Újszülöttnek mennyi az ideális szobahőmérséklet?
Nálunk sajna elég hideg van most még, míg ketten vagyunk. (az átlagos szobahőmérséklethez képest).
Mennyire kell felfűtenem hogy jó legyen neki?
21-22 fok,a fürdetéshez pedig 24-25C.
Szerintem,legalább is nálunk így van:-)
Így van, nálunk is 19-21 fok van napközben és alváshoz, fürdetéshez 25 fok.
Egyedül a két nagymama készült ki nálunk első körben, mindketten meg voltak azon döbbenve, hogy most az ilyen hűvösebb levegőt ajánlják, merthogy amikor mi voltunk babák, akkor szaunát kellett csinálni a szobából, az volt az ideális. Épp emiatt mindkét nagyi az itt létük első hetében három takaróval próbálta takargatni a babámat, amikor nem láttam, merthogy szegény gyerek meg fog fagyni. A szegény gyerek viszont így néha úgy túlmelegedett, hogy a sírására ébredtem és teljesen be volt izzadva, egy alkalommal még kiütéses is lett a melegtől. Viszont így mind két nagyi megtanulta, hogy nem szabad megfőzni a gyereket...
Úgyhogy a saját példánkból kiindulva neked sem felfűtened kell a lakást, hanem lehűtened, mert a baba születése előtt nálunk is jóval melegebb volt, igaz, hogy egy szál pólóban flangáltuk végig a telet úgy. Most nem pucérkodunk mi sem, de jól alszunk mindannyian.
Nem az orran kell nezni azt, hogy fazik-e vagy sem, az nem ad errol realis kepet, ahogyan a keze es a laba sem.
A babaknak a tarkojat kell megtapogatni, ha az hideg, akkor valoban fazik, ha tul forro, akkor melege van.
Akkor gondolom, hogy a te orvosod kulon kepzest kapott, vagy valamilyen meggondolasbol nem az altalanos orvosi gyakorlatot tartja mervadonak. Nincs is ezzel semmi baj, van aki meg a boszorkanyokban is hisz...
Es lepontozva nem te lettel, hanem en. Az elet nehez. A virtualis arctalan, nevtelen meg konyortelebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!