Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bajt csinálok ezzel? Mit...

Bajt csinálok ezzel? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
3 hónapos babócámnak elkezdtem adni az almát(egy felet megeszik) és a tejpépet. IMÁDJA! De emellett ugyanúgy megeszi minden alkalommal a rendes tápszer adagot. Ez megy már egy hete, de eddig semmi baja nem volt ezektől, sőt most már átalussza az éjszakát (gondolom jóllakik?). Nem akartam még elkezdeni a hozzátáplálást, egyszerűen a kíváncsiság hajtott. Egyenlőre nem tervezem, hogy mást is adjak, ráérek még.Ezzel nem csinálok bajt, ugye? Mit gondoltok?
2010. dec. 3. 14:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

IGEN.

Attól mert tápszeres az emésztőrendster még ugyanúgy nem érett rá.

A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.

Miért nem kell sietni a hozzátáplálást, mert:

•nagyobb védelmet ad a betegségek ellen,

•a késleltetés időt ad a csecsemő emésztőrendszerének a megérésre,

•csökkenti az ételallergia veszélyét,

•segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől,

•megóvja a csecsemőt a későbbi elhízástól,

2010. dec. 3. 14:18
 2/22 anonim ***** válasza:
30%

Hát a védőnők ettől szerintem szívbajt kapnának, de régen ezt csinálták az anyukák, és itt vagyunk egészségesen.

Én nem vagyok annak híve hogy nagyon óvjunk mindentől egy gyereket,.

2010. dec. 3. 14:19
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem adtam volna neki almát 3 hónaposan,még nincs rá felkészülve az emésztőrendszere,tápszeres babáknál is csak 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni a hozzátáplálást.
2010. dec. 3. 14:20
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

14:19-nak

És hány ember allergiás, de a hugom "csak" lisztérzékeny lett.

2010. dec. 3. 14:21
 5/22 anonim ***** válasza:
74%
Én sem adtam volna... Én a fiamat 4 és fél hósan kezdtem hozzátáplálni...
2010. dec. 3. 14:22
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A tejpép meg tele van szénhidráttal, az nagyon korai volt...
2010. dec. 3. 14:22
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

A bébikaják, tejpépek is csak 4 hótol vannak.

első

2010. dec. 3. 14:24
 8/22 anonim ***** válasza:
49%

14:19es vagyok.

Saját babámnak én is csak 5hónaposan kezdem majd a hozzá táplálást, csak gondoltam megnyugtatom az anyukát hogy azért ez nem egy életveszélyes dolog..

2010. dec. 3. 14:24
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

En a tapszeres kislanyomnal is kivartam a betoltott 5 honapot.

Szerintem ez nem a Te kivancsisagodrol szol, hanem a baba egeszsegerol.Felelotlenseg es butasag ilyeneket csinalni!!

2010. dec. 3. 14:25
 10/22 A kérdező kommentje:

Lehet félreértettetek. Nem lakik jól veluk, attól, hogy eszik egy kis almát szerintem nem lesz baja. A tejpépet pedig csak megnyaltuk. eszem ágába sincs átállni.

Köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 3. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!