és egy 10 hónapos.Mind a ketten igazi angyalok, olyan jó gyerekek.
Nem is tudom mi volt a bajom, mert senki nem bántott.
Talán most durrantam. Lefektettem fürdés és vacsi után a picit, ez után van nekem egy kis időm szusszanni :)
Nekiálltam a dolgomnak, satöbbi, erre felébredt rá egy félórára.
Aztán nem akart már aludni. Megfogtam a picit, odaadtam apának, hogy tessék, nem bírom, most Te jössz. Szépen csendbe leléptem, kimentem a konyhába, vacsoráztam, s addig lenyugodtam. Én nem vagyok kiabálós típus és idegbajos sem, szóval nálam ez volt eddig a legdurvább :)
Lelkiismeret furdalásom azért volt, mert a kicsit lepasszoltam apának :)
De ennyi :)
De talán ez nem is számít annyira nagy dolognak :)
Szerintem ha Rá kiabálsz, az még nem olyan nagy baj. Gondolod el, vannak olyanok, akik ütik a gyermekeiket.
Na az a durva.
Sajnos az én nővérem is ilyen :(
Szerintem nincs a földön olyan ember, akinél ne szakadna el egyszer a cérna, amikor a gyerek valami olyat tesz...
Pár éve hallgattam egy rádióműsort. Nem emlékszem melyik színészünk nyilatkozott, hogy épp pihnegetett a nyaralójában, amikor artikulálatlan, nyomdafestéket nem tűrő ordítást hallott a szomszédból. Kiderült, hogy egy anyuka kiabált a kisgyerekével. Magában jól felháborodott az eseményen, mert ő is úgy gondolta, hogy nincs olyan dolog a világon, ami miatt így lehetne viselkedni egy kisgyerekkel. Egészen addig így is gondolkodott, amíg meg nem születtek a gyerekei. Azóta tudja, hogy igen is van olyan.
Nem vagyunk angyalok, emberek vagyunk és nincs ember, aki mindig, minden pillanatban képes lenne uralkodni az érzelmein. Ideig-óráig megy, de aztán egyszercsk elszakad a cérna. Én azt vallom, inkább ordítsak, csapkodjak, vezessem le így a feszültséget, menjek el sétálni, amíg lenyugszom, minthogy megüssem a gyerekem, vagy odáig fajuljon a helyzet, hogy olyat tegyek, amit józan ésszel sose tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!