Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Depressziós anyukák, mi a...

Depressziós anyukák, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Korábban már átestem egy depressziós időszakon, 1 évig voltam itthon munka nélkül. Antidepresszáns gyógyszert szedtem, de igazából az segített, hogy lett munkahelyem. Ezek miatt kicsit féltem a szüléstől, de úgy 8-9 hónapig nem volt gond, most 1 éves a babám és érzem, hogy megint baj lesz. Ugyanazok a tüneteim, levert vagyok, félek kimenni az utcára, mindig aludnék (az orvos azt mondta annó, hogy a szervezetem így védekezik). Ami a legnagyobb baj, hogy türelmetlen vagyok a picivel. Járunk baba-mama foglalkozásra, minden nap sétálunk, de ez nekem nagyon nehezemre esik. A férjem rengeteget segít amikor tud, rá tényleg nem lehet panaszom. Elégedett lehetnék az életemmel, mégis ramatyul vagyok. Tudom, hogy ez egy betegség, egyszer már végigcsináltam, de így babával sokkal nehezebb, mert elsősorban rá kell gondolnom, nem magamra. Sorstársak, ti hogy másztatok ki a gödörből?
2010. dec. 14. 08:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ismét menj el orvoshoz( pszichológus/pszichiáter) ha már egyszer sikeresen kikezeltek akkor most is sikerülni fog
2010. dec. 14. 08:24
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen kaptam egy enyhe hatású antidepresszánst, de attól igazából csak a gyomromból tűnt el a fojtogató érzés, csak tüneti kezelés volt. Ahogy írtam, a fordulópont az volt, hogy kaptam munkát. Most is úgy érzem, egy lökés hiányzik pozitív irányba, és elindulna a folyamat, ami kivezet innen a béka se..e alól. Onnan már menne magamtól is, az egész lényege úgyis az, hogy magamban hogy teszem helyre a dolgokat.
2010. dec. 14. 08:29
 3/15 anonim ***** válasza:
Épp az adjon erőt hogy a babára gondolsz
2010. dec. 14. 08:47
 4/15 anonim ***** válasza:
Tudom miről beszélsz....Ki kell mozdulnod a baba nélkül,menj el dolgozni 4 órában,vagy heti 2-szer 2-3 órára,hogy kizökkenj,tudom,hogy nehéz,de szüksége van a babádnak egy kiegyensúlyozott,nyugodt édesanyára.Vagy csak bizd rá a babaádat a nagyszülőkre,apára és menj el a dokihoz beszélgetni,ne várj sokáig,jobb ezt még csirájában elfojtani.
2010. dec. 14. 08:57
 5/15 anonim ***** válasza:
Sok pszichiáter lekezeli annyival a dolgot, hogy felír egy gyógyszert; de a terápia sokkal hasznosabb véleményem szerint. Szánsz elég időt magadra? Vagy egyedül "önmagaddal"? Szoktál kikapcsolódni, feltöltődni? Kis apróságok sokat tudnak segíteni.
2010. dec. 14. 09:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Elég kevés időt szánok magamra, nem igazán tudom elfogadni ezt az új külsőt sem(+6-8 kg, lenőtt haj, a régi ruháim nem jók), Tudom, tehetek ellene, de már ahhoz sincs kedvem. Lelkiismeretfurdalást érzek, ha a lányom másra bízom, hiszen az az én feladatom, nekem kell megcsinálnom. Nem egészséges ez a hozzáállás tudom, ebből is látszik, hogy valami nem stimmel velem...
2010. dec. 14. 11:12
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem vissza kéne menned dolgozni, vagy 4-6, vagy 8 órában. Nem mindenki szeret kiesni a munkából ennyi időre, és nem is mindenki alkalmas rá. Lehet, hogy te az a típus vagy, akinek kell a pörgés, és ezt egy baba mellett nem éled át. De ettől te még nem vagy rossz anya. Vagy ha nem akarsz ilyen drasztikus lépést tenni, akkor csak heti néhány órára kérj meg valakit, hogy vigyázzon a babádra, és addig csinálj mást, valamit ami kikapcsol és feltölt.

(Egyébként csak összehasonlításképp, egy amerikai kolleganőm októberben szült, neki (hacsak nem akarja elveszíteni az állását), január első munkanapjától ismét dolgoznia kell. Ha innen nézed, akkor lehet, hogy te is átértékeled magadban, hogy milyen jó nekünk, akárhogy is, de nem vagyunk rákényszerítve, hogy néhány hét után váljunk el a babánktól.)

2010. dec. 14. 11:47
 8/15 anonim ***** válasza:

7eve depreszios voltam en is,gyogyszerek,terapia.Szinte mindenki lemondott rolam csak a parom bizott benne hogy helyrejovok.

Megszuletett a lanyom es ujra elojott szules utan egy honappal(szamitottam ra,hisz a dokinom mondta hogy nagy ra az eselyem)nagyon rosz volt,a lanyomra idegenkent neztem,nem szerettem hogy velem van.A kornyezetem eszrevette hogy baj van,es probaltak segiteni.

nekem az valt be hogy mikor besokkaltam magamra hagytak egykicsit,kimentem setaltam egyet(10-15 perc)a babat anyu segitett ellatni ebben az idoben,nekem csak szoptatni kellet,meg furdetni.lassan elmut ez az erzes,mostmar mondhatni jol vagyok,bar neha most is kel a pici magany,nekem ez a segitseg.

Meg kell talanod magadnak mi az ami rajtad segit,es ugy alakitani az eleted azt a valamit megkapd.

ne legyen lelkiismeret furdalasod ha masra bizod a babad,neked is kell egy kis kikapcsolodas,feltoltodes,es ha jol vagy az a gyerekednek is jo.

2010. dec. 14. 11:55
 9/15 anonim ***** válasza:
Szia,hasonloképpen vagyok én is.Voltam már depresszios,de komolyan nem szedtem gyogyszert,csak ha már ugy éreztem,hogy muszáj bevennem valamit.Nekem is a munka segített.10 évet vártunk a másik babával,pont azért,mert féltem,hogy ha nem fogok járni dolgozni,ujjra sz@rul leszek.Hát most 15 hos a fiam,és 1-2 honapja érzem,hogy hol jo kedvem van,hol meg legszívesebben kifutnék a világbol.Nekem is az a bajom,hogy állandoan a kicsivel vagyok,nincs akire bízhatnám,multhéten voltam eloszor nélkule el,mentem a nagyobbik fiammal orvoshoz,tobb helyre,és oda tényleg nem tudtam vinni.Nem is az a baj.,hogy mindenhova cipelem magammal,már azt megszoktam,csak egyszeruen hiányzik az,hogy kicsit egyedul legyek.Sok segítségem nincs,férjem késo estig dolgozik,ha meg otthon van,hulla fáradt.Nekm is a porgés hiányzik,de sajna nincs lehetoségem vissza menni dolgozni.
2010. dec. 14. 12:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp szeretnék visszamenni dolgozni, de úgy tűnik, csak szeptembertől lesz rá lehetőség :( Megpróbálok kimozdulni, ahogy tanácsoltátok, bár nagyon nehezemre esik, de azt mondják, evés közben jön meg az étvágy, biztosan jó lesz majd utána. Arra is gondoltam, jó lenne valami hobbi, amivel kikapcsolhatom az agyam. Régebben sokat olvastam, de ez a hülye aluszékonyság ennek betett, két sor után mint akit agyonlőttek. Leírnátok, kinek milyen hobbija van, hogy esetleg ötletet kapjak?
2010. dec. 14. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!